Impost de Turisme Sostenible

  
 

Sindicatura de Greuges

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
15/09/2020
Dues peces artístiques de Menorca seleccionades com a European Food Gifts 2020

Menorca participà de la mà de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) al concurs ‘Local Food Gift Challenge 2020’ en el marc de la nostra declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022 de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest certamen, d’àmbit internacional, que ha tingut lloc aquest mes a Finlàndia, pretén donar suport als petits productors artesans locals.

10/09/2020
EL cicle de tallers «NO HO ESCAMPIS» arriba a les escoles

Avui dijous s’ha fet la primera xerrada a l’Institut Josep Miquel Guàrdia d’Alaior i ja hi ha quinze centres escolars inscrits per participar en aquesta campanya.

10/09/2020
S’ajorna el V Congrés Nacional d'Ecoturisme fins a l'any vinent.

El Comitè Organitzador del V Congrés Nacional d’Ecoturisme ha anunciat que davant l’actual situació nacional i internacional derivada de la Covid-19 s’ha acordat posposar la celebració de la cinquena edició del Congrés Nacional d’Ecoturisme el 2021

06/09/2020
El Consell Insular i el Govern signen el conveni per a potenciar la línia extraordinària amb ISBA, la qual ja ha permès injectar 11,8 milions d'euros a pimes i autònoms de l’illa

El Consell Insular de Menorca, el Govern de les Illes Balears, i la societat de garantia recíproca ISBA SGR han signat el conveni de col·laboració per a potenciar la línia extraordinària de finançament Covid-19 impulsada pel Govern i ISBA en suport de petites i mitjanes empreses i treballadors autònoms

     
04/09/2020
Menorca guanya en dues categories del Food Film Menu 2020

Aquesta setmana s’han donat a conèixer els resultats del Food Film Menu 2020 de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Entre els guanyadors anunciats es troben dues peces audiovisuals presentades per Menorca a través de la Fundació Foment del Turisme amb el suport del Segment Estratègic de Gastronomia de l’AETIB.

25/08/2020
Seleccionades les 4 peces artístiques que representaran Menorca al ‘Local Food Gift Challenge 2020’

Menorca participarà el pròxim mes de setembre al ‘Local Food Gift Challenge 2020’ en el marc de la nostra declaració com a Regió de Gastronomia 2022 de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT)

24/08/2020
'Kayak no limits', un documental que dignifica a les persones amb discapacitat

L'estrena a Menorca del documental Kayak no límits. Menorca a cegues ha deixat empremta entre el públic que ha assistit a les dues projeccions que es van fer divendres i dissabte a l'Orfeó Maonès i a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella. El relat de la gesta que van protagonitzar, l'octubre de 2019, l'invident Isaac Padrós i el guia professional Rai Puig fent la volta a l'illa en caiac transmet un clar missatge de les possibilitats que tenen les persones amb discapacitat per dur a terme allò que es proposen.

20/08/2020
Sa Mitja Lluna, una mina prehistòrica de l'edat del bronze a l'Illa d'en Colom

Sa Mitja Lluna és un jaciment molt especial, tant per la seva singularitat, per la seva bona conservació, com per la seva ubicació. Es tracta de l'única mina de coure amb constatació d'explotació prehistòrica que s'ha documentat a les Illes Balears fins ara. A més d'això, es troba en un indret privilegiat, com és Illa d'en Colom, dins el Parc Natural de s'Albufera des Grau (Maó).

     
18/08/2020
S'estrena a Menorca el documental 'Kayak no Limits. Menorca a cegues', la primera volta a menorca en caiac individual d'una persona invident

El documental Kayak no límits. Menorca a cegues, que relata la primera volta a Menorca en un caiac individual d’una persona invident, s’estrena aquesta setmana a l’illa en dues projeccions. Aquestes tindran lloc divendres 21 a les 21.30 hores a l’Orfeó Maonès i dissabte 22 a les 19.30 hores a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella.

03/08/2020
El Consejo Insular muestra su desacuerdo con el anuncio del AIREF de sustituir o reformular el descuento de residente

La presidenta del Consejo Insular, Susana Mora, ha remitido una carta por escrito al Ministro José Luís Ábalos para trasladar al La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha remès una carta per escrit al Ministre José Luís Ábalos per traslladar al Govern central el rebuig de la institució menorquina sobre el recent anunci d’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) a través del qual proposa la substitució i/o reformulació del descompte de resident del 75%.

01/08/2020
L’Agenda Urbana a la Fresca posa de manifest el compromís i els reptes de Menorca amb el desenvolupament sostenible

Una plaça pública del centre d’un poble, el Pla de sa Creu de Sant Lluís, va acollir ahir la presentació de Menorca com a illa pilot d’Agenda Urbana, manifestant el compromís de totes les institucions implicades per convertir les ciutats i zones urbanes

31/07/2020
La Fundació Foment del Turisme publica la seva nova agenda digital d’activitats i esdeveniments

Amb l’objectiu d’unificar tots els esdeveniments i activitats d’interès per a l’oferta turística de Menorca, la Fundació Foment del Turisme ha renovat la seva agenda digital d’activitats que estan previstes que se celebrin a Menorca, ja siguin de caràcter cultural, turístic, esportiu o festiu.

     
31/07/2020
L’Agenda Urbana de Menorca arranca amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible

La designació de Menorca com a illa pilot d’Agenda Urbana comença el seu recorregut amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental. L’acte públic L’Agenda Urbana a la Fresca que organitza el Consell Insular avui vespre a Sant Lluís exposarà què implica i quines passes es faran gràcies a aquesta elecció com a territori pilot per part de l’Agenda Urbana Espanyola.

29/07/2020
Homenatge institucional a les víctimes de la Covid-19 a Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada per la resta de membres de l’equip de govern i altres autoritats de l’illa, ha participat avui a l’homenatge a les víctimes de la Covid-19 a Menorca que ha tingut lloc al pati exterior del Museu de Menorca. L’acte ha tingut com a element protagonista l’encesa de 14 espelmes en record de les persones que han mort durant la pandèmia a Menorca.

24/07/2020
La Fundació Foment del Turisme i Vueling conviden a 50 sanitaris d’Andalusia a conèixer Menorca

Aquest matí han aterrat a Menorca 50 sanitaris provinents d’Andalusia a través de la ruta Sevilla-Menorca de Vueling. Es tracta d’una acció conjunta entre la Fundació Foment del Turisme i Vueling per transmetre un missatge de gratitud a la gran tasca que els professionals sanitaris

23/07/2020
Es presenten els primers resultats del Pla Estratègic de Promoció Turística amb motiu de la Covid-19

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha presentat avui l’estat del desenvolupament del Pla Estratègic de Promoció Turística amb motiu de la Covid-19 al seu patronat. L’òrgan directiu de l’ens de promoció turística, format per representants del sector públic i privat, ha pogut conèixer els primers resultats de les accions establertes en el document que marca el full de

     
22/07/2020
El Llatzeret adequa una sala per a congressos amb capacitat per a 260 persones i dotada de tots els equipaments

Avui s’ha inaugurat la sala de congressos del Llatzeret, amb una capacitat per a 260 persones i dotada de tots els equipaments necessaris per dur-hi a terme esdeveniments de primer nivell. Es tracta d’una feina feta durant els darrers dos anys i que ha consistit, bàsicament, en les següents intervencions:

17/07/2020
Inauguració de l’exposició: Vas més brut que un carboner!

El Centre Artesanal de Menorca, adscrit a la Fundació Foment del Turisme de Menorca, continua amb la seva labor de donar a conèixer aspectes rellevants de l'artesania local a través d'exposicions de petit format que, al mateix temps, estan plantejades per ser itinerants.

16/07/2020
‘Enmig de la mar’, el nou vídeo promocional de Menorca

El departament de Promoció Turística del Consell Insular ha llançat un nou vídeo promocional de Menorca adreçat especialment a la població menorquina. A través d’aquest vídeo es pretén promocionar la cultura, la gastronomia i incentivar el consum local amb l’afany de despertar el sentiment d’orgull i pertinença dels illencs.

16/07/2020
El Consell Insular ha rebut a l'esportista Albert Torres

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i els consellers Miquel Company i Miquel Àngel Maria han rebut avui al despatx de la Presidenta a l'esportista d'elit, Albert Torres. Durant la trobada, el ciclista ha explicat els seus pròxims objectius i ha fet una valoració de la seva temporada.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de presidència, relacions institucionals, comunicació interna i externa, les matèries d'informació turística, promoció i producte turístic. Així com les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de cooperació internacional.


 

Presidència
Menorca Illa de l’Esport

Des de Menorca apostam per posicionar Menorca a escala internacional com a l’Illa de l’Esport.

Presidència
Menorca Regió Gastronòmica Europea

Sostenibilitat, diversitat i identitat: aquestes són les fortaleses de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea.

Presidència
Menorca Starlight

Ser Reserva Starlight implica el compromís de protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica, així com una aposta per una il·luminació eficient i sostenible amb l’entorn de l’illa, a fi de millorar la qualitat de vida de la flora, la fauna i la població.

Presidència
Impost de Turisme Sostenible

L’impost del turisme sostenible és un tribut directe i propi de les Illes Balears, amb caràcter finalista, que grava les estades que fan les persones físiques en allotjaments turístiques i en habitatges que es comercialitzen turísticament a les Balears, i també en embarcacions de creuer que facin escala a les Illes.

Fundació Foment del Turisme de Menorca

Camí d'es Castell, 28
07702 Maó
Tel. + 34 971 368 678
info@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Aeroport

Terminal d'Arribades
Mahón, Baleares 07714
+34 971 356 944
infomenorcaeroport@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Ciutadella

Plaça des Born (Edificio del ayuntamiento)
+34 971 383 724
infomenorcaciutadella@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Port de Maó

Moll de Llevant , 2
Mahón, Baleares 07701
971 355 952
infomenorcaport@menorca.es

Sindicatura de Greuges de Menorca

Consell Insular de Menorca
Plaça Biosfera, 5
07703 Maó (Edifici CIMe)
Telèfon: 971 356 050
e-mail: sindicatura.greuges@cime.es

Fons Menorquí de Cooperació

C/ de la Pau, 21 - Baixos
07750 - Ferreries - Menorca
971 37 35 09
fons@fonsmenorqui.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS