Inici El Consell Departaments

Benestar Social

 

Covid-19

 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
27/01/2021
La nova residència de gent gran des Migjorn Gran comptarà amb el suport del Consell Insular

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i l’alcaldessa des Migjorn Gran, Antonia Camps, es van reunir, a petició de la institució insular, la setmana passada per tractar la posada en marxa del nou geriàtric al municipi des Migjorn Gran. Es tracta d’una nova instal·lació que es preveu que compti amb 32 places i que estigui ubicada devora les cases de Binicodrell de Darrera.

25/01/2021
Fundació ofereix un nou local a Ciutadella per a Rehabilitació i Fisioteràpia

L’entitat Coordinadora de persones amb discapacitat ha cedit a la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca un local a Ciutadella per a desenvolupar sessions de Rehabilitació i Fisioteràpia, a l’Avinguda Palma de Mallorca 10.

21/01/2021
Suspeses les Jornades 2021 de Malalties Minoritàries

La Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca ha cancel·lat definitivament l’edició 2021 de les Jornades de Malalties Minoritàries que organitza anualment des de l’any 2012.

13/01/2021
Menorca pujarà al nivell 4 d'alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores davant l'increment de contagis

Menorca pujarà al nivell 4 d’alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores a partir de dissabte, tal com ha informat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i els batles dels municipis de l’illa per tal d’avaluar la situació de la COVID-19 i analitzar la conveniència d’aplicar noves mesures en aquesta illa, actualment en el nivell 3 d’alerta, atès l’empitjorament greu dels indicadors epidemiològics.

     
28/12/2020
Menorca es prepara per a la primera fase de la campanya de vacunació contra la Covid-19

Menorca començarà aquesta setmana la primera fase de la campanya de vacunació contra la Covid-19 que inclou a usuaris i personal de residències. Està previst que tots els centres, excepte la residència de Maó

24/12/2020
La Fundació aprova el pressupost 2021 amb un augment de 800.000 €

El Patronat de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha aprovat el seu pressupost pel 2021 amb un augment de 800.000 euros. Aquesta partida, aportació directa del Consell Insular de Menorca, respon a la situació extraordinària actual i a l’aplicació del conveni de la Xarxa de Salut Mental. El total de les partides, suma 7.199.304,04 euros, dels quals 5.273.210,12 .- € responen als serveis assistencials (places concertades) i 1.926.093,93 .- € als Centres Especials d’Ocupació (Eco Verd, Lligall Art Gràfic, Social Càtering i Eco Plagues).

22/12/2020
El servei d’Igualtat i Diversitat comptarà amb dos pisos pont per a dones víctimes de violència de gènere i les seves filles i fills

El Consell Insular de Menorca i l’ajuntament de Maó han signat un acord de concessió mitjançant el qual el consistori ha cedit un immoble de titularitat pública per a l’atenció de les dones víctimes de violència de gènere i les seves filles i fills. Amb aquest nou dispositiu, el Servei s’amplia amb dos pisos pont en un any, els quals complementen el centre d’acolliment.

18/12/2020
El Consell Insular concedeix 141 ajudes a persones majors o amb discapacitat

El passat mes d’agost, el departament de Benestar Social va obrir la convocatòria anual per a la concessió d’ajuts econòmics individuals adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida.

     
15/12/2020
Disponible la nova aplicació web per a la prevenció de les drogodependències entre la gent jove

L’aplicació ‘Projecte Home Balears Prevenció’ és la nova iniciativa per prevenir les addiccions entre els joves. Es tracta d’una aplicació web que té per principal objectiu sensibilitzar a la població en general sobre les problemàtiques derivades dels problemes d'addiccions, amb o sense substància.

10/12/2020
El servei d’Atenció Integral a les persones LGTBI, a partir del 2021, oferirà assistència jurídica

El departament de Benestar Social ha aprovat per Consell Executiu el contracte de serveis per a l’assistència jurídica al Centre de la Dona, a la Xarxa d’Atenció a l’Immigrant i al Nouvingut, i per primera vegada, al servei d’Atenció Integral a les persones LGTBI, per procediment obert i tramitació ordinària.

04/12/2020
El Consell elabora una guia didàctica de joguets no sexistes

El departament de Benestar Social ha elaborat amb motiu de les festes nadalenques una guia de juguetes no sexista anomenada ‘Jugar en igualtat’

03/12/2020
S’avança amb el projecte ‘Menorca per a tots’, una aposta pel turisme accessible i inclusiu

Les persones amb discapacitat i de tercera edat són els principals públics demandants d’accessibilitat universal. Ambdós públics tendeixen a l’alça, en una societat en màxims històrics d’envelliment. Per aquest motiu, durant els últims mesos el Consell Insular, la Fundació Foment del Turisme (FFTM), i la Fundació per a Persones amb Discapacitat (FPDM), treballen de manera conjunta per un pla de turisme accessible i inclusiu anomenat ‘Menorca per a tots’.

     
30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

24/11/2020
El Consorci de Santa Rita aprova el pressupost més alt de la seva història

La Junta del Consorci de Santa Rita ha aprovat el pressupost presentat pel departament de Benestar Social del Consell Insular

24/11/2020
El Consell Insular instal·la màquines purificadores d’aire als centres residencials

Els centres residencials del Consell Insular compten a partir d’ara amb màquines purificadores per millorar la qualitat de l’aire i reforçar les mesures contra la Covid-19

17/11/2020
Ja es pot sol·licitar el nou títol de família monoparental

El Govern de les Illes Balears, mitjançant el Decret 28/2020, de 21 de setembre, ha regulat el procediment per aconseguir el carnet que acredita el reconeixement de família monoparental i la condició de família nombrosa monoparental, la tramitació dels quals correspon als consells insulars.

     
09/11/2020
El personal treballador de serveis socials del Consell ha participat en una formació per millorar el coneixement de la transmissió de la Covid-19

El Consell Insular de Menorca, a través del departament de Benestar Social, ha participat en la formació i capacitació dirigida al personal treballador de les residències de gent gran en el coneixement de la transmissió de la Covid-19 de la conselleria de Salut i Consum del Govern Balear amb l’objectiu que els nostres professionals coneguin en profunditat la transmissió del virus i les mesures de seguretat i autoprotecció.

04/11/2020
El centre de dia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de Maó torna a obrir les seves portes

Els usuaris del centre de dia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de Maó poden tornar a gaudir dels tallers terapèutics que s’havien vist cancel·lats per la reordenació d’espais per part del Consell Insular i l’ajuntament de Maó per tal de garantir les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19 en tots els seus serveis assistencials.

27/10/2020
Seixanta-nou persones sol·licitants d'asil reben ajudes per habitatge del Fons Menorquí de Cooperació

Les ajudes atorgades han estat majoritàriament a persones provinents de Colòmbia (64%) i Veneçuela (26%), mentre que només el 10% restant procedeix d’altres nacionalitats. En tots els casos es tracta de persones que han demanat protecció internacional a Menorca i que, per diferents raons, requerien d’un suport inicial per començar una nova vida a l’illa

26/10/2020
El Consell Insular consolida el conveni amb la Federació d'Associacions de Persones Majors

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i el president de la Federació d’Associacions de Persones Majors de Menorca, Pere Pons, van signar la setmana passada la renovació del conveni per a la realització de programes i activitats adreçades al sector de població de la gent gran per l’any 2020, amb un import total de 120.000 €.

     
Destacats

Comprèn l'activitat pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries de serveis socials i seguretat social; atenció i suport a persones dependents, a persones amb diversitat funcional, a la gent gran i als col·lectius en situació de risc o necessitat; atenció a persones immigrants i nouvingudes; atenció social als drogodependents i persones amb altres addiccions; tutela, acolliment i adopció de menors; família; promoció de la salut, salut mental i les polítiques de gènere, dona i LGTBIQ+.


 

Benestar Social
Guia per regalar en igualtat

La guia de juguetes no sexista, anomenada ‘Jugar en igualtat’, s'ha creat per tal d’ajudar a eliminar els estereotips que des de la infància fomenten la desigualtat de gènere i aconsella com escollir joguines que afavoreixin la igualtat i evitar la transmissió del sexisme.

Benestar Social
Protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca

Aquest protocol neix de la necessitat de conscienciar, sensibilitzar i donar resposata a les agressions sexistes que es donen durant les festes patronals.

Benestar Social
Memòria Servei de la Dona

El Centre Assessor de la Dona (CAD), és un recurs general que depèn del Consell Insular de Menorca, i és el servei de referència a l’illa en atenció i assessorament a la dona víctima de la violència.

Benestar Social
Memòria Drogodependència

L’objectiu del servei coordinador de drogodependències és donar respostes a les demandes de totes les persones que presenten una problemàtica motivada tant pel consum de drogues com per altres conductes addictives.

Benestar Social
Sistema d’indicadors socials

El sistema d’indicadors socials té com a objectiu fer un seguiment al llarg del temps de les variables més importants per mesurar el grau de benestar social a Menorca i la incidència de les polítiques socials.

Centre Polivalent Sa Platja Gran

c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Trepucó I

c/ Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó

Trepucó II

c/ Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó

Centres d'atenció a la salut Mental (Centre Polivalent Sa Platja Gran)

c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Centres d'atenció a la salut Mental (Calàbria)

c/ de Santa Eulària, 83, 1r, 07702, Maó

Centre assessor de la dona

c/ de Vasallo, 33, 07702, Maó

OFIM (Maó i Ciutadella)

c/ de Vasallo, 33, 07702, Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Servei coordinador drogodependències (Maó i Ciutadella)

Avinguda de Josep Maria Quadrado, 15-2n, 07703, Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Oficina del servei infància, adolescència i família (menors) (Maó i Ciutadella)

c/ de Vasallo, 33, 07702, Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Centre d’atenció a la infància i a la família

Avinguda de Josep A. Clavé, 7, 07703

Residència i centre dia per a la gent gran

Avinguda de Josep A. Clavé, 7, 07703, Maó

Centre sociosanitari de Santa Rita

c/ Jerònia Alzina, 43, 07760, Ciutadella

Centre de dia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius

c/ Cos de Gràcia, 26, 07702, Maó

Servei sociocultural per a persones majors

Camí des Castell, 31, 07702, Maó

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ