Exposició «Retrats d'un poble. El passeig de la Mare de Déu del Toro pel camp i els pobles de Menorca els anys 1953 i 1954», a l’Espai d’Art Xec Coll de Ciutadella

L'exposició sobre la Verge Peregrina es podrà veure a l’Espai d’Art Xec Coll de Ciutadella, del 15 de gener al 2 de febrer

Hi ha fets que es recorden i marquen moments de la vida, que es fotografien i que, passat el temps, ens donen molta informació de com eren i que feien les persones d'aquell moment. El passeig que va fer la imatge de la Verge del Toro pels camps i pobles de Menorca entre 1953 i 1954, amb motiu de l'any marià, va ser un d'aquests fets que van moure a molts menorquins i menorquines i que es va fotografiar molt. Aquestes imatges ens mostren, no només les persones i els indrets, sinó també la societat menorquina de l'època.

Conscients de tot açò, l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca es va plantejar de recollir el màxim de fotografies per a poder seguir tot el recorregut d'aquell pelegrinatge. Per a açò, ens hem acostat als clubs de jubilats de diferents poblacions i els hi hem donat a conèixer, tot mostrant-los les imatges que ja tenim, a la vegada que els hem animat a participar aportant imatges, anècdotes i records.

La pandèmia per la covid-19 ha obligat a deixar pendents un parell de visites, però la mostra que es podrà veure a Maó ja ens dona una idea prou clara de què va ser i que va moure aquest fet tan extraordinari per la societat menorquina d'aquella època.

L’exposició
L'exposició compta amb un seguit de plafons que expliquen el pelegrinatge per cada poble. Es complementa amb les fotografies que han cedit les persones que han assistit a les presentacions en els clubs de jubilats i que han fet possible de completar les informacions sobre les persones i els indrets que hi surten retratats.

A més, un audiovisual mostra les activitats que es van fer als clubs de jubilats i les anècdotes i records de les persones que van viure aquell moment.
L'exposició es podrà visitar a l’Espai d’Art Xec Coll de Ciutadella, del 15 de gener al 2 de febrer, de dilluns a dissabte, de 10 a 13.30 h. i de dilluns a divendres, de 17 a 20 h.

Degut a les circumstàncies actuals derivades de la covid-19, no es farà inauguració de l’exposició.

Maó, 15 de gener de 2021

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa