Inici El Consell Departaments

Cultura, Educació, Joventut i Esports

 
 
 

Coolinquiet

   
 

Rescat Cultural

   
 

Agenda cultural Menorca

   
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
11/09/2020
Finalitza un estiu per créixer amb gran èxit

La segona edició del programa un estiu per créixer finalitza amb gran èxit. Han participat en aquesta edició un total de 300 joves menorquins de tots els municipis de l’illa. D’aquests, 188 hi han participat el mes de juliol i 112 el mes d’agost. Entre els serveis d’aprenentatge que han realitzat predominen els serveis de caràcter educatiu, comerç local, informàtica, cultura, etc.

11/09/2020
El Consell Insular de Menorca demana a la Conselleria d'Educació del Govern Balear que es planifiquin els cursos amb coordinació amb la resta d'administracions per facilitar l'accés als estudis superiors dels estudiants insulars

Són moltes les famílies que han perdut l'estabilitat econòmica de la llar. La caiguda d'activitat ha tingut efectes immediats sobre l'ocupació, repercutint en moltes mares i pares de joves que estudien fora, i que són la font principal del finançament de la seva vida com estudiants desplaçats. I molts joves estudiants que aprofitaven l'estiu per fer feina i així poder sufragar una part de les despeses que els ocasiona passar el curs fora de l'illa de residència, enguany no han pogut aconseguir un lloc de feina.

11/09/2020
Les sessions de l'Escola de Salut Pública de Menorca es podran seguir en obert a través de Youtube

Ja hi ha 2.045 inscrits a les activitats que s’han organitzat del 16 al 23 d’aquest mes de setembre en format online

11/09/2020
El Plec número 40 està dedicat a Josefina Salord i la imatge és de Florit Nin

El Plec número 40 està dedicat a Josefina Salord i la imatge és de Florit Nin

     
10/09/2020
El Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis organitzen la I Jornada de Toponímia de Menorca

Amb el títol de «Menorca nom a nom», els propers 25 i 26 de setembre tindrà lloc, al Llatzeret de Maó, la I Jornada de Toponímia de Menorca, organitzada conjuntament pel Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis.

09/09/2020
Les escoletes de Menorca estan preparades per obrir

En aquests moments d’incertesa, preocupació, temors i dubtes per mor de la Covid-19 el Consell Insular de Menorca vol fer arribar un missatge de tranquil·litat a les famílies.

09/09/2020
El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, emplaça l'ajuntament des Migjorn a assumir la petició dels signants sobre la recuperació del topònim Els Noguers

Es tracta de la petició, formulada pel veí des Migjorn Gran Sr. Joan Pons Moll i recolzada per 105 signants, a l'Ajuntament, en relació amb la denominació del camp de futbol del municipi amb la forma catalana corresponent.

07/09/2020
El Consell Insular ofereix les seves instal·lacions al GOIB per a l'inici del nou curs escolar

L'oferta es dirigeix al conseller d'Educació del GOIB, Martí March, per tal de posar a disposició de la seva conselleria les instal·lacions menorquines i així facilitar l'inici del nou curs escolar.

     
04/09/2020
La família Sintas Ponte cedeix al Consell el fons documental Làdico

La família Sintas Ponte, descendent i posseïdora del fons documental de la família Làdico, cedeix aquest important fons al Consell Insular de Menorca.

04/09/2020
2n Concurs Insular de Booktràilers Alternanits Xarxa de Biblioteques, dijous dia 3 de setembre

El passat dijous dia 3 de setembre es va dur a terme a la Biblioteca Pública de Maó l’entrega de premis del 2n Concurs Insular de Booktràilers, dins del programa AlternaNits 2019-2020.

31/08/2020
El Consell Insular de Menorca avança el pagament dels ajuts a les entitats esportives

Aquest dilluns s'ha aprovat la concessió dels ajuts a les 103 entitats esportives.

31/08/2020
El Consell Insular celebra que el Govern Balear aporti 200.000 euros per impulsar la candidatura Menorca Talaiòtica

El Govern, a través de la Delegació de la Presidència per a la Cultura, col·laborarà amb 200.000 euros en l'impuls de la candidatura Menorca Talaiòtica.

     
29/08/2020
Inicien les tasques d'exhumació de la fossa de Bunyola a la recerca d’una quinzena de víctimes

De les quinze víctimes enterrades a Bunyola, sis encara no estan identificades. Entre aquestes es podrien trobar tres menorquins. L’excavació començarà aquest dilluns, 31 d’agost, en una zona enjardinada on es podria haver construït un clot per enterrar algunes d’aquestes víctimes.

27/08/2020
Menorca Talaiòtica posa en marxa el concurs "Hem perdut un grup d'arqueòlegs!"

L’objectiu d’aquest concurs que avui es posa en marxa a les xarxes socials de Menorca Talaiòtica, és donar a conèixer els jaciments de la candidatura i donar més visibilitat a la nova pàgina web.

26/08/2020
Nova trobada en línia: “I tu, què fas en el teu temps lliure?”

Aquest any a través del programa Un estiu per créixer s’han organitzat dues trobades en línia per tal d’oferir als joves participants l’oportunitat de conèixer experiències de persones menorquines que viuen el seu temps lliure col·laborant en associacions o entitats

25/08/2020
Surt a licitació la gestió del programa Menorca Borina

L’objectiu d’aquest projecte, inclòs en el programa d’activitats del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular, és promocionar l’activitat física i l’exercici físic per a la millora de la salut de la població de Menorca.

     
24/08/2020
'Kayak no limits', un documental que dignifica a les persones amb discapacitat

L'estrena a Menorca del documental Kayak no límits. Menorca a cegues ha deixat empremta entre el públic que ha assistit a les dues projeccions que es van fer divendres i dissabte a l'Orfeó Maonès i a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella. El relat de la gesta que van protagonitzar, l'octubre de 2019, l'invident Isaac Padrós i el guia professional Rai Puig fent la volta a l'illa en caiac transmet un clar missatge de les possibilitats que tenen les persones amb discapacitat per dur a terme allò que es proposen.

20/08/2020
Sa Mitja Lluna, una mina prehistòrica de l'edat del bronze a l'Illa d'en Colom

Sa Mitja Lluna és un jaciment molt especial, tant per la seva singularitat, per la seva bona conservació, com per la seva ubicació. Es tracta de l'única mina de coure amb constatació d'explotació prehistòrica que s'ha documentat a les Illes Balears fins ara. A més d'això, es troba en un indret privilegiat, com és Illa d'en Colom, dins el Parc Natural de s'Albufera des Grau (Maó).

18/08/2020
S'estrena a Menorca el documental 'Kayak no Limits. Menorca a cegues', la primera volta a menorca en caiac individual d'una persona invident

El documental Kayak no límits. Menorca a cegues, que relata la primera volta a Menorca en un caiac individual d’una persona invident, s’estrena aquesta setmana a l’illa en dues projeccions. Aquestes tindran lloc divendres 21 a les 21.30 hores a l’Orfeó Maonès i dissabte 22 a les 19.30 hores a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella.

07/08/2020
L’escriptora i poeta Carme Cloquells, protagonista d’una nova entrega de la campanya “Biblioficcions”

L’escriptora i poeta Carme Cloquells Tudurí (Maó, 1963) és la protagonista d’una nova entrega de la campanya de la Xarxa de Biblioteques de Menorca «Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura».

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística i patrimoni històric, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació i interculturalitat. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

 
Agenda
Cultura, Educació, Joventut i Esports


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Xala a la Natura

El programa Xala a la Natura promociona entre els joves de 2n a 6è de primària de Menorca la pràctica d’esports fora de l’horari escolar i en contacte amb la natura. Els escolars aprenen una nova activitat i els valors que la pràctica esportiva implica, com la companyonia i el respecte als altres i a la natura.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Integrasport

Amb l’objectiu de crear una eina de transformació de l’entorn esportiu que afavoreixi l’aprenentatge dels i les esportistes i faci de l’esport el millor vehicle de creixement personal, l’Àrea d’Esports del Consell de Menorca va posar en marxa el programa Integrasport: Posam Valors a l'Esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Un estiu per crèixer

«Un estiu per créixer» és un projecte que pretén ampliar el temps educatiu de gran part dels adolescents d’entre 14 i 17 anys durant un mes de l’estiu (juliol o agost) a tots els municipis de l’illa de Menorca. Els adolescents duran a terme una tasca educativa prèviament acordada i tindran l’oportunitat de seleccionar un entorn d’aprenentatge lligat a la seva vocació vital, tot això connectat amb una formació prèvia en estreta col·laboració amb el centre educatiu de procedència i en què els alumnes que hi participin han de presentar, el setembre, una memòria sobre l’acció d’aprenentatge viscuda.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
ONA: Dona, Activitat física i Esport a Menorca

El projecte ONA, Dona, Activitat física i Esport a Menorca, té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com la transmissió de valors i actituds igualitàries en l’àmbit de l’esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, juntament amb l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera i l’Institut Menorquí d'Estudis, inicià el 2017 l’elaboració de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Menorca Talaiòtica

L’Estat espanyol presentarà davant del Comitè del Patrimoni Mundial una selecció de jaciments arqueològics representatius de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidata a entrar en la Llista de patrimoni mundial i, per tant, per ser considerada patrimoni mundial de la humanitat.


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Terminologia de les festes de Menorca

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca desplega el diccionari en línia Terminologia de les festes de Menorca, allotjat al Termcat, amb l’edició de vocabularis visuals il·lustrats per Laura Miyashiro. La intenció és aplegar en una sèrie de vocabularis senzills els principals termes referits als diferents àmbits de la nostra festa.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Memòria de la Xarxa de Biblioteques Menorca

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca són centres de referència dins la comunitat menorquina. Cada cop són més presents en la vida dels ciutadans, als quals proporcionen servei i faciliten l’accés a la informació i al coneixement en qualsevol suport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric

El manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric s’ha elaborat per conscienciar la societat de la necessitat de conservar el patrimoni històric de Menorca com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Pla de Dinamització Lingüística de Menorca (2018-2021)

El PDLM pretén ser l’instrument a partir del qual el Consell i els diferents ajuntaments de l'illa planifiquin i estructurin les actuacions que anualment considerin convenient dur a terme per promoure l’ús del català en tots els àmbits de la societat menorquina.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Revista Àmbit

Àmbit és la revista digital de periodicitat trimestral a través de la qual s’informa de totes les iniciatives que promouen els diferents serveis que configuren l’Àrea de Cultura i Patrimoni, així com l’actualitat més destacada en l’àmbit de les arts a Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
VI Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric

El Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric de Menorca és un conjunt d’actuacions i prioritats de l’acció pública destinades a ordenar i facilitar les tasques preventives, la intervenció, la conservació i la difusió del patrimoni.