Impost de Turisme Sostenible

  
 

Sindicatura de Greuges

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
27/01/2021
El Govern cedeix l’estació de busos de Maó al Consell de Menorca

La Presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern Balear, Marc Pons, la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis i el batle de l’Ajuntament de Maó, Hèctor Pons, han fet públic avui l’acord de cessió gratuïta i definitiva de l’estació de busos de Maó.

20/01/2021
El Consell Insular i el Govern Balear plantegen al Ministeri de Transport realitzar una prova pilot amb un nou model de OSP entre Maó i Barcelona

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han presentat avui les condicions per a la creació d´una OSP per la ruta entre Maó i Barcelona que seran elevades al Ministeri de Transport, mobilitat i agenda urbana durant els pròxims dies. La proposició, un sistema híbrid que conjuga una tarifa de referència amb la possibilitat d´aplicar tarifes flexibles, serà proposta com una experiència pilot per tal d´analitzar les bondats d´aquest nou sistema.

18/01/2021
Reactivació econòmica: Govern, consells insulars i ajuntaments aportaran 3,9 milions d’euros en ajuts directes als negocis de Menorca més afectats per les restriccions

El pla d’ajuts d’acompanyament del Govern, en col·laboració amb els consells i els ajuntaments de les Illes Balears, suposarà per a les empreses de Menorca aproximadament 9 milions d’euros entre ajuts directes i accés a crèdits. Així ho ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de mantenir reunions amb el Consell insular i els municipis de l’illa i amb els agents econòmics i socials menorquins. En concret, els ajuts directes cofinançats entre el Govern, consells i ajuntaments seran de 3,9 milions d’euros.

13/01/2021
Menorca pujarà al nivell 4 d'alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores davant l'increment de contagis

Menorca pujarà al nivell 4 d’alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores a partir de dissabte, tal com ha informat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i els batles dels municipis de l’illa per tal d’avaluar la situació de la COVID-19 i analitzar la conveniència d’aplicar noves mesures en aquesta illa, actualment en el nivell 3 d’alerta, atès l’empitjorament greu dels indicadors epidemiològics.

     
12/01/2021
Suspensió dels actes de la Diada de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquesta tarda amb tots els alcaldes i alcaldesses de Menorca per tractar la situació sanitària de Menorca i la idoneïtat de cancel·lar tots els actes de la festivitat de Sant Antoni. Donada la situació actual de la pandèmia a Menorca, marcada per la seva evolució negativa, s’ha considerat, de manera unànime, la necessitat de cancel·lar tots els actes del programa de la Diada de Menorca.

29/12/2020
Matisació sobre la situació de la Covid-19 a Menorca

En els últims dies, les Illes Balears han estat notícia en els informatius de diferents mitjans de comunicació com un dels territoris espanyols més afectats per la Covid-19, però les generalitzacions sempre poden induir a malentesos.

22/12/2020
Menorca formarà part de la Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents

El Ple del Consell Insular ha aprovat avui, per majoria, l’adhesió de Menorca a la Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents. L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar la competitivitat de les destinacions a través de sinergies i facilitant la transferència del coneixement entre els seus membres.

22/12/2020
El servei d’Igualtat i Diversitat comptarà amb dos pisos pont per a dones víctimes de violència de gènere i les seves filles i fills

El Consell Insular de Menorca i l’ajuntament de Maó han signat un acord de concessió mitjançant el qual el consistori ha cedit un immoble de titularitat pública per a l’atenció de les dones víctimes de violència de gènere i les seves filles i fills. Amb aquest nou dispositiu, el Servei s’amplia amb dos pisos pont en un any, els quals complementen el centre d’acolliment.

     
18/12/2020
Unanimitat en el full de ruta turístic per al 2021

Davant la situació excepcional ocasionada pels efectes col·laterals de la Covid-19 arreu del món, el Consell Insular de Menorca i la Fundació del Turisme de Menorca (FFTM) faran un esforç econòmic en matèria turística l’any 2021 amb l’objectiu prioritari de recuperar la connectivitat aèria de Menorca.

10/12/2020
5.906 alumnes de Menorca han participat en els tallers de la campaña "No ho escampis"

Un total de 5.906 alumnes de Menorca s’han format en les mesures de protecció i la prevenció de les malalties infeccioses —com la COVID-19— gràcies als tallers educatius organitzats en el marc de la campanya «No ho escampis», que promou l’Àrea de Salut de Menorca en col·laboració amb el Consell Insular.

09/12/2020
La revisió del PTI consolida el model social, econòmic i territorial de Menorca i s’adapta a les noves necessitats de la societat

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pel conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, el conseller, Miquel Maria, i la consellera, Cristina Gómez, ha presentat el document d’aprovació inicial de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca.

03/12/2020
El Consell Insular presenta les línies estratègiques que orientaran l’elaboració del Pla Agrari de Menorca

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular, en col·laboració amb l’Associació Leader, han presentat les principals línies de "l’Estratègia Agrària de Menorca. Pla d’accions per una agricultura sostenible” amb l’objectiu de seguir mantenint el compromís de la institució en millorar la competitivitat agrícola-ramadera de Menorca així com la rendibilitat dels productors i productores.

     
03/12/2020
S’avança amb el projecte ‘Menorca per a tots’, una aposta pel turisme accessible i inclusiu

Les persones amb discapacitat i de tercera edat són els principals públics demandants d’accessibilitat universal. Ambdós públics tendeixen a l’alça, en una societat en màxims històrics d’envelliment. Per aquest motiu, durant els últims mesos el Consell Insular, la Fundació Foment del Turisme (FFTM), i la Fundació per a Persones amb Discapacitat (FPDM), treballen de manera conjunta per un pla de turisme accessible i inclusiu anomenat ‘Menorca per a tots’.

02/12/2020
Nou conveni de col·laboració per impulsar la plataforma en línia Xuroa

El Consell Insular i l’Associació Empresarial de Comerciants de Menorca (ASCOME), han signat un conveni de col·laboració amb el qual s’incrementa la partida per a la promoció de la plataforma de venda en línia Xuroa, passant dels 20.000€ als 30.000€, gràcies a l’aportació extraordinària d’uns 10.000€.

30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

29/11/2020
Els projectes de suport als més necessitats durant la pandèmia marquen els Premis Autonòmics del Voluntariat IB 2020

Els guardons han reconegut en aquesta segona edició el projecte socioeducatiu Naüm Son Roca, la delegació d’Eivissa de Metges del Món, l’associació Formenterers Solidaris, la Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella i l’Ajuntament d’Artà, amb el projecte Som Col·lectiu. Les mencions i reconeixements són per a l’Associació de Voluntaris d’Eivissa i les trajectòries de Manuela de la Vega Llompart i Gabriel Janer Riudavets.

     
20/11/2020
Menorca Talaiòtica, candidata oficial d’Espanya a patrimoni mundial de la Unesco

Menorca Talaiòtica ja és oficialment candidata espanyola a Patrimoni Mundial de la Unesco per a l’any 2022. La proclamació s’ha produït aquest matí en la darrera jornada de la 87a reunió del Consell de Patrimoni Històric, celebrat de forma telemàtica els dies 19 i 20 de novembre.

18/11/2020
Declaració en favor del poble sahrauí

Aquesta passada setmana, les forces militar marroquines han desallotjat per la força un grup de persones sahrauís que es manifestaven pacíficament a la zona de Guerguerat.

16/11/2020
Fundació Bit i Fundació Foment del Turisme de Menorca ofereixen tallers gratuïts de comunicació i màrqueting digital per a empreses turístiques

Aquestes accions formatives formen part del pla d'actuació que porten a terme conjuntament Fundació Bit i Fundació Foment del Turisme de Menorca amb l’objectiu de fomentar la innovació i augmentar la competitivitat de les empreses turístiques a través de la incorporació d'eines tecnològiques i digitalització.

13/11/2020
Comunicat de premsa sobre la situació actual a l’Hospital Mateu Orfila

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, vol manifestar la seva preocupació davant la situació d’incertesa que han generat els esdeveniments succeïts aquests darrers dies a l’Hospital Mateu Orfila. És imprescindible que la situació de preocupació social que s’ha generat acabi de manera immediata.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de presidència, relacions institucionals, comunicació interna i externa, les matèries d'informació turística, promoció i producte turístic. Així com les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de cooperació internacional.


 

Presidència
Menorca Illa de l’Esport

Des de Menorca apostam per posicionar Menorca a escala internacional com a l’Illa de l’Esport.

Presidència
Menorca Regió Gastronòmica Europea

Sostenibilitat, diversitat i identitat: aquestes són les fortaleses de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea.

Presidència
Menorca Starlight

Ser Reserva Starlight implica el compromís de protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica, així com una aposta per una il·luminació eficient i sostenible amb l’entorn de l’illa, a fi de millorar la qualitat de vida de la flora, la fauna i la població.

Presidència
Impost de Turisme Sostenible

L’impost del turisme sostenible és un tribut directe i propi de les Illes Balears, amb caràcter finalista, que grava les estades que fan les persones físiques en allotjaments turístiques i en habitatges que es comercialitzen turísticament a les Balears, i també en embarcacions de creuer que facin escala a les Illes.

Fundació Foment del Turisme de Menorca

Camí d'es Castell, 28
07702 Maó
Tel. + 34 971 368 678
info@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Aeroport

Terminal d'Arribades
Mahón, Baleares 07714
+34 971 356 944
infomenorcaeroport@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Ciutadella

Plaça des Born (Edificio del ayuntamiento)
+34 971 383 724
infomenorcaciutadella@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Port de Maó

Moll de Llevant , 2
Mahón, Baleares 07701
971 355 952
infomenorcaport@menorca.es

Sindicatura de Greuges de Menorca

Consell Insular de Menorca
Plaça Biosfera, 5
07703 Maó (Edifici CIMe)
Telèfon: 971 356 050
e-mail: sindicatura.greuges@cime.es

Fons Menorquí de Cooperació

C/ de la Pau, 21 - Baixos
07750 - Ferreries - Menorca
971 37 35 09
fons@fonsmenorqui.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ