Inici El Consell Departaments

Benestar Social

 

Covid-19

 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
11/09/2020
Les sessions de l'Escola de Salut Pública de Menorca es podran seguir en obert a través de Youtube

Ja hi ha 2.045 inscrits a les activitats que s’han organitzat del 16 al 23 d’aquest mes de setembre en format online

04/09/2020
S’habilita un nou espai pels usuaris del Centre de dia de la Platja Gran

Ferreries disposarà a partir del pròxim dilluns d’un nou espai habilitat com a centre de dia per als usuaris del Centre de dia de Salut Mental de la Platja Gran de Ciutadella

31/08/2020
El Consell Insular de Menorca i Càritas Diocesana de Menorca renoven el conveni de col·laboració en el Programa de la Renda Mínima d’Inserció

El Consell Insular de Menorca i Càritas Diocessana han signat la renovació del conveni de col·laboració en el Programa de la Renda Mínima d’Inserció (RMI)

27/08/2020
El Consell Insular reforça el personal dels serveis assistencials

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca és conscient que, tot i haver superat la primera fase aguda de la pandèmia, s’han de mantenir aquelles conductes que es van acreditar eficaces en la lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, s’ha posat especial èmfasi a tots aquells serveis que donen cobertura als col·lectius més vulnerables que depenen actualment del departament de Benestar Social.

     
25/08/2020
El Consell Insular i l’ajuntament de Maó habiliten un nou espai per a les estades diürnes de les persones grans

El Consell Insular de Menorca i l’ajuntament de Maó han signat un conveni de col·laboració per a l’habilitació d’un nou espai destinat a cobrir els serveis d’estades diürnes dels seus centres de dia per a persones grans.

24/08/2020
'Kayak no limits', un documental que dignifica a les persones amb discapacitat

L'estrena a Menorca del documental Kayak no límits. Menorca a cegues ha deixat empremta entre el públic que ha assistit a les dues projeccions que es van fer divendres i dissabte a l'Orfeó Maonès i a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella. El relat de la gesta que van protagonitzar, l'octubre de 2019, l'invident Isaac Padrós i el guia professional Rai Puig fent la volta a l'illa en caiac transmet un clar missatge de les possibilitats que tenen les persones amb discapacitat per dur a terme allò que es proposen.

18/08/2020
S'estrena a Menorca el documental 'Kayak no Limits. Menorca a cegues', la primera volta a menorca en caiac individual d'una persona invident

El documental Kayak no límits. Menorca a cegues, que relata la primera volta a Menorca en un caiac individual d’una persona invident, s’estrena aquesta setmana a l’illa en dues projeccions. Aquestes tindran lloc divendres 21 a les 21.30 hores a l’Orfeó Maonès i dissabte 22 a les 19.30 hores a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella.

17/08/2020
Oberta la convocatòria d'ajudes per a persones majors o amb discapacitat

El departament de Benestar Social aporta una partida pressupostària de 200.000€ per a la concessió d’ajuts econòmics individuals adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida.

     
30/07/2020
La 31 edició de l'Escola de Salut Pública de Menorca serà online i monogràfica sobre la pandèmia de la Covid-19

Del 16 al 23 de setembre, l’Escola de Salut Pública de Menorca celebrarà enguany la seva 31 edició amb un format completament diferent a les convocatòries d’aquests últims trenta anys. Per primera vegada serà online i monotemàtica, amb un programa dedicat íntegrament a la pandèmia de la Covid-19.

20/07/2020
S’aprova la proposta d’acord sobre els drets dels infants i adolescents davant la crisi derivada de la Covid-19

Avui s’ha aprovat durant el Ple del Consell Insular la proposta d’acord sobre els drets dels infants i adolescents davant la crisi derivada de la Covid-19 després que la corporació insular s’unís al Pacte per la Infància l’any 2018 de la mà d’UNICEF, i l’OBAIBA (Oficina balear d’adolescència i infància de balears).

10/07/2020
Presentació de l'estudi per conèixer la situació de les persones migrades i les polítiques interculturals a Menorca

El Consell Insular de Menorca, a través del departament de Benestar Social, va col·laborar amb el Fons Menorquí de Cooperació per a la realització d'un estudi per conèixer la situació de les persones migrades i les polítiques interculturals a Menorca que va elaborar l’empresa Agrup 360.

     
Destacats

Comprèn l'activitat pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries de serveis socials i seguretat social; atenció i suport a persones dependents, a persones amb diversitat funcional, a la gent gran i als col·lectius en situació de risc o necessitat; atenció a persones immigrants i nouvingudes; atenció social als drogodependents i persones amb altres addiccions; tutela, acolliment i adopció de menors; família; promoció de la salut, salut mental i les polítiques de gènere, dona i LGTBIQ+.


 

Benestar Social
Protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca

Aquest protocol neix de la necessitat de conscienciar, sensibilitzar i donar resposata a les agressions sexistes que es donen durant les festes patronals.

Benestar Social
Memòria Servei de la Dona

El Centre Assessor de la Dona (CAD), és un recurs general que depèn del Consell Insular de Menorca, i és el servei de referència a l’illa en atenció i assessorament a la dona víctima de la violència.

Benestar Social
Memòria Drogodependència

L’objectiu del servei coordinador de drogodependències és donar respostes a les demandes de totes les persones que presenten una problemàtica motivada tant pel consum de drogues com per altres conductes addictives.

Benestar Social
Sistema d’indicadors socials

El sistema d’indicadors socials té com a objectiu fer un seguiment al llarg del temps de les variables més importants per mesurar el grau de benestar social a Menorca i la incidència de les polítiques socials.

Centre Polivalent Sa Platja Gran

c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Trepucó I

c/ Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó

Trepucó II

c/ Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó

Centres d'atenció a la salut Mental (Centre Polivalent Sa Platja Gran)

c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Centres d'atenció a la salut Mental (Calàbria)

c/ de Santa Eulària, 83, 1r, 07702, Maó

Centre assessor de la dona

c/ de Vasallo, 33, 07702, Maó

OFIM (Maó i Ciutadella)

c/ de Vasallo, 33, 07702, Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Servei coordinador drogodependències (Maó i Ciutadella)

Avinguda de Josep Maria Quadrado, 15-2n, 07703, Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Oficina del servei infància, adolescència i família (menors) (Maó i Ciutadella)

c/ de Vasallo, 33, 07702, Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Centre d’atenció a la infància i a la família

Avinguda de Josep A. Clavé, 7, 07703

Residència i centre dia per a la gent gran

Avinguda de Josep A. Clavé, 7, 07703, Maó

Centre sociosanitari de Santa Rita

c/ Jerònia Alzina, 43, 07760, Ciutadella

Centre de dia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius

c/ Cos de Gràcia, 26, 07702, Maó

Servei sociocultural per a persones majors

Camí des Castell, 31, 07702, Maó

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS