Inici El Consell Departaments

Medi Ambient i Reserva de Biosfera

 
 
 

Marca Menorca Reserva de Biosfera

  
 

Oficina de l’Energia Menorca 2030

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
16/09/2020
Primera reunió virtual de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Costaneres

Aquest dimecres 16 de setembre ha tingut lloc una reunió dels membres d’aquesta Xarxa, en la qual Menorca, juntament amb l’illa coreana de Jeju, hi té un paper destacat com a secretaria tècnica. Donada la impossibilitat de dur a terme activitats presencials, aquest any s’ha optat per mantenir la reunió en línia per poder dur un correcte seguiment de la situació de la Xarxa i les iniciatives en marxa. La Xarxa actualment té més de 90 reserves de biosfera dels cinc continents, com es pot veure al mapa http://islandbiosphere.org/, i actua com a fòrum de transferència d’experiències i coneixement per fer front a la crisi climàtica i el canvi global.

10/09/2020
S’ajorna el V Congrés Nacional d'Ecoturisme fins a l'any vinent.

El Comitè Organitzador del V Congrés Nacional d’Ecoturisme ha anunciat que davant l’actual situació nacional i internacional derivada de la Covid-19 s’ha acordat posposar la celebració de la cinquena edició del Congrés Nacional d’Ecoturisme el 2021

02/09/2020
El Consell Social de la Reserva de Biosfera es reuneix per primera vegada des del canvi d’Estatuts de l’Agència

Es tracta de la primera sessió celebrada durant aquesta legislatura, prevista inicialment per al mes d’abril i que es va veure posposada donada la situació d’emergència social i sanitària originada per la Covid-19

28/08/2020
El Consell Insular, el Govern i l’ajuntament de Maó aproven el conveni per a la millora de la qualitat de l'aire

El document aprova posar en marxa el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire de Maó, que comença a caminar amb la instal·lació d’un nou punt de mesura d’emissions

     
27/08/2020
La llet i els derivats làctics seran la nova categoria de la marca Menorca Reserva de Biosfera

Amb l’aprovació inicial d’aquesta nova fitxa de requisits, la llet, els iogurts, la mantega o els gelats elaborats a Menorca es podran adherir a la marca de sostenibilitat Menorca Reserva de Biosfera

17/08/2020
Es consolida l'aposta per l'autoconsum particular i per empreses de Menorca

Es preveu que, per tercer any consecutiu, el nombre de sol·licituds per subvencionar una instal·lació d'autoconsum superi al de convocatòries passades a Menorca, de manera que novament es planteja ampliar el pressupost destinat a subvencions

13/08/2020
Finalitzen les obres de reforma de les deixalleries d’Alaior, Maó, Es Mercadal, Es Migjorn Gran i Sant Lluís

Al llarg del mes de juny de 2020 van anar finalitzant les obres de millora de cinc de les instal·lacions incloses a la xarxa de deixalleries de Menorca.

11/08/2020
Adjudicació del servei d’operació i manteniment del parc eòlic de Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha adjudicat a l’empresa Moncobra el contracte per a la prestació del servei d’operació i manteniment del parc eòlic de Milà, en ser la millora de les tres ofertes rebudes.

     
06/08/2020
Continua augmentant el nombre de vehicles elèctrics i el seu ús a Menorca

L'últim informe del Consorci de Residus i Energia de Menorca constata que la demanda energètica per càrrega de vehicle elèctric ha augmentat durant la primera meitat de l’any entre 2019 i 2020, tot i els mesos de confinament per la Covid-19

28/07/2020
El Consorci de Residus i Energia de Menorca i el Ministeri de Defensa signen l'acord de cessió de terrenys per a la instal·lació d'una torre anemomètrica a la base de Sant Isidre

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i el Ministeri de Defensa, han formalitzat la signatura de la concessió demanial per la qual es permetrà emplaçar una torre anemomètrica en terrenys de la base militar de Sant Isidre, en les proximitats del parc eòlic de Milà. Aquesta instal·lació estarà destinada a la presa de dades de vent i altres paràmetres atmosfèrics, amb l'objecte de determinar el potencial eòlic real de l'entorn de Milà i quines característiques hauran de reunir els aerogeneradors per tal de fer viable una repotenciació

24/07/2020
El Consell Insular inicia les visites guiades al Llatzeret

El Consell de Menorca, va reprendre ahir les visites guiades al Llatzeret, una iniciativa amb la qual vol fer més accessible a la població resident i turista un dels elements patrimonials més emblemàtics i valuosos de Menorca. La prestació del servei, que s’allargarà fins a final d'any, l’assumirà l’empresa Viatges Magon.

22/07/2020
El Llatzeret adequa una sala per a congressos amb capacitat per a 260 persones i dotada de tots els equipaments

Avui s’ha inaugurat la sala de congressos del Llatzeret, amb una capacitat per a 260 persones i dotada de tots els equipaments necessaris per dur-hi a terme esdeveniments de primer nivell. Es tracta d’una feina feta durant els darrers dos anys i que ha consistit, bàsicament, en les següents intervencions:

     
21/07/2020
Aprovació inicial del projecte constructiu de la cel·la 2 de l'ampliació de l'abocador de Milà II

El passat dijous 16 de juliol de 2020, a la Junta de Govern del Consorci de Residus i Energia de Menorca es va aprovar inicialment el projecte constructiu de la cel·la 2 de l'ampliació de l'abocador de Milà II i la seva exposició pública per un termini de 15 dies hàbils, tal i com queda reflectit al BOIB Núm. 128 de 18 de juliol de 2020.

15/07/2020
S’inicien les obres que permetran obrir la Cova de s'Aigua de Cala Blanca al públic

S’han iniciat les obres que permetran obrir la Cova de s’Aigua de Cala Blanca al públic. Es tracta d’un projecte per al condicionament interior i d'accés a la Cova de s'Aigua de Cala Blanca. El finançament del projecte va a càrrec del Govern balear i el Consell Insular de Menorca a través d'un conveni interadministratiu signat entre el Consell i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

13/07/2020
Acte d’inauguració de la connexió del cable submarí que uneix de nou energèticament Menorca i Mallorca

La presidenta Armengol i el vicepresident Yllanes, acompanyats de la ministra Teresa Ribera, destaquen la celeritat en les obres de l’enllaç, operatiu des del 18 de juny, per evitar l’aïllament elèctric

13/07/2020
L’ecoturisme i la governança dels espais marins entre els temes de la presentació a la Ministra Teresa Ribera

El Consell Insular de Menorca ha presentat aquest matí a la Ministra per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, alguns dels nostres projectes com a Reserva de Biosfera amb l’objectiu de donar a conèixer i apropar la nostra gestió, i sol·licitar el suport i col·laboració del Govern Estatal.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular referida a medi ambient, reserva de biosfera, aigua, residus i energia, camins públics inclòs el camí de cavalls, rutes senderistes i accessibilitat universal. També gestionarà els serveis de neteja de platges, així com aquelles actuacions relacionades amb els serveis complementaris a aquest. Així mateix s'encarregarà de la gestió del Llatzeret i les coves de Cala Blanca.

 
Agenda
Medi Ambient i Reserva de Biosfera


 

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Renovació de la planta de Milà

Es tracta d’un projecte de millora de les instal·lacions de tractament i valorització de residus de Milà amb la finalitat de millorar el cicle dels residus que es generen a Menorca. En el disseny del projecte s’ha prioritzat el tractament específic de les fraccions orgàniques amb l’objectiu de maximitzar la recuperació de subproductes valoritzables i també la recuperació de combustible sòlid, nou material que es podrà recuperar de la fracció resta per a la seva valorització.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Marca Menorca Reserva de Biosfera

La marca Menorca Reserva de Biosfera és un distintiu de sostenibilitat que identifica i valoritza totes les empreses que desenvolupen la seva activitat econòmica a l’illa amb iniciatives per protegir el medi ambient, la cultura i la societat de Menorca.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Llei de la Reserva de Biosfera

La Llei de la Reserva de Biosfera de Menorca ha d’esdevenir un instrument legislatiu dotat d’una certa complexitat normativa, competencial, institucional i política, però que esdevé fonamental per tal que Menorca es consolidi com a reserva i s’assoleixin noves fites, en un moment clau de l’illa en els àmbits econòmic, social i ambiental.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Estratègia Menorca 2030

El canvi climàtic és un dels principals reptes als quals s’enfronten les societats d’arreu del món. El seu avanç, causat per les emissions de gasos d'efecte hivernacle, ha fet saltar l’alarma global i ha situat en l’agenda internacional la necessitat urgent de mitigar-lo. Aquesta situació requereix una transformació profunda del model energètic actual a fi d’eliminar la dependència dels combustibles fòssils, i també la prevenció i adaptació als canvis climàtics.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Coves de Cala Blanca

Les coves de Cala Blanca, bé d’interès cultural des de l’any 1966, són una zona d'especial interès des del punt de vista històric, mediambiental i geològic. Aquesta xarxa de coves subterrànies interconnectades presenta característiques úniques quant a la diversitat de formacions estalagmítiques i estalactítiques.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Menorca Starlight

Ser Reserva Starlight implica el compromís de protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica, així com una aposta per una il·luminació eficient i sostenible amb l’entorn de l’illa, a fi de millorar la qualitat de vida de la flora, la fauna i la població.


 

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Revista ONA

La revista Ona va néixer amb la voluntat de donar a conèixer els projectes que es duen a terme des de l’Agència de la Reserva de Biosfera, així com d'informar de l’actualitat relacionada amb la sostenibilitat de l’illa.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Pla director de prevenció i gestió de residus no perillosos de Menorca

El Pla director de prevenció i gestió de residus no perillosos de Menorca (2019-2025) estableix nous mecanismes de gestió i tractament, adaptats a les normatives europea, estatal i autonòmica, així com la previsió de les infraestructures i els equipaments necessaris per a l'illa. Aprovat inicialment el mes de maig de 2019, va obtenir la declaració ambiental estratègica favorable de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears el març de 2020 i va ser aprovat definitivament el mes de juny de 2020.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Avaluació dels residus biodegradables a l’illa de Menorca, potencials generadors de biogàs i fertilitzants orgànics

Aquest estudi aborda les característiques, la quantitat, la disponibilitat i la distribució geogràfica d'aquells materials considerats residus biodegradables que puguin ser valoritzats mitjançant la producció de biogàs i fertilitzants orgànics.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Estudi de la biodiversitat de Menorca

Menorca és una terra rica en biodiversitat gràcies a la seva insularitat i a les polítiques aplicades en protecció del territori. No obstant, els sistemes naturals no són estàtics, el seu dinamisme implica canvis i modificacions des d’un nivell inicial, a causa tant de processos naturals com d’influències antròpiques.

Medi Ambient i Reserva de Biosfera
Patrimoni geològic de Menorca

El patrimoni geològic està format per elements geològics que presenten una singularitat especial. Forma part del patrimoni natural i inclou formes, elements i estructures originats per qualsevol procés geològic.

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS