Inici El Consell Departaments

Cultura, Educació, Joventut i Esports

 
 
 

Taller de dol

    
 

Coolinquiet

    
 

Rescat Cultural

    
 

Agenda cultural Menorca

    
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
23/10/2020
S'inaugura l'exposició: Art en la fragilitat

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca està donant resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 amb tota una sèrie d'accions que s'emmarquen en el programa Rescat Cultural Menorca. Dins aquest programa les arts visuals hi juguen un paper destacat perquè la seva fortalesa proveeix a la població de benestar, gaudi i consol, com bé es va demostrar durant el confinament. L'exposició "Art en la fragilitat" té un doble objectiu: donar suport econòmic als artistes en aquests moments de crisi per ajudar a evitar un desmantellament del sistema de l'art; i donar a conèixer les seves produccions amb relació a quatre aspectes relacionats amb la pandèmia.

22/10/2020
El concurs Beca Talaiòtica 2020 arriba a la seva recta final

Beca Talaòtica és un projecte cultural nascut el 2016 de la mà d’Amics del Museu de Menorca, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i que té com a objectiu donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial entre nous públics.

21/10/2020
Inici del programa Salut Jove i Cultura

Aquesta setmana s'ha donat a conèixer l'oferta de tallers i activitats complementàries que el Consell Insular ofereix als centres educatius de l'illa pel curs 2020-2021 a través del Programa Jove i Cultura.

15/10/2020
Cursa per a tothom dissabte 17 d'octubre a Ciutadella

Després del calendari de curses per a tothom que s'ha desenvolupat aquest estiu durant els mesos de juliol i agost, el pròxim dia 17 d'octubre se celebra a Ciutadella una cursa presencial amb l'objectiu de reviure l'ambient dels darrers 20 anys, on milers de participants han corregut a tots els municipis de Menorca

     
09/10/2020
El nou expedient de la Menorca Talaiòtica, l’exposició col·lectiva Art en la fragilitat i el Fons Làdico, protagonistes del nou número de la revista Àmbit

La publicació digital del Departament de Cultura ofereix aquest últim trimestre de l’any una interessant entrevista a Cipriano Marín, coordinador del nou expedient de la candidatura de la Menorca Talaiòtica. Marín és un dels principals experts internacionals en illes i turisme sostenible, i posseeix una llarga trajectòria com a consultor per a la UNESCO i la Comissió Europea. A més, coneix Menorca en profunditat perquè va formar part de l’equip que va treballar en la declaració de Menorca com a reserva de biosfera. Des de l’any 2017, coordina l’extens equip que fa feina per reformular la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

08/10/2020
Augmenten les sol·licituds d’ajut per foment de l’ús del català en la convocatòria de 2020

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca va aprovar dilluns passat, 5 d’octubre, la concessió dels ajuts per al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu i esportiu de Menorca i de suport a l'edició en llengua catalana dins la convocatòria de 2020.

06/10/2020
TRAGINADA. L'esclat d'un poble

El documental «TRAGINADA. L'esclat d'un poble» es podrà veure a l'auditori de Ferreries, divendres 9 d'octubre a les 20.30 h.

05/10/2020
El SAEI del Consell adapta els seus programes a la nova realitat escolar per seguir acompanyant els centres educatius, infants i famílies que ho requereixen

El Servei d’Atenció Educativa Infantil del Consell Insular neix de la sinergia creada entre el Consell Insular de Menorca i els diferents Ajuntaments de l’Illa de Menorca

     
05/10/2020
El Consell Insular de Menorca presenta el nou expedient de la candidatura de Menorca Talaiòtica

El patrimoni és el llegat que rebem del passat, que vivim en el present i que hem de transmetre a les generacions futures, i tot aquell patrimoni considerat de “valor universal excepcional” és el que la UNESCO vol reconèixer formalment. La candidatura Menorca Talaiòtica, compleix amb tots aquest valors i atributs excepcionals i aspira a integrar-se a la llista de patrimoni mundial l’any 2022.

01/10/2020
Inici del programa Dona, Arc i Salut

El programa Dona, Arc i Salut, impulsat des del Projecte ONA de l’àrea d’Esports del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració del Club d’Arc de Maó i l’Hospital General Mateu Orfila, estrena temporada esportiva aquest dijous 1 d’octubre amb nous nivells per a dones afectades de limfedema.

30/09/2020
La Biblioteca de Maó promou la música i la lectura a través de l’activitat "Cantautors entre llibres"

El dissabte, dia 10 d'octubre, a les 12 hores, la Biblioteca de Maó acollirà un petit concert de cantautors locals.

29/09/2020
Conveni entre el Consell i el Bisbat de Menorca per a la protecció, restauració i conservació del patrimoni històric

El Bisbe de Menorca, Francesc Conesa, i el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, han signat avui un conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i el Bisbat de Menorca per a la protecció, restauració i conservació del patrimoni històric de titularitat de l’església catòlica.

     
27/09/2020
El Consell Insular lamenta que aquest any no es puguin celebrar els International Island Games

Ahir l'Associació dels IGA va comunicar la seva decisió suspendre l'edició dels jocs IGA a Guersney 2021. Segons el seu comunicat, l'associació valora que la situació actual no permet la possibilitat de dur a terme uns jocs esportius amb les mesures de seguretat òptimes. En el mateix comunicat, l'associació manifesta la seva intenció d'organitzar els propers jocs IGA el més prest possible. Des del Consell Insular de Menorca i l'Associació IGA a Menorca es respecta la decisió i comparteix la preocupació pel que fa a la situació sanitària actual en l'àmbit mundial. Al mateix temps, la institució menorquina i la comunitat IGA manifesten la seva voluntat de seguir treballant amb el projecte, adaptant-se a les circumstàncies actuals, amb l'objectiu de fer possible la participació dels esportistes i equips menorquins en les pròximes edicions dels jocs. Per al Consell Insular de Menorca, el projecte IGA és un esglaó més en el creixement dels esportistes menorquins en la seva trajectòria esportiva i permet tenir una experiència esportiva i social única.

25/09/2020
Venda d'art solidària

El Departament de Cultura Consell Insular de Menorca està donant resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 amb tota una sèrie d'accions que s'emmarquen en el programa Rescat Cultural Menorca

23/09/2020
Presentació de la nova ‘Guia pràctica per a l’atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius’

El director insular d’Educació, Joventut i Esports, Josep Juaneda, ha presentat aquest matí la ‘Guia pràctica per a l’atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius’. L'ha acompanyat l’autora de la guia i psicòloga general sanitària amb acreditació d’experta en psicooncologia i cures pal·liatives i atenció al dol, Belén Calafell.

22/09/2020
L'Estrella Damm Menorca Open ha estat presentat aquest dimarts en el Club Marítim Maó

Aquest matí s'ha presentat la setena prova de la temporada del World Padel Tour

     
22/09/2020
Es reprenen els entrenaments i competicions esportives amb contacte

Ahir van tornar a estar permesos els entrenaments i les competicions amb contacte a partir de la categoria infantil dels esports d'equip

11/09/2020
Finalitza un estiu per créixer amb gran èxit

La segona edició del programa un estiu per créixer finalitza amb gran èxit. Han participat en aquesta edició un total de 300 joves menorquins de tots els municipis de l’illa. D’aquests, 188 hi han participat el mes de juliol i 112 el mes d’agost. Entre els serveis d’aprenentatge que han realitzat predominen els serveis de caràcter educatiu, comerç local, informàtica, cultura, etc.

11/09/2020
El Consell Insular de Menorca demana a la Conselleria d'Educació del Govern Balear que es planifiquin els cursos amb coordinació amb la resta d'administracions per facilitar l'accés als estudis superiors dels estudiants insulars

Són moltes les famílies que han perdut l'estabilitat econòmica de la llar. La caiguda d'activitat ha tingut efectes immediats sobre l'ocupació, repercutint en moltes mares i pares de joves que estudien fora, i que són la font principal del finançament de la seva vida com estudiants desplaçats. I molts joves estudiants que aprofitaven l'estiu per fer feina i així poder sufragar una part de les despeses que els ocasiona passar el curs fora de l'illa de residència, enguany no han pogut aconseguir un lloc de feina.

11/09/2020
Les sessions de l'Escola de Salut Pública de Menorca es podran seguir en obert a través de Youtube

Ja hi ha 2.045 inscrits a les activitats que s’han organitzat del 16 al 23 d’aquest mes de setembre en format online

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística i patrimoni històric, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació i interculturalitat. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

 
Agenda
Cultura, Educació, Joventut i Esports


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Xala a la Natura

El programa Xala a la Natura promociona entre els joves de 2n a 6è de primària de Menorca la pràctica d’esports fora de l’horari escolar i en contacte amb la natura. Els escolars aprenen una nova activitat i els valors que la pràctica esportiva implica, com la companyonia i el respecte als altres i a la natura.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Integrasport

Amb l’objectiu de crear una eina de transformació de l’entorn esportiu que afavoreixi l’aprenentatge dels i les esportistes i faci de l’esport el millor vehicle de creixement personal, l’Àrea d’Esports del Consell de Menorca va posar en marxa el programa Integrasport: Posam Valors a l'Esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Un estiu per crèixer

«Un estiu per créixer» és un projecte que pretén ampliar el temps educatiu de gran part dels adolescents d’entre 14 i 17 anys durant un mes de l’estiu (juliol o agost) a tots els municipis de l’illa de Menorca. Els adolescents duran a terme una tasca educativa prèviament acordada i tindran l’oportunitat de seleccionar un entorn d’aprenentatge lligat a la seva vocació vital, tot això connectat amb una formació prèvia en estreta col·laboració amb el centre educatiu de procedència i en què els alumnes que hi participin han de presentar, el setembre, una memòria sobre l’acció d’aprenentatge viscuda.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
ONA: Dona, Activitat física i Esport a Menorca

El projecte ONA, Dona, Activitat física i Esport a Menorca, té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com la transmissió de valors i actituds igualitàries en l’àmbit de l’esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, juntament amb l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera i l’Institut Menorquí d'Estudis, inicià el 2017 l’elaboració de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Menorca Talaiòtica

L’Estat espanyol presentarà davant del Comitè del Patrimoni Mundial una selecció de jaciments arqueològics representatius de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidata a entrar en la Llista de patrimoni mundial i, per tant, per ser considerada patrimoni mundial de la humanitat.


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Guia pràctica per a l'atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius

La guia d’actuació específica que es presenta posa l’accent a proporcionar pautes i orientacions generals per afrontar qualsevol situació de mort d’una forma coordinada i respectuosa, així com facilitar el procés de presa de decisions davant circumstàncies emocionalment intenses. En definitiva, la intenció d’aquesta guia no és el desenvolupament d’un programa d’intervenció en el procés de dol, sinó donar a conèixer els recursos i les eines adequades per gestionar de la millor manera la situació de pèrdua d’algun membre de la comunitat.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Terminologia de les festes de Menorca

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca desplega el diccionari en línia Terminologia de les festes de Menorca, allotjat al Termcat, amb l’edició de vocabularis visuals il·lustrats per Laura Miyashiro. La intenció és aplegar en una sèrie de vocabularis senzills els principals termes referits als diferents àmbits de la nostra festa.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Memòria de la Xarxa de Biblioteques Menorca

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca són centres de referència dins la comunitat menorquina. Cada cop són més presents en la vida dels ciutadans, als quals proporcionen servei i faciliten l’accés a la informació i al coneixement en qualsevol suport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric

El manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric s’ha elaborat per conscienciar la societat de la necessitat de conservar el patrimoni històric de Menorca com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Pla de Dinamització Lingüística de Menorca (2018-2021)

El PDLM pretén ser l’instrument a partir del qual el Consell i els diferents ajuntaments de l'illa planifiquin i estructurin les actuacions que anualment considerin convenient dur a terme per promoure l’ús del català en tots els àmbits de la societat menorquina.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Revista Àmbit

Àmbit és la revista digital de periodicitat trimestral a través de la qual s’informa de totes les iniciatives que promouen els diferents serveis que configuren l’Àrea de Cultura i Patrimoni, així com l’actualitat més destacada en l’àmbit de les arts a Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
VI Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric

El Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric de Menorca és un conjunt d’actuacions i prioritats de l’acció pública destinades a ordenar i facilitar les tasques preventives, la intervenció, la conservació i la difusió del patrimoni.

Foto


Tel.:
Fax:
Correu electrònic:

Descripció del departament:Estructura orgànica:
Pressupost del departamanet

Contactar