Inici El Consell Departaments

Cultura, Educació, Joventut i Esports

 
 
 

Sorteig d'entrades del concert de la Diada del Poble de Menorca 2021

     
 

Taller de dol

     
 

Coolinquiet

     
 

Rescat Cultural

     
 

Agenda cultural Menorca

     
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
07/04/2021
Presentació nova edició de Becatalaiotica

Becatalaiotica és un projecte cultural nascut el 2016 de la mà de l’associació d’Amics del Museu de Menorca amb l'objectiu de donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial entre nous públics.

31/03/2021
El Consell aprova el conveni de Rescat Cultural 2021 amb els ajuntaments amb una inversió de 50.000 euros per a la contractació local musical i d'arts escèniques

Des de l’arribada de la pandèmia de la COVID-19 s’ha hagut de cancel·lar i suspendre gran part de l’activitat cultural presencial a Menorca. Nombrosos artistes, espectacles i altres activitats relacionades amb el món artístic i cultural s’han vist afectades. Algunes activitats s’han pogut reprogramar, però d’altres no.

30/03/2021
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries per a l’edició i la impressió del segon volum del dietari d’Antoni Camps Fullana

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries han aprovat un conveni per a l’edició i la impressió del segon dietari d’Antoni Camps Fullana (Ferreries, 1908-1990), destacat cronista de la vida del poble de Ferreries i alhora amb un paper molt important en l’àmbit musical.

26/03/2021
Celebració del dia mundial de l’activitat física (DMAF) 2021

Des del programa MENORCA BORINA del servei d’esports del Consell Insular de Menorca, un any més, volem celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), per recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb tots els menorquins i menorquines i ho farem en un format diferent. Aquest any plantejam el repte col·lectiu de sumar

     
26/03/2021
El Consell destina 40.000 euros al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu i esportiu de Menorca i per a l’edició en llengua catalana per a l’any 2021

El BOIB núm. 41 de 25 de març de 2021 publica la convocatòria d’ajuts del Consell Insular de Menorca per al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu i esportiu de Menorca i de suport a l’edició en llengua catalana per a l’any 2021.

23/03/2021
Guia de recursos LGTBI #VisibilitzarLaDiversitat

Des de la responsabilitat de dinamitzar les polítiques en matèria de joventut a Menorca, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular té el compromís de garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i erradicar l’LGTBI-fòbia. Amb aquest objectiu, treballam per proveir la joventut i ciutadania d’un recurs actualitzat específic sobre la realitat LGTBI.

19/03/2021
Sorteig d’entrades per al concert “Una Nit de Musical” que se celebrarà al Teatre Principal de Maó amb Àngels Gonyalons i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

El Departament de Cultura informa que arran de la suspensió del programa d’activitats de Sant Antoni 2021 per mor de la Covid-19, engega el sorteig d’entrades per assistir al concert “Una nit de musical” que se celebrarà dia 17 d’abril, a les 20 hores, al Teatre Principal de Maó.

18/03/2021
Escalada al rocòdrom de Sant Lluís (ALTERNANITS 2021)

Aquest cap de setmana és va dur a terme, al rocòdrom de Sant Lluís, el primer taller del programa AlternaNits 2021: Escalada al rocòdrom! Un total de 15 joves, del Punt Jove de Ciutadella, van gaudir de manera totalment gratuïta de l’activitat.

     
16/03/2021
El Consell i els ajuntaments de Menorca se sumen al Dia de les Illes Balears amb un programa cultural durant els mesos d'abril a juny

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha començat a treballar en la nova programació de les activitats culturals inicialment previstes per al Dia de les Illes Balears que es van ajornar per la situació sanitària.

15/03/2021
El pròxim diumenge 21 de març, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, es durà a terme l’acció d’Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, un cant pels Drets Humans”.

Organitza aquesta activitat el Consell Insular de Menorca, en cooperació amb 22 entitats solidàries, veïnals o culturals de l’illa i persones a nivell individual.

12/03/2021
El 2020 en xifres. Resum del Servei d’Informació de l’Institut de la Joventut de Menorca

El resum de l’any 2020 ve marcat per les conseqüències que ha tingut la pandèmia provocada per la COVID-19 arreu del món. Des de l’inici de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el dia 14 de març de 2020, l’activitat desenvolupada per l’Institut de la Joventut de Menorca ha estat condicionada per les mesures sanitàries que s’han hagut d’aplicar a tots els àmbits i que han motivat tot un seguit de canvis tant en la manera de fer feina com en la planificació i realització d’activitats i programes.

12/03/2021
Festival Musical de Talent Jove

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca organitza el primer Festival Musical de Talent Jove que serà retransmès en diferit demà, dissabte 13 de març, a les 19:00h a través del canal oficial del Consell Insular a Youtube

     
09/03/2021
Espiral Producciones guanya la licitació del documental sobre Menorca Talaiòtica

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, ha adjudicat la licitació del documental sobre Menorca Talaiòtica a l’empresa Espiral Producciones, SL. L’objectiu és que aquesta peça audiovisual doni suport a la candidatura, contribuint a demostrar la seva idoneïtat per ser inscrita a la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO. El valor estimat del contracte és de 66.069,28 €.

08/03/2021
El Consell Insular commemora el Dia Internacional de la Dona

El Consell Insular de Menorca ha commemorat un any més el Dia Internacional de la Dona a través de la lectura del Manifest reivindicatiu per a la igualtat de gènere. Una data que anualment té presència a la institució insular per tal de reiterar el compromís amb la consolidació de la igualtat plena i efectiva, la no violència i no discriminació entre dones i homes. Una igualtat com a dret bàsic i essencial, i de justícia per al progrés de la nostra societat i per a la millora de la nostra democràcia.

08/03/2021
Les xifres de la Biblioteca Pública de Maó durant el 2020

Hem realitzat un póster amb algunes de les dades més destacades de l'activitat de la Biblioteca Pública de Maó durant l'any 2020

05/03/2021
El Consell Insular presenta les noves mesures del Rescat Cultural de Menorca 2021 amb una inversió total de 144.800 euros

Davant l’impacte causat per la crisi sanitària de la COVID-19, el Departament de Cultura llença un nou paquet de mesures per al Rescat Cultural d’aquest 2021 amb una inversió total de 144.800 euros.

     
04/03/2021
I Jornades Dona, Activitat Físcia i Esport a Menorca. Projecte ONA

Des del projecte ONA del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb la Fundació per a l’Esport Balear, presentem les primeres Jornades Dona, Activitat Física i Esport.

03/03/2021
El Govern ret homenatge a 28 víctimes del nazisme i del franquisme a Menorca amb les pedres de la memòria

El Govern Balear, a través de la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica, ret homenatge a les víctimes del nazisme i del franquisme de les Illes Balears amb la instal·lació de 97 pedres de la memòria dins el Projecte Stolpersteine, dirigit per l’artista alemany Gunter Demnig.

02/03/2021
El Consell presenta al sector cultural les noves mesures del Rescat Cultural Menorca 2021

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, es reuneix demà dimecres, a les 19 hores, amb el sector cultural de l’illa per presentar la proposta per a enguany de Rescat Cultural. Durant la trobada, que tindrà lloc a través de la plataforma Zoom, s’exposarà la reedició de les mesures adoptades l’any 2020 amb motiu de l’estat d’alarma i l’objectiu principal de les quals és el reforç de la contractació local per compensar parcialment la manca d’activitat privada per mor de la Covid-19.

26/02/2021
La sala multifuncional des Mercadal acull una nova edició del recital “Vershivern. Poesia a redossa”

El dia 13 de març, a les 19 hores, se celebra una nova edició del recital de poesia “Vershivern. Poesia a redossa”. En aquesta ocasió, la cita és a la Sala Multifuncional des Mercadal.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística i patrimoni històric, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació i interculturalitat. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

 
Agenda
Cultura, Educació, Joventut i Esports


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Xala a la Natura

El programa Xala a la Natura promociona entre els joves de 2n a 6è de primària de Menorca la pràctica d’esports fora de l’horari escolar i en contacte amb la natura. Els escolars aprenen una nova activitat i els valors que la pràctica esportiva implica, com la companyonia i el respecte als altres i a la natura.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Integrasport

Amb l’objectiu de crear una eina de transformació de l’entorn esportiu que afavoreixi l’aprenentatge dels i les esportistes i faci de l’esport el millor vehicle de creixement personal, l’Àrea d’Esports del Consell de Menorca va posar en marxa el programa Integrasport: Posam Valors a l'Esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Un estiu per crèixer

«Un estiu per créixer» és un projecte que pretén ampliar el temps educatiu de gran part dels adolescents d’entre 14 i 17 anys durant un mes de l’estiu (juliol o agost) a tots els municipis de l’illa de Menorca. Els adolescents duran a terme una tasca educativa prèviament acordada i tindran l’oportunitat de seleccionar un entorn d’aprenentatge lligat a la seva vocació vital, tot això connectat amb una formació prèvia en estreta col·laboració amb el centre educatiu de procedència i en què els alumnes que hi participin han de presentar, el setembre, una memòria sobre l’acció d’aprenentatge viscuda.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
ONA: Dona, Activitat física i Esport a Menorca

El projecte ONA, Dona, Activitat física i Esport a Menorca, té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com la transmissió de valors i actituds igualitàries en l’àmbit de l’esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, juntament amb l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera i l’Institut Menorquí d'Estudis, inicià el 2017 l’elaboració de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Menorca Talaiòtica

L’Estat espanyol presentarà davant del Comitè del Patrimoni Mundial una selecció de jaciments arqueològics representatius de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidata a entrar en la Llista de patrimoni mundial i, per tant, per ser considerada patrimoni mundial de la humanitat.


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Guia pràctica per a l'atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius

La guia d’actuació específica que es presenta posa l’accent a proporcionar pautes i orientacions generals per afrontar qualsevol situació de mort d’una forma coordinada i respectuosa, així com facilitar el procés de presa de decisions davant circumstàncies emocionalment intenses. En definitiva, la intenció d’aquesta guia no és el desenvolupament d’un programa d’intervenció en el procés de dol, sinó donar a conèixer els recursos i les eines adequades per gestionar de la millor manera la situació de pèrdua d’algun membre de la comunitat.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Terminologia de les festes de Menorca

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca desplega el diccionari en línia Terminologia de les festes de Menorca, allotjat al Termcat, amb l’edició de vocabularis visuals il·lustrats per Laura Miyashiro. La intenció és aplegar en una sèrie de vocabularis senzills els principals termes referits als diferents àmbits de la nostra festa.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Memòria de la Xarxa de Biblioteques Menorca

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca són centres de referència dins la comunitat menorquina. Cada cop són més presents en la vida dels ciutadans, als quals proporcionen servei i faciliten l’accés a la informació i al coneixement en qualsevol suport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric

El manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric s’ha elaborat per conscienciar la societat de la necessitat de conservar el patrimoni històric de Menorca com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Pla de Dinamització Lingüística de Menorca (2018-2021)

El PDLM pretén ser l’instrument a partir del qual el Consell i els diferents ajuntaments de l'illa planifiquin i estructurin les actuacions que anualment considerin convenient dur a terme per promoure l’ús del català en tots els àmbits de la societat menorquina.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Revista Àmbit

Àmbit és la revista digital de periodicitat trimestral a través de la qual s’informa de totes les iniciatives que promouen els diferents serveis que configuren l’Àrea de Cultura i Patrimoni, així com l’actualitat més destacada en l’àmbit de les arts a Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
VI Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric

El Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric de Menorca és un conjunt d’actuacions i prioritats de l’acció pública destinades a ordenar i facilitar les tasques preventives, la intervenció, la conservació i la difusió del patrimoni.