Inici El Consell Departaments

Cultura, Educació, Joventut i Esports

 
 
 

Taller de dol

    
 

Coolinquiet

    
 

Rescat Cultural

    
 

Agenda cultural Menorca

    
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
03/12/2020
Memòria de l'activitat de la Xarxa de Biblioteques 2019

El Servei Coordinador de Biblioteques del Consell Insular de Menorca ha elaborat la Memòria de l’activitat 2019 de la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

03/12/2020
Conveni entre el Consell Insular de Menorca i CEDRO

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, ha signat un conveni de col·laboració amb el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO, entitat gestora de drets de propietat intel·lectual), per a la gestió de la remuneració als autors pels préstecs de les seves obres a les biblioteques públiques de l'illa.

30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

30/11/2020
Es treu a licitació la producció d’un documental per donar suport a la candidatura Menorca Talaiòtica

El Departament de Cultura treu a licitació la producció d’un documental sobre la Menorca Talaiòtica que doni suport a la candidatura i contribueixi a demostrar-ne la idoneïtat per ser inscrita a la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO.

     
30/11/2020
L'exposició “Arqueologia urbana”, organitzada pel Consell Insular de Menorca i amb disseny de Roseta Mus Pons, ha guanyat el prestigiós Premi ADG Laus d'Or en la categoria gràfica aplicada a l'espai

El dijous 26 de novembre va tenir lloc a Barcelona l’entrega dels Premis ADG Laus, organitzats per l’ADG-FAD, Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics. Els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual s'atorguen des de l’any 1964 amb l'objectiu de reconèixer l'excel·lència en la comunicació gràfica. Són els premis de disseny gràfic de referència i de major prestigi de l'Estat espanyol, la celebració del grafisme que s'ha convertit en un referent essencial per a conèixer les propostes creatives rellevants de l'any. Els ADG Laus són la consagració dels dissenyadors i el reconeixement a les empreses i institucions que inverteixen en disseny.

27/11/2020
Projecte ONA: Tallers apodera't

El projecte ONA, de l’Àrea d’Esports del Consell Insular de Menorca, presenta com a novetat, per a aquesta temporada esportiva, els tallers Apodera’t. Una proposta dissenyada exclusivament per dones i per a dones, centrada en l’apoderament de la figura femenina, a partir d’un ampli ventall de tècniques per a la millora de l’autoestima i el creixement personal.

26/11/2020
Concessió d’ajuts per la investigació i conservació del Patrimoni Històric del Departament de Cultura

El Departament de Cultura ha concedit els ajuts anuals per a la investigació i conservació del patrimoni històric, corresponents a cinc línies diferents, dins d’una mateixa convocatòria: intervencions arqueològiques i paleontològiques, investigació històrica, restauració, publicacions científiques i activitats de divulgació.

20/11/2020
Menorca Talaiòtica, candidata oficial d’Espanya a patrimoni mundial de la Unesco

Menorca Talaiòtica ja és oficialment candidata espanyola a Patrimoni Mundial de la Unesco per a l’any 2022. La proclamació s’ha produït aquest matí en la darrera jornada de la 87a reunió del Consell de Patrimoni Històric, celebrat de forma telemàtica els dies 19 i 20 de novembre.

     
19/11/2020
XII Jornades Educació Infantil de Menorca: ‘Fer de mestra: ser i estar a l’aula d’infantil’

Els dies 27 i 28 de novembre tornen les Jornades d’Educació Infantil organitzades pel Consell Insular a través del SAEI i amb la col·laboració de l’EAP.

18/11/2020
87a Reunió del Consell de Patrimoni Històric

Els dies 19 i 20 de novembre se celebrarà de forma telemàtica el Consell de Patrimoni Històric, on es decidirà si Menorca Talaiòtica és finalment la candidata oficial espanyola per ser inscrita en la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO l’any 2022.

17/11/2020
Menorca Talaiòtica al XIV Encontre de Gestors del Patrimoni Mundial

Menorca Talaiòtica ha participat avui al XIV Encontre de Gestors del Patrimoni Mundial, un fòrum anual creat el 2007 pel Ministeri de Cultura i Esports que analitza i debat sobre iniciatives i projectes de gestió dels llocs inscrits en la Llista de patrimoni mundial de la Unesco. Tot i que Menorca Talaiòtica encara no forma part d’aquesta llista, el Ministeri ha convidat la candidatura menorquina per la seva rellevància i projecció.

17/11/2020
El Consell Insular de Menorca vol garantir que els nostres joves puguin fer esport

Les normes actuals de la Federació Espanyola de Futbol i la FIFA no permeten que els infants i joves nouvinguts puguin practicar aquest esport, tot i ser ciutadans de la nostra societat, ja que no se’ls hi permet tramitar la seva fitxa federativa.

     
16/11/2020
Nou catàleg d’activitats multiesportives

El Departament d’Esports del Consell Insular de Menorca treu el catàleg d’activitats multiesportives per substituir les macrotrobades que estaven previstes dins els Jocs Esportius en Edat Escolar.

16/11/2020
El Departament de Cultura, a través del Servei de Patrimoni Històric, se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni, considerades com la 'festa major' del patrimoni cultural europeu.

El Consell d'Europa, en col·laboració amb la Unió Europea, organitza cada any, des de 1999, durant els mesos de tardor, unes jornades de sensibilització del patrimoni cultural europeu. Enguany sota la temàtica “Educació i patrimoni” es convida als diferents països a donar a conèixer al públic en general els aspectes lúdics que ens ofereix el patrimoni i la capacitat de gaudir-ho.

13/11/2020
Acompanyament digital: programa d'alfabetització informacional de la Xarxa de Biblioteques de Menorca

La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) posa en marxa el programa «Acompanyament digital» aquest mes de novembre, dirigit a aquells col·lectius o ciutadans amb escasses habilitats informàtiques o tecnològiques.

11/11/2020
Els jocs esportius segueixen amb força

Un grup de 60 esportistes de natació, de categoria benjamí i aleví, inicià el passat cap de setmana la competició dels Jocs Esportius en Edat Escolar a la piscina municipal Tita Llorens de Ciutadella

     
10/11/2020
El Departament de Cultura destina 60.000 euros a una nova convocatòria de beques i ajuts de minimis per a la creació en arts visuals i audiovisuals

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha tret per tercer any consecutiu la convocatòria de beques i ajuts de minimis per a la creació en arts visuals i audiovisuals.

09/11/2020
Construint espais de participació juvenil: el Consell de la Joventut Insular

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports està treballant per impulsar el Consell de la Joventut Insular. Per portar a terme aquesta acció compta amb un canal de comunicació propi (cjmenorca.joventut@gmail.com) des d’on les entitats juvenils interessades poden contactar per tenir un acompanyament i assessorament per participar en aquest mecanisme i informar-se dels requisits legals per accedir-hi.

09/11/2020
Gerard Carrillos ha resultat el guanyador del concurs Lletres i Mots de 2020

Com cada any, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del CIM i la Xarxa de Biblioteques de Menorca han organitzat el concurs Lletres i Mots, adreçat als estudiants de 3r d’ESO dels centres de l’illa, la final del qual té lloc en el marc de la Fira del Llibre en Català.

03/11/2020
La Fira del Llibre en Català es reconverteix enguany en Setmana del Llibre en Català

Com cada any, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del CIM ha treballat per organitzar la Fira del Llibre en Català que des de fa setze anys té lloc el primer cap de setmana de novembre. Així, aquests darrers mesos hem treballat perquè la XVI Fira del Llibre en Català es pogués dur a terme amb total normalitat i en el format habitual els propers 7 i 8 de novembre a la plaça del Born de Ciutadella.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística i patrimoni històric, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació i interculturalitat. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

 
Agenda
Cultura, Educació, Joventut i Esports


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Xala a la Natura

El programa Xala a la Natura promociona entre els joves de 2n a 6è de primària de Menorca la pràctica d’esports fora de l’horari escolar i en contacte amb la natura. Els escolars aprenen una nova activitat i els valors que la pràctica esportiva implica, com la companyonia i el respecte als altres i a la natura.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Integrasport

Amb l’objectiu de crear una eina de transformació de l’entorn esportiu que afavoreixi l’aprenentatge dels i les esportistes i faci de l’esport el millor vehicle de creixement personal, l’Àrea d’Esports del Consell de Menorca va posar en marxa el programa Integrasport: Posam Valors a l'Esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Un estiu per crèixer

«Un estiu per créixer» és un projecte que pretén ampliar el temps educatiu de gran part dels adolescents d’entre 14 i 17 anys durant un mes de l’estiu (juliol o agost) a tots els municipis de l’illa de Menorca. Els adolescents duran a terme una tasca educativa prèviament acordada i tindran l’oportunitat de seleccionar un entorn d’aprenentatge lligat a la seva vocació vital, tot això connectat amb una formació prèvia en estreta col·laboració amb el centre educatiu de procedència i en què els alumnes que hi participin han de presentar, el setembre, una memòria sobre l’acció d’aprenentatge viscuda.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
ONA: Dona, Activitat física i Esport a Menorca

El projecte ONA, Dona, Activitat física i Esport a Menorca, té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com la transmissió de valors i actituds igualitàries en l’àmbit de l’esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, juntament amb l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera i l’Institut Menorquí d'Estudis, inicià el 2017 l’elaboració de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Menorca Talaiòtica

L’Estat espanyol presentarà davant del Comitè del Patrimoni Mundial una selecció de jaciments arqueològics representatius de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidata a entrar en la Llista de patrimoni mundial i, per tant, per ser considerada patrimoni mundial de la humanitat.


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Guia pràctica per a l'atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius

La guia d’actuació específica que es presenta posa l’accent a proporcionar pautes i orientacions generals per afrontar qualsevol situació de mort d’una forma coordinada i respectuosa, així com facilitar el procés de presa de decisions davant circumstàncies emocionalment intenses. En definitiva, la intenció d’aquesta guia no és el desenvolupament d’un programa d’intervenció en el procés de dol, sinó donar a conèixer els recursos i les eines adequades per gestionar de la millor manera la situació de pèrdua d’algun membre de la comunitat.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Terminologia de les festes de Menorca

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca desplega el diccionari en línia Terminologia de les festes de Menorca, allotjat al Termcat, amb l’edició de vocabularis visuals il·lustrats per Laura Miyashiro. La intenció és aplegar en una sèrie de vocabularis senzills els principals termes referits als diferents àmbits de la nostra festa.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Memòria de la Xarxa de Biblioteques Menorca

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca són centres de referència dins la comunitat menorquina. Cada cop són més presents en la vida dels ciutadans, als quals proporcionen servei i faciliten l’accés a la informació i al coneixement en qualsevol suport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric

El manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric s’ha elaborat per conscienciar la societat de la necessitat de conservar el patrimoni històric de Menorca com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Pla de Dinamització Lingüística de Menorca (2018-2021)

El PDLM pretén ser l’instrument a partir del qual el Consell i els diferents ajuntaments de l'illa planifiquin i estructurin les actuacions que anualment considerin convenient dur a terme per promoure l’ús del català en tots els àmbits de la societat menorquina.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Revista Àmbit

Àmbit és la revista digital de periodicitat trimestral a través de la qual s’informa de totes les iniciatives que promouen els diferents serveis que configuren l’Àrea de Cultura i Patrimoni, així com l’actualitat més destacada en l’àmbit de les arts a Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
VI Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric

El Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric de Menorca és un conjunt d’actuacions i prioritats de l’acció pública destinades a ordenar i facilitar les tasques preventives, la intervenció, la conservació i la difusió del patrimoni.