El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de l’enllumenat públic de diverses urbanitzacions

La primera fase dels projectes de millora de l’enllumenat de diferents urbanitzacions de l’illa acaba a final d’any

Durant l’any 2020 s’han renovat les instal·lacions d’enllumenat públic de les urbanitzacions de Punta Prima i s’Algar a Sant Lluís; la de Son Vilar as Castell, les de Son Parc i Coves Noves as Mercadal i la de Sant Tomàs as Migjorn Gran. L’objectiu d’aquestes actuacions és millorar l’eficiència energètica i disminuir la contaminació lumínica per complir amb el reglament de protecció del medi nocturn de Menorca.

Es tracta de la primera fase dels projectes de millora d’enllumenat en urbanitzacions que es duran a terme en tots els municipis de Menorca.

A continuació es detallen els imports adjudicats i les empreses que han executat les obres de cada urbanització:

1. Sant Lluís, Punta Prima: 27.273,71 € (IVA exclòs)
- FERROSER INFRAESTRUCTURAS SA

2. Sant Lluís, S’Algar Ciutat Jardí fase II: 58.500,07 € (IVA exclòs)
- XIFRAM SL

3. Es Castell, Son Vilar: 63.957,35 € (IVA exclòs)
- FERROSER INFRAESTRUCTURAS SA

4. Es Mercadal, Coves Noves I i Son Parc fases 1 i 2: 92.650,87 € (IVA exclòs)
- FERROSER INFRAESTRUCTURAS SA

5. Es Migjorn Gran, Sant Tomàs: 37.149,39 € (IVA exclòs)
- CITELUM IBERICA SA

Les cinc actuacions incloses en aquesta primera fase, contemplen la substitució de làmpades de descàrrega per tecnologia LED de les llumeneres de l’enllumenat exterior, fet que permetrà un estalvi directe del consum elèctric proper al 60 %, i que repercutirà en la reducció de la factura elèctrica dels ajuntaments.

De cara al 2021 està prevista una segona fase dels projectes de millora d’enllumenat en urbanitzacions, pendent de licitació, a la resta de municipis: Cala en Porter a Alaior per un import de 130.870,00 €, Cala en Blanes a Ciutadella per un import de 317.115,00 €, Cala Galdana a Ferreries per un import de 55.226,00 €, es Grau a Maó per un import de 24.387,00 € i sa Mesquida a Maó per un import de 48.771,00 €.

La renovació de les instal·lacions d’enllumenat compleix amb les condicions que estableix el Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca, document que va permetre establir prioritats d’actuació no només per millorar l’eficiència energètica, sinó també reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, reduir la contaminació lumínica i millorar la qualitat del cel nocturn, per oferir una millor experiència d'observació del firmament.

Maó, 12 gener de 2021

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ