Inici El Consell Departaments

Economia i Territori

 
Noticies relacionades Més notícies
 
 

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries d'ordenació i gestió del territori, urbanisme, habitabilitat, litoral, ordenació turística i els procediments d'intervenció administrativa en matèria d'activitats. També gestionarà les matèries d'agricultura, ramaderia, pesca, caça, recursos cinegètics, denominacions d'origen, artesania i Ies actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de projecció econòmica (comerç i indústria).

 
Agenda
Economia i Territori
Pilar Pons Goñalons
Direcció Insular d'Economia
Gestionarà les matèries d'agricultura, ramaderia, pesca, caça, recursos cinegètics, artesania, denominacions d'origen i Ies actuacions que dugui a terme el...
Verónica Llufriu Vidal
Direcció Insular d’Ordenació Territorial
Gestionarà els serveis d’ordenació i gestió del territori, urbanisme, litoral, habitabilitat i els procediments d'intervenció administrativa en matèria...
Elena Costa Coll
Direcció Insular d’Ordenació Turística
Gestionarà els serveis d’ordenació turística, inclòs el Pla d'Intervenció en àmbits turístics.


 

Economia i Territori
Made in Menorca

Menorca és una illa d’arrels pageses, però també compta amb una llarga tradició artesana amb una gran varietat d’oficis antics. Encara, a dia d’avui, perduren els oficis d’arader, avarquer, esparter, mestre d’aixa o joier, entre tants altres, que fan que Menorca mantengui viva una llarga tradició artesana i faci perdurar una identitat que li és pròpia i la fa única. La societat menorquina, també, és ben coneguda pel seu caràcter innovador i emprenedor, fet que ha deixat en el nostre llegat indústries i comerços de referència.

Economia i Territori
Modernització de les zones turístiques

La millora de les zones turístiques és un dels objectius prioritaris que té plantejat el Departament d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca, i és per això que ha decidit impulsar un pla de diagnosi i modernització amb els ajuntaments de l’illa, per tal que es puguin acollir a diverses línies de finançament. A la vegada, aquest projecte s’engloba dins els objectius marcats pel Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT).

Economia i Territori
Pla Territorial Insular

El Pla Territorial Insular és un instrument d’ordenació territorial que es va elaborar amb l’objectiu de crear un marc territorial sostenible per a Menorca, que permetés ordenar de manera estratègica i planificada el territori de Menorca per tal de garantir un desenvolupament equilibrat entre els àmbits social, econòmic i territorial.

Economia i Territori
Menorca Regió Gastronòmica Europea

Sostenibilitat, diversitat i identitat: aquestes són les fortaleses de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea.


 

Economia i Territori
Guia dels vins i cellers de Menorca

Menorca sempre ha estat terra de vins i ara es troba en un moment d’auge. La publicació d’aquesta guia té l’objectiu de promocionar el producte local de Menorca i, específicament, donar a conèixer el Vi de la Terra Illa de Menorca a través del recull dels cellers que el produeixen i comercialitzen.

Economia i Territori
Guia de suport per a la venda electrònica

La guia ‘Eines per a la digitalització del teixit econòmic de Menorca. Guia de suport per a la venda electrònica’ constitueix una eina de formació dirigida als comerços locals de Menorca.

Economia i Territori
Sistema d'Indicadors Turístics

El Sistema d'Indicadors Turístics té com a objectiu crear un sistema integral d'indicadors turístics que permetin analitzar, tant actualment com històricament, l'abast del turisme a l'illa de Menorca. Aquest objectiu general es divideix en dos objectius més específics: - Disposar de dades que permetin avaluar l'estat i evolució del turisme i els seus efectes a Menorca des de diferents perspectives. - Disposar d'una eina que permeti realitzar el seguiment i revisar el Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca. El Sistema d'Indicadors Turístics consta de 12 apartats (diferenciats per colors) i 122 indicadors.

Economia i Territori
Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca

El Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca és un pla estratègic de turisme a llarg termini, però que es construeix a partir d’accions més immediates. També és un pla integral, ja que té en compte tots els aspectes que tenen algun tipus de relació amb el turisme i que conformen els eixos d’actuació del pla (medi ambient, territori, qualitat, promoció turística, informació turística, producte turístic, societat, formació, ocupació, infraestructures, transport i accessibilitat).

Economia i Territori
Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials per a l’Illa de Menorca

El principal objectiu del Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials per a l’Illa de Menorca (PDSECME) és establir l’ordenació i les mesures de foment del sector comercial per aconseguir un desenvolupament harmoniós i coherent de l’ocupació i la utilització del sòl destinat a l’exercici d'activitats comercials.

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS