Inici El Consell Departaments

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local

 
 
 

Participació Ciutadana

  
 

Lloguer ètic

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
01/08/2020
L’Agenda Urbana a la Fresca posa de manifest el compromís i els reptes de Menorca amb el desenvolupament sostenible

Una plaça pública del centre d’un poble, el Pla de sa Creu de Sant Lluís, va acollir ahir la presentació de Menorca com a illa pilot d’Agenda Urbana, manifestant el compromís de totes les institucions implicades per convertir les ciutats i zones urbanes

31/07/2020
L’Agenda Urbana de Menorca arranca amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible

La designació de Menorca com a illa pilot d’Agenda Urbana comença el seu recorregut amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental. L’acte públic L’Agenda Urbana a la Fresca que organitza el Consell Insular avui vespre a Sant Lluís exposarà què implica i quines passes es faran gràcies a aquesta elecció com a territori pilot per part de l’Agenda Urbana Espanyola.

21/07/2020
Signat el conveni de col·laboració amb l’Associació Fòrum d’Entitats del Tercer Sector de Menorca

El Consell Insular de Menorca amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament social i alhora econòmic de l’illa de Menorca, així com oferir suport a associacions i entitats sense ànim de lucre que es dediquen al foment de la participació activa i voluntariat va signar un conveni amb l’Associació Fòrum d’Entitats del Tercer Sector de Menorca.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de règim local, cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal. Així mateix, implementarà les polítiques de participació ciutadana, innovació i tecnologia i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'habitatge, ocupació i formació.

 
Agenda
Ocupació, Habitatge i Cooperació Local


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Lloguer ètic

El lloguer ètic és la resposta responsable al problema de l’habitatge. Es tracta d’un programa pilot del Consell Insular que té com a objectiu cercar cases buides que els propietaris estiguis disposats a posar en lloguer, per un preu ètic, per a persones en risc d’exclusió als habitatges. El programa funciona amb la creació d’una borsa d’habitatges i una altra de possibles llogaters. El Departament d’Habitatge del Consell Insular s’encarrega de cercar la casa més adequada per a cada família i la família més adient per a cada casa.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Pressuposts participatius

El Consell Insular de Menorca va promoure, el 2018, els primers pressuposts participatius d’àmbit insular. Els pressuposts participatius són un procés democràtic i de participació ciutadana en el qual la societat menorquina decideix a què es destina una part del pressupost insular amb l’objectiu principal d’implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
PIC - Pla Insular de Cooperació

El Pla Insular de Cooperació té com a objectiu donar suport als ajuntaments de Menorca per executar projectes d’obres i serveis municipals de primera necessitat. El 2019 es va aprovar per primera vegada una nova línia turística destinada a la millora de les zones turístiques.


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Estudi sobre l’habitatge buit a Menorca

La idea d’elaborar aquest estudi sorgeix del Consell Insular a principis de l’any 2017 amb la voluntat d’identificar els habitatges buits en els nuclis urbans tradicionals de Menorca i promoure polítiques públiques que permetin introduir aquests habitatges en el mercat de lloguer. L’estudi consta de dues fases: una primera de recopilació i anàlisi a través de les dades de consum d’aigua, i una segona fase de treball de camp per tal de constatar que els habitatges identificats com a buits estan efectivament buits.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Reglament i guia de participació ciutadana

La participació ciutadana i la transparència en la gestió dels recursos de l’Administració pública són dos dels pilars imprescindibles quan parlam de modernització de les institucions públiques. Des de l’Àrea de Participació Ciutadana del Consell Insular, amb la voluntat de fomentar i facilitar l’aplicació de processos participatius en qualsevol àmbit del sector públic s’ha elaborat una guia de recomanacions per a la implementació d’aquests processos.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Memòria del Servei dels Bombers de Menorca

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments, com a institucions públiques de Menorca, tenen entre els seus objectius donar resposta a les necessitats i els problemes col·lectius dels ciutadans.

Centre acollida animals Maó

Camí de Curniola, s/n, POIMA 07714 Maó
Tel.: 971351486

Centre acollida animals Ciutadella

Camí Vell, s/n, 07760 Ciutadella
Tel.: 971484666

Oficina Insular d’Habitatge

C/ del Carme, 1 Baixos. 07701 Maó
Tel. 971 86 89 90
oficinainsularvivienda@provivienda.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS