Inici El Consell Departaments

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local

 
 
 

Pla Insular de Cooperació (PIC)

  
 

Participació Ciutadana

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
21/01/2021
27 persones comencen a treballar al Consell Insular de Menorca dins el programa SOIB Reactiva 2020

Els nous treballadors són 10 joves i 17 persones majors de 30 anys que desenvolupen tasques d’auxiliar administratiu, neteja, jardineria, bugaderia i de peons forestals o d’obra pública al Consell Insular de Menorca. El programa SOIB Reactiva 2020 els hi permet així sortir de l’atur i mantenir o millorar les seves habilitats competencials. Aquests treballadors estaven en situació d’atur de llarga durada o s’havien vist afectats per la crisi econòmica del 2020 causada per la COVID-19.

15/01/2021
El Consell de Menorca participa en la Guía para la Localización de la Agenda 2030 publicada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 amb col·laboració de la FEMP

La Guía para la Localización de la Agenda 2030, presentada aquest dijous 14 de gener a la Junta de Batles de Menorca, és el resultat d’un procés de feina coordinat per la Secretaria d’Estat de l’Agenda 2030 en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i províncies (FEMP) i amb la contribució de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, entre d’altres. El Director General de Polítiques Palanca Agenda 2030 de la Secretaria d'Estat, Gabriel Castañares Hernández, ha animat als batles de l’illa a fer servir la guia i ha agraït la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

17/12/2020
El Consell Insular participa en els tres tallers del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana sobre els Plans d’Acció locals

Aquest dimecres 16 s’ha realizat el tercer taller en línia sobre els Plans d’Acció locals de l’Agenda Urbana amb la participació de Menorca, Barcelona, Granada, Múrcia, A Coruña i Alfaro. Les tres trobades telemàtiques dels dies 19 d’octubre, 18 de novembre i 16 de desembre, han estat organitzades pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i han comptat amb la directora insular d’Habitatge del Consell Insular, Paula Ferrando, per exposar el cas de Menorca i el seu procés per a l’elaboració del Pla d’Acció local com a Illa Pilot de l’Agenda Urbana Espanyola.

14/12/2020
El Consell Insular concedeix per primera vegada ajuts a les entitats per a la redacció del seu Pla del Voluntariat

La proposta de la conselleria d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, adoptada per unanimitat pel Consell Insular, compta amb un total de 15.000 euros del pressupost del 2021 i l’import màxim que es pot concedir a cada entitat és de 1.500 euros. El termini de presentació de sol·licituds és fins al dia 28 de febrer de 2021.

     
12/12/2020
Es Migjorn Gran acull la presentació de la digitalització de la ruta cultural Francesc d’Albranca

Es Migjorn ha acollit avui la presentació de la digitalització de la ruta Francesc d'Albranca. Des de l'any 2007, el Centre d'Estudis Locals d'Alaior, amb el suport de l'ajuntament des Migjorn Gran, realitza cada dimarts d'estiu aquesta ruta cultural entorn de la vida i obra de Francesc d'Albranca

11/12/2020
Els Bombers i el personal sanitari del 061 practiquen conjuntament el rescat d'una persona caiguda a un pou

Aquest divendres 11 de desembre s'ha desenvolupat, a les instal·lacions de la Brigada Municipal de Ciutadella, un exercici conjunt dels Bombers i el personal sanitari del 061 per a practicar el rescat de víctimes a espais confinats.

11/12/2020
Entrega de 21 equips de robòtica a centres educatius i associacions de tota l'illa

El Departament d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular ha adquirit un total de 21 equips de Robot Lego Minstorm EV3 - el robot oficial de la World Robot Olimpiad (WRO), els jocs olímpics de la robòtica - per cedir-los a associacions i centres educatius interessats a desenvolupar activitats i tallers de robòtica. Els centres havien traslladat al Consell la seva manca de recursos per adquirir aquests robots Lego i des de l'Àrea d'Innovació es va decidir adquirir un lot gran de robots, a millor preu, per cedir-los a les escoles i associacions i així impulsar projectes d'innovació, tecnologia, telecomunicacions i intel·ligència artificial per tal de desenvolupar la societat de la informació i el coneixement, tant en l'àmbit

10/12/2020
Comencen els projectes mixtes d’ocupació i formació Alforí, Cime Web i Arrels

El Consell Insular de Menorca dona la benvinguda a l’alumnat treballador dels programes SOIB Jove Formació i Ocupació i SOIB 30 Formació i Ocupació, que desenvolupa el Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell.

     
02/12/2020
Nou conveni de col·laboració per impulsar la plataforma en línia Xuroa

El Consell Insular i l’Associació Empresarial de Comerciants de Menorca (ASCOME), han signat un conveni de col·laboració amb el qual s’incrementa la partida per a la promoció de la plataforma de venda en línia Xuroa, passant dels 20.000€ als 30.000€, gràcies a l’aportació extraordinària d’uns 10.000€.

30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

29/11/2020
Els projectes de suport als més necessitats durant la pandèmia marquen els Premis Autonòmics del Voluntariat IB 2020

Els guardons han reconegut en aquesta segona edició el projecte socioeducatiu Naüm Son Roca, la delegació d’Eivissa de Metges del Món, l’associació Formenterers Solidaris, la Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella i l’Ajuntament d’Artà, amb el projecte Som Col·lectiu. Les mencions i reconeixements són per a l’Associació de Voluntaris d’Eivissa i les trajectòries de Manuela de la Vega Llompart i Gabriel Janer Riudavets.

26/11/2020
SILME aprova el seu primer Pla Estratègic

El Consell d’Administració de Silme del passat 11 de novembre va aprovar el Pla Estratègic de SILME que marcarà la trajectòria d’aquesta empresa pública de cara als pròxims 10 anys. Així, el document inclou una bateria d’objectius i projectes que ha d’encarar aquesta organització, a mig i llarg termini, amb la finalitat de millorar el seu funcionament i adaptar-se a les necessitats actuals de les administracions locals.

     
24/11/2020
Menorca acull aquest diumenge la gala dels Premis Voluntariat IB 2020

Menorca acollirà aquest proper diumenge 29 de novembre la gala d’entrega dels Premis Voluntariat Illes Balears 2020. Es tracta de la segona edició d’aquest certamen que vol donar suport i reconeixement públic a la feina desinteressada que fa la societat civil en benefici de la nostra comunitat.

10/11/2020
S’inicia l’execució del Pla Insular de Voluntariat de Menorca

El Consell Insular de Menorca inicià l’any passat l’elaboració del Pla de Voluntariat amb la finalitat de complementar la labor de la institució insular i contribuir a la sensibilització social i promoció del voluntariat, oferint eines de capacitació i formació per a desenvolupar de manera més eficaç les activitats de voluntariat. En concret, a través de l’execució d’aquest Pla es pretén crear nous canals, de manera coordinada amb les diferents administracions públiques, que incentivin i facilitin l’activitat voluntària a les entitats socials i a les persones interessades.

15/10/2020
La Gala del Voluntariat Illes Balears 2020 se celebrarà a Menorca

Menorca acollirà aquest any la Gala del Voluntariat de les Illes Balears 2020. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular, Cristina Gómez, i la directora general de Participació i Voluntariat del Govern Balear, Maria Amengual. L’objectiu d’aquesta Gala és donar suport i reconeixement públic a l’acció de les entitats de voluntariat que desenvolupen la seva activitat a les Illes Balears.

14/10/2020
Oberta la convocatòria per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca

El Consell Insular de Menorca ha aprovat l’expedient de contractació per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca.

     
24/09/2020
El Consell pacta amb el Govern Balear la flexibilització d’algunes restriccions sanitàries a Menorca adaptades a la seva realitat epidemiològica

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s'ha reunit aquest matí amb la Presidenta del Govern Balear, els alcaldes i alcadesses de Menorca, la consellera de Cooperació Local, Cristina Gómez, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, el director general de Salut, Juli Fuster, i el gerent de l’Hospital Mateu Orfila, Romà Julià, per tractar sobre la situació epidemiològica de Menorca.

24/09/2020
Finalitza el termini per a sol·licitar les ajudes del programa de lloguer d'habitatge "lloguer ètic"

A principis del mes de novembre es tancarà l'admissió de sol·licituds de propietaris d'habitatges que vulguin formar part del programa Lloguer Ètic

23/09/2020
El Consell de Menorca i els Ajuntaments de Palma i Eivissa presenten a la Comissió Europea el projecte “Regenerate Illes Balears”

La consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell de Menorca, Cristina Gómez, la regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, han presentat en una roda de premsa conjunta en streaming el projecte “Regenerate Illes Balears”.

01/08/2020
L’Agenda Urbana a la Fresca posa de manifest el compromís i els reptes de Menorca amb el desenvolupament sostenible

Una plaça pública del centre d’un poble, el Pla de sa Creu de Sant Lluís, va acollir ahir la presentació de Menorca com a illa pilot d’Agenda Urbana, manifestant el compromís de totes les institucions implicades per convertir les ciutats i zones urbanes

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de règim local, cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal. Així mateix, implementarà les polítiques de participació ciutadana, innovació i tecnologia i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'habitatge, ocupació i formació.

 
Agenda
Ocupació, Habitatge i Cooperació Local


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Lloguer ètic

El lloguer ètic és la resposta responsable al problema de l’habitatge. Es tracta d’un programa pilot del Consell Insular que té com a objectiu cercar cases buides que els propietaris estiguis disposats a posar en lloguer, per un preu ètic, per a persones en risc d’exclusió als habitatges. El programa funciona amb la creació d’una borsa d’habitatges i una altra de possibles llogaters. El Departament d’Habitatge del Consell Insular s’encarrega de cercar la casa més adequada per a cada família i la família més adient per a cada casa.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Pressuposts participatius

El Consell Insular de Menorca va promoure, el 2018, els primers pressuposts participatius d’àmbit insular. Els pressuposts participatius són un procés democràtic i de participació ciutadana en el qual la societat menorquina decideix a què es destina una part del pressupost insular amb l’objectiu principal d’implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
PIC - Pla Insular de Cooperació

El Pla Insular de Cooperació té com a objectiu donar suport als ajuntaments de Menorca per executar projectes d’obres i serveis municipals de primera necessitat. El 2019 es va aprovar per primera vegada una nova línia turística destinada a la millora de les zones turístiques.


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Estudi sobre l’habitatge buit a Menorca

La idea d’elaborar aquest estudi sorgeix del Consell Insular a principis de l’any 2017 amb la voluntat d’identificar els habitatges buits en els nuclis urbans tradicionals de Menorca i promoure polítiques públiques que permetin introduir aquests habitatges en el mercat de lloguer. L’estudi consta de dues fases: una primera de recopilació i anàlisi a través de les dades de consum d’aigua, i una segona fase de treball de camp per tal de constatar que els habitatges identificats com a buits estan efectivament buits.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Reglament i guia de participació ciutadana

La participació ciutadana i la transparència en la gestió dels recursos de l’Administració pública són dos dels pilars imprescindibles quan parlam de modernització de les institucions públiques. Des de l’Àrea de Participació Ciutadana del Consell Insular, amb la voluntat de fomentar i facilitar l’aplicació de processos participatius en qualsevol àmbit del sector públic s’ha elaborat una guia de recomanacions per a la implementació d’aquests processos.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Memòria del Servei dels Bombers de Menorca

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments, com a institucions públiques de Menorca, tenen entre els seus objectius donar resposta a les necessitats i els problemes col·lectius dels ciutadans.

Centre acollida animals Maó

Camí de Curniola, s/n, POIMA 07714 Maó
Tel.: 971351486

Centre acollida animals Ciutadella

Camí Vell, s/n, 07760 Ciutadella
Tel.: 971484666

Oficina Insular d’Habitatge

C/ del Carme, 1 Baixos. 07701 Maó
Tel. 971 86 89 90
oficinainsularvivienda@provivienda.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ