Inici El Consell Departaments

Cultura, Educació, Joventut i Esports

 
 
 

Taller de dol

   
 

Coolinquiet

   
 

Agenda cultural Menorca

   
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
28/01/2022
L’Ajuntament de Maó i el Consell Insular aposten per l’eliminació dels plàstics a les instal·lacions esportives

L’Ajuntament de Maó ha instal·lat fonts d’osmosi a diferents instal·lacions esportives al municipi de Maó, amb l’objectiu d’afavorir a la reducció de plàstic, també dins l’àmbit de l’esport. Es tracta d’una acció que ha estat finançada pel Consell Insular de Menorca, en el marc d’un conveni més ampli, en matèria d’autosuficiència energètica i sostenibilitat a les instal·lacions esportives municipals.

26/01/2022
Conferència virtual sobre Menorca Talaiòtica a Hispania Nostra

Menorca Talaiòtica centrarà l'1 de febrer, a les 19 h via Zoom, la propera conferència del cicle Hispania Nostra contigo en casa, una iniciativa en línia posada en marxa per Hispania Nostra, associació dedicada a la defensa, promoció i valoració del patrimoni cultural i natural. Oberta a tots els públics, aquesta activitat no té cap cost, però cal inscripció prèvia.

21/01/2022
Consell i ajuntaments reten homenatge a les víctimes menorquines als camps d’extermini nazi

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l’illa reten homenatge a les víctimes menorquines als camps d’extermini amb motiu del Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust (27 de gener). Enguany l’acte es celebrarà al Teatre des Born, el proper dia 28, a partir de les 20 hores.

20/01/2022
Menorca Talaiòtica es presenta a FITUR

Menorca Talaiòtica ha centrat l’atenció avui dimecres, 19 de gener, amb la presentació de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO 2022 a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid. La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria; la subdirectora general de gestió i coordinació de béns culturals del Ministeri de Cultura, Pilar Barrero García; i el coordinador de la candidatura, Cipriano Marín, han estat els encarregats de conduir l’acte celebrat aquesta tarda a l’estand de les Illes Balears.

     
13/01/2022
L’exposició «Distància______Social» s’inaugura dissabte a Ciutadella

El Consell Insular de Menorca trasllada a Ciutadella l’exposició «Distància______Social», després de l’èxit de visitants i crítiques que ha tingut durant el temps que ha estat oberta a Ca n’Oliver, a Maó.

12/01/2022
Borja Moll Juan es proclama guanyador del XIX Premi Josep Vivó

Dintre dels actes institucionals del Consell Insular de Menorca amb motiu de la Diada del Poble de Menorca, s’havia programat per divendres 14 de gener el ja tradicional Glosat de la Diada, que enguany havia de tenir lloc as Migjorn Gran i en el marc del qual cada any es dona a conèixer el nom del guanyador o la guanyadora del Premi Josep Vivó de glosa escrita que convoca el Departament de Cultura, Joventut, Educació i Esports del CIM.

11/01/2022
Nou Plec de lectura! dedicat al matemàtic Miquel Capó Dolz

En aquesta ocasió el Plec conté enigmes i problemes que si són resolts us permetran participar en un concurs per obtenir un premi

10/01/2022
Els talaiots de Menorca es tornen a encendre pels Drets Humans

Dissabte, dia 15 de gener, el Consell Insular de Menorca s’adhereix per quart any consecutiu, a la iniciativa original del Consell Insular de Mallorca “Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània: Un cant pels Drets Humans”.

     
04/01/2022
La nutricionista comunitària Noemí Garcia, conferenciant de l’acte institucional de la Diada del Poble de Menorca

La nutricionista comunitària Noemí Garcia és enguany la protagonista de la conferència de l’acte institucional de la Diada del Poble de Menorca que tindrà lloc dia 17 de gener a la Sala de Plens del Consell Insular.

27/12/2021
Calendari del Consell Insular 2022, un calendari amb expressions i dites de ca nostra

A partir de dia 3 de gener les persones interessades podran recollir el calendari del Consell Insular de Menorca 2022, dedicat a la paremiologia menorquina.

23/12/2021
El Consell Insular fa un reconeixement als esportistes destacats de Menorca

La Sala de Plens del Consell Insular de Menorca ha acollit aquest matí la recepció de 13 esportistes menorquins que han destacat durant la temporada 2020-2021 per les seves actuacions i classificació en campionats d’Espanya, d’Europa i del món, i en competicions o rànquings oficials d’àmbit nacional i internacional. L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, i el director insular d’Educació, Joventut, Àngel Cardona.

22/12/2021
L’observatori de la infància de Menorca renova càrrecs i estableix les línies de treball

L’equitat en l’escolarització i els menjadors escolars són dues de les prioritats

     
21/12/2021
Leire Pellejero, guanyadora del premi Becatalaiotica 2021

Leire Pellejero és la guanyadora de la cinquena edició de Becatalaiòtica 2021, una iniciativa d’Amics del Museu de Menorca que compta amb el suport del Consell Insular de Menorca (CIM). El premi és una beca d’estudis de 2.000 euros.

20/12/2021
Premis als guanyadors del concurs del Plec de lectura 47

Dues persones han encertat quina era la torre de defensa fotografiada durant els anys setanta pel fotògraf Miguel Seguí Mercadal que apareixia al Plec de Lectura dedicat a Joan J. Gomila.

20/12/2021
Cris Juanico i l’Orquestra Simfònica de les Balears protagonistes del concert de la Diada de Menorca 2022

El cantant i compositor menorquí Cris Juanico i l’Orquestra Simfònica de les Balears seran els encarregats de ficar la nota musical a la Diada de Menorca 2022. En concret, es presentarà el nou projecte artístic de Cris Juanico ‘Altament sensible’ que ofereix un repertori amb alguns dels seus temes més populars en clau simfònica.

16/12/2021
El Consell i les Escoles de Música de Menorca demanen l’increment i un replantejament a fons de les ajudes del Govern a les escoles de música

Reivindiquen un increment en la dotació pressupostària, i consideren que l’actual model discrimina la realitat menorquina, que té un model propi al qual les ajudes no donen resposta

     
13/12/2021
Ferreries acull la presentació del documental “Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular”

Les projeccions obertes al públic en general es van iniciar el 2 desembre a Maó, i continuen aquest 14 de desembre a Ferreries, seguint després per tots els municipis de l’illa

02/12/2021
Oberta la convocatòria per a la participació en activitats relacionades amb l'educació no formal

El Consell Insular ha obert la convocatòria per a la concessió d'ajuts destinats a ajudar a les famílies d’infants i joves, nascuts entre l’1 de gener del 2004 i el 31 de desembre del 2018, amb dificultats econòmiques, fent-los possible l'accés a la participació de la pràctica esportiva, cultural, artística i de lleure en la infància i joventut a través dels clubs esportius, entitats culturals, de lleure i/o altres centres que tenguin com a objectiu el foment de la pràctica de totes les activitats no incloses en l’educació reglada i que entren en el denominat àmbit d’educació no formal.

02/12/2021
Primer any del programa «Acompanyament Digital» a la Xarxa de Bilioteques de Menorca

«Acompanyament digital» és un programa d’alfabetització informacional i d’inclusió social de la Xarxa de Biblioteques de Menorca. Està dirigit a usuaris de les biblioteques i ciutadans en general que necessiten un suport o acompanyament en la realització de tasques electròniques o bé amb la utilització de les eines tecnològiques.

01/12/2021
Es presenta l'avantprojecte del pressupost 2022 del Consell Insular

El nou pressupost del Consell Insular de Menorca ha estat presentat aquest matí en roda de premsa. La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pel conseller Josep Juaneda, la consellera Cristina Gómez, i la consellera de Serveis Generals, Noemí Gomila, ha explicat les línies principals del pressupost

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística i patrimoni històric, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació i interculturalitat. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

 
Agenda
Cultura, Educació, Joventut i Esports


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Pla de sostenibilitat turística: Menorca Reserva de la Biosfera – Turisme 0CO2

El Pla de sostenibilitat turística en destí de l’Illa de Menorca (PSTD) és un projecte que s’executa atenent al conveni signat entre la Secretaria d’Estat de Turisme, la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de la comunitat autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca, amb un finançament total de 2.985.000 € i un període d’execució de 3 anys.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Menorca Borina

Dins de les competències del Gabinet de Medicina Esportiva, de l'Àrea d'Esports del Consell Insular de Menorca, tenim la promoció de l'activitat física, l'exercici físic i l'esport a la població menorquina com a components fonamentals d'un estil de vida saludable.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Integrasport

A través del programa "Integrasport: Posam Valors a l'Esport" s'ofereix suport als clubs esportius per treballar una formació complementària al procés d'aprenentatge dels esportistes de les categories aleví, infantil i cadet.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Jocs esportius en edat escolar

Des del programa d'Esport en Edat Escolar del Departament d'Esports del Consell Insular de Menorca es proposa un canvi de paradigma pel que fa a l'esport en edat escolar. S'aposta per uns Jocs Esportius on conviuen les trobades lúdiques amb un nou model de competició, basat en l'educació integral dels esportistes per tal d'assegurar una educació en valors a través de l'esport en les categories d'iniciació.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Un estiu per crèixer

«Un estiu per créixer» és un projecte que pretén ampliar el temps educatiu de gran part dels adolescents d’entre 14 i 17 anys durant un mes de l’estiu (juliol o agost) a tots els municipis de l’illa de Menorca. Els adolescents duran a terme una tasca educativa prèviament acordada i tindran l’oportunitat de seleccionar un entorn d’aprenentatge lligat a la seva vocació vital, tot això connectat amb una formació prèvia en estreta col·laboració amb el centre educatiu de procedència i en què els alumnes que hi participin han de presentar, el setembre, una memòria sobre l’acció d’aprenentatge viscuda.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
ONA: Dona, Activitat física i Esport a Menorca

El projecte ONA, Dona, Activitat física i Esport a Menorca, té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com la transmissió de valors i actituds igualitàries en l’àmbit de l’esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, juntament amb l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera i l’Institut Menorquí d'Estudis, inicià el 2017 l’elaboració de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Menorca Talaiòtica

L’Estat espanyol presentarà davant del Comitè del Patrimoni Mundial una selecció de jaciments arqueològics representatius de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidata a entrar en la Llista de patrimoni mundial i, per tant, per ser considerada patrimoni mundial de la humanitat.


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Guia pràctica per a l'atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius

La guia d’actuació específica que es presenta posa l’accent a proporcionar pautes i orientacions generals per afrontar qualsevol situació de mort d’una forma coordinada i respectuosa, així com facilitar el procés de presa de decisions davant circumstàncies emocionalment intenses. En definitiva, la intenció d’aquesta guia no és el desenvolupament d’un programa d’intervenció en el procés de dol, sinó donar a conèixer els recursos i les eines adequades per gestionar de la millor manera la situació de pèrdua d’algun membre de la comunitat.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Terminologia de les festes de Menorca

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca desplega el diccionari en línia Terminologia de les festes de Menorca, allotjat al Termcat, amb l’edició de vocabularis visuals il·lustrats per Laura Miyashiro. La intenció és aplegar en una sèrie de vocabularis senzills els principals termes referits als diferents àmbits de la nostra festa.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Memòria de la Xarxa de Biblioteques Menorca

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca són centres de referència dins la comunitat menorquina. Cada cop són més presents en la vida dels ciutadans, als quals proporcionen servei i faciliten l’accés a la informació i al coneixement en qualsevol suport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric

El manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric s’ha elaborat per conscienciar la societat de la necessitat de conservar el patrimoni històric de Menorca com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Pla de Dinamització Lingüística de Menorca (2018-2021)

El PDLM pretén ser l’instrument a partir del qual el Consell i els diferents ajuntaments de l'illa planifiquin i estructurin les actuacions que anualment considerin convenient dur a terme per promoure l’ús del català en tots els àmbits de la societat menorquina.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Revista Àmbit

Àmbit és la revista digital de periodicitat trimestral a través de la qual s’informa de totes les iniciatives que promouen els diferents serveis que configuren l’Àrea de Cultura i Patrimoni, així com l’actualitat més destacada en l’àmbit de les arts a Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
VI Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric

El Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric de Menorca és un conjunt d’actuacions i prioritats de l’acció pública destinades a ordenar i facilitar les tasques preventives, la intervenció, la conservació i la difusió del patrimoni.