Inici El Consell Departaments

Economia i Territori

 
 
 

Aprovació inicial PTI

   
 

Mapa productors locals

   
 

Fira Arrels

   
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
21/12/2020
El Consell Insular desenvolupa un projecte per posicionar Menorca com un centre d’innovació tecnològica sostenible

Dinamitzar l'economia de Menorca de manera sostenible, preservant el seu ecosistema, cultura i estil de vida, és una de les premisses del Consell Insular. De fet, la crisi deixa evidències d'un nou moviment social amb un nou enfocament de vida: migrar de les urbs i apostar per la qualitat de vida en entorns sostenibles i naturals, en contra el model de gentrificació en ciutats.

18/12/2020
La campanya ‘Bé de Menorca’ surt al carrer aquest Nadal

El Consell Insular ha reforçat durant el període nadalenc la campanya ‘Bé de Menorca’, iniciada arran de la pandèmia mundial originada per la Covid-19, per impulsar el teixit econòmic de Menorca. Sota el lema ’Aquest Nadal i sempre, producte local Bé de Menorca’, es vol donar una major visibilitat al sector productiu i del comerç de l’illa i sensibilitzar a la societat menorquina sobre la importància del consum local.

18/12/2020
El Consell Insular ha concedit un total d’1.805.000 € d’ajuts econòmics per a empreses i autònoms de Menorca

El passat mes de juny, el Consell Insular de Menorca, en el marc nacional temporal relatiu a les mesures d’ajuts a empreses i autònoms afectades per les conseqüències de la pandèmia, va obrir una convocatòria de fins a 2.000.000 € per ajudar a pal·liar els efectes col·laterals de la pandèmia originada per la Covid-19.

10/12/2020
La campanya Bé de Menorca es reprèn aquest Nadal amb persones conegudes de l'illa

Amb motiu de les festes de Nadal, el Departament d'Economia i Territori del Consell Insular de Menorca reprèn la campanya "Bé de Menorca" que va posar en marxa el maig d'aquest any arran del Covid-19. Una campanya creada per fer valdre el sector productiu i comerç de l'illa, i sensibilitzar sobre la importància d'anar tots a una per seguir endavant i de crear un vincle emocional sòlid entre el productor i el consumidor.

     
09/12/2020
La revisió del PTI consolida el model social, econòmic i territorial de Menorca i s’adapta a les noves necessitats de la societat

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pel conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, el conseller, Miquel Maria, i la consellera, Cristina Gómez, ha presentat el document d’aprovació inicial de la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca.

08/12/2020
El Consell Insular agilitza la tramitació de sol·licitud de les cartes d’artesania

El Consell Insular, a través del departament d’Economia i Territori, ha agilitzat la tramitació de la sol·licitud de les cartes d’artesania, el document que acredita que el titular té els coneixements i les pràctiques adequades en l’ofici artesanal, amb l’objectiu de simplificar aquests tràmits administratius

03/12/2020
El Consell Insular presenta les línies estratègiques que orientaran l’elaboració del Pla Agrari de Menorca

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular, en col·laboració amb l’Associació Leader, han presentat les principals línies de "l’Estratègia Agrària de Menorca. Pla d’accions per una agricultura sostenible” amb l’objectiu de seguir mantenint el compromís de la institució en millorar la competitivitat agrícola-ramadera de Menorca així com la rendibilitat dels productors i productores.

02/12/2020
Nou conveni de col·laboració per impulsar la plataforma en línia Xuroa

El Consell Insular i l’Associació Empresarial de Comerciants de Menorca (ASCOME), han signat un conveni de col·laboració amb el qual s’incrementa la partida per a la promoció de la plataforma de venda en línia Xuroa, passant dels 20.000€ als 30.000€, gràcies a l’aportació extraordinària d’uns 10.000€.

     
30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

27/11/2020
El Consell Insular estrena la nova pàgina web Made in Menorca

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular estrena una nova plataforma de difusió i promoció dels productes fets a Menorca, a través d’una nova pàgina web renovada i actualitzada que pretén fer-se ressò de l’àmplia diversitat de sectors i activitats productives tradicionals, artesanes i singulars que tenim a la nostra illa.

26/11/2020
El Consell Insular formalitza el conveni de col·laboració per impulsar accions de diversificació a la comercialització de llet

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular, conscient de les conseqüències socioeconòmiques derivades de la pandèmia mundial i que ha patit especialment el sector primari de Menorca, un dels pilars essencials que sustenten l’economia menorquina, ha formalitzat aquesta setmana el conveni de col·laboració amb les principals indústries làctiques transformadores per oferir una sortida a la llet produïda, transformant-la en productes diferents del formatge i cercant noves vies de comercialització.

24/11/2020
El Consell Insular engega la campanya “estàs peix amb el peix?” per fomentar el consum del peix amb un valor comercial més baix

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració d’Agroxerxa i el suport del Govern balear, ha engegat una campanya divulgativa per fomentar el consum de les espècies de peix autòctones de baix valor comercial a través de la mostra de tres receptes senzilles i quotidianes.

     
16/11/2020
El ple del Consell Insular aprova de forma definitiva el Pla d’Equipaments Comercials per ordenar i equilibrar l’activitat comercial a Menorca

El ple ordinari del Consell Insular ha aprovat de forma definitiva i per unanimitat de tots els membres, el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca (PDSECM), un full de ruta que ha estat fruit del diàleg social i que esdevé fonamental per al correcte desenvolupament comercial i l’equilibri d’ordenació territorial de la nostra Illa.

12/11/2020
El Consell Insular i ARTEME presenten la campanya “estil propi, estil artesà” per promocionar i difondre l’artesania de Menorca

El Consell Insular, a través del departament d’Economia i Territori, va signar el passat mes d’octubre un conveni amb l’Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca (ARTEME) a través del qual es destinava una ajuda econòmica de 7.500 € del pressupost insular per donar suport a totes les accions de promoció i comercialització de l’artesania local.

06/11/2020
La Comissió Tècnica Assessora d'Urbanisme informa favorablement el Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials de Menorca amb 12 vots a favor

El passat 4 de novembre, la Comissió Tècnica Assessora en matèria d’Urbanisme i Ordenació del Territori va informar favorablement el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca (PDSECM) amb un total de 12 vots a favor i 4 abstencions, amb l’objectiu final d’aprovar-lo al ple ordinari del mes de novembre.

02/11/2020
Nova edició del curs sobre Patrimoni Cultural i Espais Naturals de les Illes Balears per l’Habilitació de Guies Turístics

Un any més s’ha posat en marxa una nova edició del curs sobre Patrimoni Cultural i Espais Naturals de les Illes Balears per l’Habilitació de Guies Turístics

     
02/11/2020
Diàlegs i bones pràctiques al voltant de la mel

El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca conjuntament amb l’Associació d’Apicultors de Menorca han preparat una jornada de treball pel pròxim 6 de novembre dedicada a un dels productes menorquins més dolços del panorama agroalimentari com és la mel. Emmarcat dins els debats “Arrels, diàlegs amb la Biosfera” que ha vingut promovent el Departament i que els darrers anys han posat al centre del discurs productes locals d’alt valor com la carn de vedella menorquina, el vi o la pastisseria de Menorca, s’ha convidat a diversos professionals relacionats amb el món apicultor a més de la gastronomia, per tal de contribuir a la generació d’idees i estratègies que permetin millorar la visibilitat d’aquest producte menorquí tan especial, ja que el clima mediterrani, la insularitat i les espècies vegetals contribueixen unívocament a l’obtenció d’una mel diferent de d’altres parts del món.

16/10/2020
Es presenta el Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’

El Consell Insular de Menorca es presentà a la convocatòria de Plans de Sostenibilitat en Destinacions Turístiques amb el projecte ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’ a dins de la categoria de plans de sostenibilitat turística en destins rurals o d’interior i d’espais naturals protegits. Després de posicionar-se com un dels projectes més ben valorats de les Illes Balears, el Govern estatal anuncià, el passat mes de setembre, que es tractava d’un dels plans aprovats pel Govern estatal.

02/10/2020
Nous cursos en línia per a petits empresaris

Es tracta de sis càpsules formatives gratuïtes sobre màrqueting, gestió comercial i finances adreçat a la gestió diària de petits negocis de present i de futur

30/09/2020
El Govern aprova el Pla de Sostenibilitat Turística per a Menorca

El Govern d'Espanya ha aprovat el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins que beneficiarà directament a Menorca. Així ho ha anunciat avui la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, durant la Conferència Sectorial de Turisme, que s'ha desenvolupat de manera telemàtica.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries d'ordenació i gestió del territori, urbanisme, habitabilitat, litoral, ordenació turística i els procediments d'intervenció administrativa en matèria d'activitats. També gestionarà les matèries d'agricultura, ramaderia, pesca, caça, recursos cinegètics, denominacions d'origen, artesania i Ies actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de projecció econòmica (comerç i indústria).

 
Agenda
Economia i Territori


 

Economia i Territori
Pla Territorial Insular

El Pla Territorial Insular és un instrument d’ordenació territorial que es va elaborar amb l’objectiu de crear un marc territorial sostenible per a Menorca, que permetés ordenar de manera estratègica i planificada el territori de Menorca per tal de garantir un desenvolupament equilibrat entre els àmbits social, econòmic i territorial.

Economia i Territori
Made in Menorca

Menorca és una illa d’arrels pageses, però també compta amb una llarga tradició artesana amb una gran varietat d’oficis antics. Encara, a dia d’avui, perduren els oficis d’arader, avarquer, esparter, mestre d’aixa o joier, entre tants altres, que fan que Menorca mantengui viva una llarga tradició artesana i faci perdurar una identitat que li és pròpia i la fa única. La societat menorquina, també, és ben coneguda pel seu caràcter innovador i emprenedor, fet que ha deixat en el nostre llegat indústries i comerços de referència.

Economia i Territori
Modernització de les zones turístiques

La millora de les zones turístiques és un dels objectius prioritaris que té plantejat el Departament d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca, i és per això que ha decidit impulsar un pla de diagnosi i modernització amb els ajuntaments de l’illa, per tal que es puguin acollir a diverses línies de finançament. A la vegada, aquest projecte s’engloba dins els objectius marcats pel Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT).

Economia i Territori
Menorca Regió Gastronòmica Europea

Sostenibilitat, diversitat i identitat: aquestes són les fortaleses de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea.


 

Economia i Territori
Guia dels vins i cellers de Menorca

Menorca sempre ha estat terra de vins i ara es troba en un moment d’auge. La publicació d’aquesta guia té l’objectiu de promocionar el producte local de Menorca i, específicament, donar a conèixer el Vi de la Terra Illa de Menorca a través del recull dels cellers que el produeixen i comercialitzen.

Economia i Territori
Guia de suport per a la venda electrònica

La guia ‘Eines per a la digitalització del teixit econòmic de Menorca. Guia de suport per a la venda electrònica’ constitueix una eina de formació dirigida als comerços locals de Menorca.

Economia i Territori
Sistema d'Indicadors Turístics

El Sistema d'Indicadors Turístics té com a objectiu crear un sistema integral d'indicadors turístics que permetin analitzar, tant actualment com històricament, l'abast del turisme a l'illa de Menorca. Aquest objectiu general es divideix en dos objectius més específics: - Disposar de dades que permetin avaluar l'estat i evolució del turisme i els seus efectes a Menorca des de diferents perspectives. - Disposar d'una eina que permeti realitzar el seguiment i revisar el Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca. El Sistema d'Indicadors Turístics consta de 12 apartats (diferenciats per colors) i 122 indicadors.

Economia i Territori
Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca

El Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca és un pla estratègic de turisme a llarg termini, però que es construeix a partir d’accions més immediates. També és un pla integral, ja que té en compte tots els aspectes que tenen algun tipus de relació amb el turisme i que conformen els eixos d’actuació del pla (medi ambient, territori, qualitat, promoció turística, informació turística, producte turístic, societat, formació, ocupació, infraestructures, transport i accessibilitat).

Economia i Territori
Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials per a l’Illa de Menorca

El principal objectiu del Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials per a l’Illa de Menorca (PDSECME) és establir l’ordenació i les mesures de foment del sector comercial per aconseguir un desenvolupament harmoniós i coherent de l’ocupació i la utilització del sòl destinat a l’exercici d'activitats comercials.