Disponible la nova aplicació web per a la prevenció de les drogodependències entre la gent jove

Nota de premsa: Disponible la nova aplicació web per a la prevenció de les drogodependències ...

L’aplicació ‘Projecte Home Balears Prevenció’ és la nova iniciativa per prevenir les addiccions entre els joves. Es tracta d’una aplicació web que té per principal objectiu sensibilitzar a la població en general sobre les problemàtiques derivades dels problemes d'addiccions, amb o sense substància.

Així ho han explicat aquest matí el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Maria, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la directora del servei d’orientació, famílies i addiccions (SOFIA) de la Fundació Projecte Home, Gisela López.

Com ha manifestat el conseller, Miquel Maria, ‘el nostre objectiu és proporcionar nous recursos que puguin donar respostes a joves, famílies i professionals per a la prevenció d’addiccions entre menors i retardar l’edat d'inici en el consum d’aquestes substàncies’.

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha destacat ‘la importància de seguir apostant per la prevenció com a eina indispensable en el camp de les drogodependències’ i ha recordat que ‘el 25% de les persones que s’apropa al servei de drogodependències del Consell Insular té menys de 29 anys’.

El material està adreçat a professionals que treballen directament amb infants i joves, com poden ser monitors de lleure, associacions esportives, entrenadors, docents…, a famílies i joves, i pretén proporcionar informació i eines per a la detecció del problema i unes breus pautes per a poder abordar-los, sent així un nou recurs pedagògic i educatiu.

A través d’aquesta aplicació es pretén millorar la informació sobre les addiccions a substàncies i les tecnologies, prevenir o retardar l’inici del consum d'alcohol i altres drogues, fomentar un ús adequat de les tecnologies digitals i habilitar nous recursos adaptats a infants i joves per crear consciència sobre les addiccions.

La nova eina ja està operativa i conté 3 perfils diferents: professionals, famílies i joves. Cada un dels quals disposa de diferents recursos

Aquesta iniciativa s’ha pogut portar a terme gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consell Insular i la Fundació Projecte Home Balears a través de la qual s’ha fet una aportació de 5.000 € per a la creació de l'aplicació web. L’entitat ha comptat també amb el suport de l’Obra Social de La Caixa.

Enllaç aplicació: a href="https://prevencio.projectehome.com/?lng=es">https://prevencio.projectehome.com/?lng=es


Maó, 15 de desembre del 2020
 
Més informació Enllaç a l'aplicació
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa