Inici del programa Dona, Arc i Salut

Nota de premsa: Inici del programa Dona, Arc i Salut

El programa Dona, Arc i Salut, impulsat des del Projecte ONA de l’àrea d’Esports del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració del Club d’Arc de Maó i l’Hospital General Mateu Orfila, estrena temporada esportiva aquest dijous 1 d’octubre amb nous nivells per a dones afectades de limfedema.

En aquest cas, es tracta del Nivell 2 Continuació que tindrà lloc al poliesportiu de l’IES JM Quadrado de Ciutadella, els dilluns de 19 a 20 hores i els dijous de 18 a 19 hores, amb una durada total de tres mesos, d’octubre a desembre, i que compta ja amb 14 participants.

Paral·lelament, s’oferirà aquest mateix Nivell 2 Continuació a Maó, els dimecres i divendres de 19 a 20 hores, al pavelló esportiu Sínia Morera del CEIP Mare de Déu del Carme, amb la mateixa durada que el de Ciutadella.

Es recorda que aquest Nivell 2, dirigit a les persones que ja han passat pel Nivell 1 Iniciació del programa, té com a finalitat el perfeccionament i la consolidació en la pràctica del tir amb arc.

Per altra banda, el programa mantindrà el Nivell 3 Continuació Lliure, iniciat a Maó el passat mes de juliol, destinat a aquelles participants que ja han realitzat el Nivell 1 Iniciació i Nivell 2 Continuació i que volen continuar amb la pràctica lliure a les instal·lacions del club, amb monitor a disposició i fent ús dels equipaments de tir amb arc cedits pel Consell Insular, en cas de no disposar de material propi.

Assenyalar que, sempre sota la supervisió del servei d’oncologia de l’Hospital General Mateu Orfila, s’establirà un rigorós compliment dels protocols sanitaris generats pel Covid-19 i el seguiment mèdic serà indispensable per a totes les participants, a fi de vetllar per la seva seguretat i benestar en cadascun dels cursos programats.

Finalment, esmentar que s’està desenvolupant, amb la col·laboració del servei d’oncologia de l’Hospital General Mateu Orfila, l’estudi de base que avala científicament els beneficis físics, psíquics, emocionals i socials derivats del programa, així com la seva eficàcia, el qual està previst exposar a les primeres Jornades Dona, Arc i Salut organitzades a Menorca el pròxim 2021.

De la mateixa manera que han fet altres comunitats autònomes, es disposarà d’una bona eina de mesura i ponderació de resultats, a partir de la qual es pretén crear comunitat i xarxa entre totes aquelles persones i entitats que aposten dia a dia i formen part de projectes com aquest.

Maó, 1 d’octubre del 2020

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa