Places de residència per a estudiants a la Casa de Menorca a BarcelonaDarrera modificació: 22/05/2018

Tramitar.

Objecte del Tràmit: L’objecte d’aquestes bases és regular l’accés a les places d’allotjament vacants a la Casa de Menorca a Barcelona per al curs acadèmic corresponen a l’any 2018/19, adreçades a estudiants menorquins que vulguin cursar estudis a Barcelona, en règim d’habitació compartida, sempre de conformitat amb el que estableixen aquestes bases.
La finalitat d’aquesta iniciativa és que cap persona amb voluntat i capacitat per cursar estudis que no es puguin realitzar a l’illa de Menorca no ho faci per manca de recursos econòmics.
 
Àmbit de responsabilitat: Presidència
 
Qui ho pot demanar: Poden ser beneficiaris de les places estudiants empadronats a qualsevol dels municipis de Menorca que estudiïn o que iniciïn estudis universitaris de primer cicle, universitaris de segon i tercer cicle, estudis de formació professional que no es puguin cursar a Menorca, estudis oficials de durada superior a un any que no es puguin cursar a Menorca i qualsevol estudi postobligatori que s’hagi de cursar fora de l’illa, a Barcelona capital i província.
 
Requisits a complir: Les places s’adjudicaran d’acord amb el que estableixen aquestes bases.
Per a la selecció dels adjudicataris s’estableixen dos tipus de criteris:
- Criteris econòmics, que es regiran pel que disposa el punt VII de les presents bases (barem econòmic).
- Criteris acadèmics, que es regiran pel que disposa el punt VIII de les presents bases (barem acadèmic).
La selecció es farà ponderant el barem econòmic i el barem acadèmic d’acord amb el que estableixen aquestes bases, de la qual cosa resultarà la puntuació final.
Un cop obtinguda la puntuació final, les sol·licituds seran ordenades en funció de la classificació següent, seguint l'ordre de puntuació dins de cada grup:
1. Iniciació d’estudis universitaris o de grau superior de formació professional.
2. Estudis a partir de segon curs de grau universitari o segon de grau superior de formació professional.
Respecte als estudis de postgrau, es valoraran també altres estudis que es puguin considerar anàlegs. L’ordre de preferència d’aquests serà el següent:
- Màsters
- Estudis de doctorat
3. Estudis de formació professional que no es puguin cursar a l’illa de Menorca S’entenen inclosos dins aquests els de formació professional bàsica i els cicles formatius de grau mitjà.
4. Estudis oficials de durada igual o superior a un curs acadèmic que no es puguin cursar a l’illa de Menorca.
5. Qualsevol altre estudi postobligatori que s’hagi de cursar fora de l’illa.
 
Documentació a presentar: A la sol·licitud, s’ha d’adjuntar la documentació següent:
-Fotocòpia acarada del NIF.
-Certificat o fotocòpia de les qualificacions obtingudes en el batxillerat, de les nproves de selectivitat i dels cursos universitaris realitzats.
- Declaració sobre el tipus d’estudi que vol realitzar (universitaris de primer cicle, universitaris de segon i tercer cicle, estudis de formació professional que no es puguin cursar a Menorca, estudis oficial de durada superior a un any que no es puguin cursar a Menorca i qualsevol estudi postobligatori que s’hagi de cursar fora de l’illa).
-Declaració jurada del sol·licitant de no tenir cap ajut o beca per a residència, o justificació de les beques de què gaudeix.
-Fotocòpia de la declaració de la renda i patrimoni del sol·licitant o, si conviu en una unitat familiar, dels seus pares o tutors, corresponent a l’exercici anterior (any 2017). En el cas que no hagin de fer declaració, fotocòpia acarada del contracte de treball o bé la nòmina o justificació d'ingressos dels membres de la unitat familiar.
-Compromís d’acceptar i complir les normes de convivència establertes per la Casa de Menorca a Barcelona i acceptació expressa de la pèrdua dels seus drets a romandre a la Casa de Menorca en el cas d’incompliment d’aquestes.
 
On es pot realitzar el tràmit:
Presencial: Servei d'Atenció Ciutadana (SAC) Maó / Ciutadella
Per telèfon (només informació): 971 35 60 50
Per correu: Plaça de la Biosfera 5, 07703 Maó
Per FAX (només informació):
Correu electrònic (només informació):
Altres:
Plana web:
 
Què ha de fer el ciutadà:
Presentar la documentació sol·licitada.
Terminis de ciutadà: Fins el 28 de juny de 2018
Terminis del Consell Insular: ---
Tarifes aplicables: Es tracta d'un tràmit gratuït
Resposta al ciutadà: Publicació al tauler d'edictes
 
Marc Legal: Bases de la convocatòria.
 
Sentit del Silenci Administratiu:
 
Observacions:
 


Documents Relacionats:
 
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS