Inici El Consell Departaments

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local

 
 
 

Pla Insular de Cooperació (PIC)

  
 

Participació Ciutadana

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
02/12/2020
Nou conveni de col·laboració per impulsar la plataforma en línia Xuroa

El Consell Insular i l’Associació Empresarial de Comerciants de Menorca (ASCOME), han signat un conveni de col·laboració amb el qual s’incrementa la partida per a la promoció de la plataforma de venda en línia Xuroa, passant dels 20.000€ als 30.000€, gràcies a l’aportació extraordinària d’uns 10.000€.

30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

29/11/2020
Els projectes de suport als més necessitats durant la pandèmia marquen els Premis Autonòmics del Voluntariat IB 2020

Els guardons han reconegut en aquesta segona edició el projecte socioeducatiu Naüm Son Roca, la delegació d’Eivissa de Metges del Món, l’associació Formenterers Solidaris, la Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella i l’Ajuntament d’Artà, amb el projecte Som Col·lectiu. Les mencions i reconeixements són per a l’Associació de Voluntaris d’Eivissa i les trajectòries de Manuela de la Vega Llompart i Gabriel Janer Riudavets.

26/11/2020
SILME aprova el seu primer Pla Estratègic

El Consell d’Administració de Silme del passat 11 de novembre va aprovar el Pla Estratègic de SILME que marcarà la trajectòria d’aquesta empresa pública de cara als pròxims 10 anys. Així, el document inclou una bateria d’objectius i projectes que ha d’encarar aquesta organització, a mig i llarg termini, amb la finalitat de millorar el seu funcionament i adaptar-se a les necessitats actuals de les administracions locals.

     
24/11/2020
Menorca acull aquest diumenge la gala dels Premis Voluntariat IB 2020

Menorca acollirà aquest proper diumenge 29 de novembre la gala d’entrega dels Premis Voluntariat Illes Balears 2020. Es tracta de la segona edició d’aquest certamen que vol donar suport i reconeixement públic a la feina desinteressada que fa la societat civil en benefici de la nostra comunitat.

10/11/2020
S’inicia l’execució del Pla Insular de Voluntariat de Menorca

El Consell Insular de Menorca inicià l’any passat l’elaboració del Pla de Voluntariat amb la finalitat de complementar la labor de la institució insular i contribuir a la sensibilització social i promoció del voluntariat, oferint eines de capacitació i formació per a desenvolupar de manera més eficaç les activitats de voluntariat. En concret, a través de l’execució d’aquest Pla es pretén crear nous canals, de manera coordinada amb les diferents administracions públiques, que incentivin i facilitin l’activitat voluntària a les entitats socials i a les persones interessades.

15/10/2020
La Gala del Voluntariat Illes Balears 2020 se celebrarà a Menorca

Menorca acollirà aquest any la Gala del Voluntariat de les Illes Balears 2020. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular, Cristina Gómez, i la directora general de Participació i Voluntariat del Govern Balear, Maria Amengual. L’objectiu d’aquesta Gala és donar suport i reconeixement públic a l’acció de les entitats de voluntariat que desenvolupen la seva activitat a les Illes Balears.

14/10/2020
Oberta la convocatòria per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca

El Consell Insular de Menorca ha aprovat l’expedient de contractació per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca.

     
24/09/2020
El Consell pacta amb el Govern Balear la flexibilització d’algunes restriccions sanitàries a Menorca adaptades a la seva realitat epidemiològica

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s'ha reunit aquest matí amb la Presidenta del Govern Balear, els alcaldes i alcadesses de Menorca, la consellera de Cooperació Local, Cristina Gómez, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, el director general de Salut, Juli Fuster, i el gerent de l’Hospital Mateu Orfila, Romà Julià, per tractar sobre la situació epidemiològica de Menorca.

24/09/2020
Finalitza el termini per a sol·licitar les ajudes del programa de lloguer d'habitatge "lloguer ètic"

A principis del mes de novembre es tancarà l'admissió de sol·licituds de propietaris d'habitatges que vulguin formar part del programa Lloguer Ètic

23/09/2020
El Consell de Menorca i els Ajuntaments de Palma i Eivissa presenten a la Comissió Europea el projecte “Regenerate Illes Balears”

La consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell de Menorca, Cristina Gómez, la regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, han presentat en una roda de premsa conjunta en streaming el projecte “Regenerate Illes Balears”.

01/08/2020
L’Agenda Urbana a la Fresca posa de manifest el compromís i els reptes de Menorca amb el desenvolupament sostenible

Una plaça pública del centre d’un poble, el Pla de sa Creu de Sant Lluís, va acollir ahir la presentació de Menorca com a illa pilot d’Agenda Urbana, manifestant el compromís de totes les institucions implicades per convertir les ciutats i zones urbanes

     
31/07/2020
L’Agenda Urbana de Menorca arranca amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible

La designació de Menorca com a illa pilot d’Agenda Urbana comença el seu recorregut amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental. L’acte públic L’Agenda Urbana a la Fresca que organitza el Consell Insular avui vespre a Sant Lluís exposarà què implica i quines passes es faran gràcies a aquesta elecció com a territori pilot per part de l’Agenda Urbana Espanyola.

21/07/2020
Signat el conveni de col·laboració amb l’Associació Fòrum d’Entitats del Tercer Sector de Menorca

El Consell Insular de Menorca amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament social i alhora econòmic de l’illa de Menorca, així com oferir suport a associacions i entitats sense ànim de lucre que es dediquen al foment de la participació activa i voluntariat va signar un conveni amb l’Associació Fòrum d’Entitats del Tercer Sector de Menorca.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de règim local, cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal. Així mateix, implementarà les polítiques de participació ciutadana, innovació i tecnologia i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'habitatge, ocupació i formació.

 
Agenda
Ocupació, Habitatge i Cooperació Local


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Lloguer ètic

El lloguer ètic és la resposta responsable al problema de l’habitatge. Es tracta d’un programa pilot del Consell Insular que té com a objectiu cercar cases buides que els propietaris estiguis disposats a posar en lloguer, per un preu ètic, per a persones en risc d’exclusió als habitatges. El programa funciona amb la creació d’una borsa d’habitatges i una altra de possibles llogaters. El Departament d’Habitatge del Consell Insular s’encarrega de cercar la casa més adequada per a cada família i la família més adient per a cada casa.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Pressuposts participatius

El Consell Insular de Menorca va promoure, el 2018, els primers pressuposts participatius d’àmbit insular. Els pressuposts participatius són un procés democràtic i de participació ciutadana en el qual la societat menorquina decideix a què es destina una part del pressupost insular amb l’objectiu principal d’implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
PIC - Pla Insular de Cooperació

El Pla Insular de Cooperació té com a objectiu donar suport als ajuntaments de Menorca per executar projectes d’obres i serveis municipals de primera necessitat. El 2019 es va aprovar per primera vegada una nova línia turística destinada a la millora de les zones turístiques.


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Estudi sobre l’habitatge buit a Menorca

La idea d’elaborar aquest estudi sorgeix del Consell Insular a principis de l’any 2017 amb la voluntat d’identificar els habitatges buits en els nuclis urbans tradicionals de Menorca i promoure polítiques públiques que permetin introduir aquests habitatges en el mercat de lloguer. L’estudi consta de dues fases: una primera de recopilació i anàlisi a través de les dades de consum d’aigua, i una segona fase de treball de camp per tal de constatar que els habitatges identificats com a buits estan efectivament buits.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Reglament i guia de participació ciutadana

La participació ciutadana i la transparència en la gestió dels recursos de l’Administració pública són dos dels pilars imprescindibles quan parlam de modernització de les institucions públiques. Des de l’Àrea de Participació Ciutadana del Consell Insular, amb la voluntat de fomentar i facilitar l’aplicació de processos participatius en qualsevol àmbit del sector públic s’ha elaborat una guia de recomanacions per a la implementació d’aquests processos.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Memòria del Servei dels Bombers de Menorca

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments, com a institucions públiques de Menorca, tenen entre els seus objectius donar resposta a les necessitats i els problemes col·lectius dels ciutadans.

Centre acollida animals Maó

Camí de Curniola, s/n, POIMA 07714 Maó
Tel.: 971351486

Centre acollida animals Ciutadella

Camí Vell, s/n, 07760 Ciutadella
Tel.: 971484666

Oficina Insular d’Habitatge

C/ del Carme, 1 Baixos. 07701 Maó
Tel. 971 86 89 90
oficinainsularvivienda@provivienda.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ