El catàleg en línia de l'Arxiu d'Imatge i So. L'arxiu del confinament ja es pot consultar

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca ha obert al públic la consulta en línia d'una part del seu catàleg de fotografies. S’hi inclou l’«Arxiu del confinament», amb fotografies i vídeos enviats pels menorquins durant el confinament.

Acostar el catàleg dels fons fotogràfics de l’Arxiu d'Imatge i So de Menorca (AISM) a la ciutadania és una peça clau dins els objectius de difusió dels fons que custodia l'arxiu. I més encara, en aquest temps de pandèmia, tot evitant desplaçaments i facilitant-hi l’accés des de qualsevol ordinador.

La finalitat no és altra que la de facilitar la consulta en línia dels fons fotogràfics, a través del web de l’AISM. La possibilitat de revisar els fons des de casa facilitarà la consulta dels usuaris i posarà el servei a l'abast de tota la població d'una manera més còmoda.

El catàleg de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca es pot consultar a través de la pàgina web de l'Arxiu (http://aism.cime.es), dins l’apartat «Catàleg». S’hi poden fer cerques segons col·leccions fotogràfiques concretes i acotades per paraules, temes, dates, llocs, etc. Els resultats es poden visualitzar amb fotografies amb marques d’aigua, fet que permet afinar molt més els resultats i sol·licitar les fotografies que es volen consultar o demanar en préstec a l’Arxiu.

Els usuaris poden consultar els fons complets que l'Arxiu ha rebut en donació o dels que n’és propietari. Pel que fa a aquelles col·leccions que no tenen cedits els drets d’imatge al Consell Insular, s’hi pot conèixer la informació general al mateix web, i s'han de consultar a la seu de l'Arxiu, a can Victori.

D’altra banda, durant el confinament, l’AISM va voler recollir tot allò que es va viure: els aplaudiments de les vuit, les mostres d’agraïment, els moments compartits amb música o jocs des de les finestres, els nostres carrers buits, el silenci... L’«Arxiu del confinament» recull les imatges que van fer arribar els menorquins per mostrar com havien viscut el seu confinament i és una de les col·leccions que es poden consultar al catàleg de l'AISM (no hi apareixen les imatges de menors).
Des d’aquí fem una crida a aquelles persones que tenguin imatges del confinament o d’actuals (representatives dels temps actuals de pandèmia), que es posin en contacte amb l’AISM i les hi facin arribar. Són fotografies i vídeos per a la història.

Tant per açò, com per demanar imatges en préstec, els usuaris es poden posar en contacte amb l'arxiu, presencialment, per correu electrònic o per telèfon:

Arxiu d'Imatge i So de Menorca
Camí des Castell, 28 07702 Maó
Telèfon: 971 368 104
arxiuimatgeiso@cime.es


Maó, 20 de gener de 2021

 
Imatges relacionades
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa