En marxa els preparatius per a una nova edició del projecte «Un estiu per créixer»

Data : 07/04/2020

ImatgeDesprés de valorar el gran èxit social i educatiu que va tenir la primera edició, l’any passat, del projecte «Un estiu per créixer», el Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports amb col·laboració del Consell Escolar de Menorca i els centres educatius de Menorca, n’ha impulsat la segona edició.
Un any més es manté l'estreta col·laboració amb el Consell Escolar de Menorca, que n’assumeix l’assessorament pedagògic i amb el qual es fa feina conjuntament per assegurar una correcta avaluació de les competències clau i els aprenentatges, sempre treballant per establir un lligam entre l’educació formal i la no formal.

El projecte «Un estiu per créixer» té un antecedent clar a l’illa. Sant Lluís és un municipi amb una gran trajectòria i experiència en matèria de projectes educatius i socials, i el seu ajuntament, des de l’estiu del 2014, ofereix en el Catàleg d’oci juvenil experiències educatives no formals basades amb la metodologia d’Aprenentatge Servei. La iniciativa que dona nom a aquest projecte al municipi de Sant Lluís es diu «Compta amb jo!», i per aquest motiu al municipi de Sant Lluís es manté el nom originari.

«Un estiu per créixer» és un projecte que pretén ampliar el temps educatiu de gran part dels adolescents d’entre 14 i 17 anys durant un mes de l’estiu (juliol o agost) a tots els municipis de l’illa de Menorca. Els adolescents duran a terme una tasca educativa prèviament acordada i tindran l'oportunitat de seleccionar un entorn d’aprenentatge lligat a la seva vocació vital, tot això connectat amb una formació prèvia amb estreta col·laboració amb el centre educatiu de procedència i en què els alumnes que hi participin han de presentar, el setembre, una memòria sobre l’acció d’aprenentatge viscuda.

Una de les novetats d’aquesta segona edició és la col·laboració de tots els ajuntaments de l’illa, fet que posa de manifest la unió i cohesió de les polítiques de joventut. El Consell Insular de Menorca n’assumeix la coordinació insular, de manera que acompanyarà els ajuntaments en l'assessorament tècnic necessari per portar-lo a terme en condicions òptimes. També assumeix una dotació econòmica a tots els municipis per atendre part de les despeses relacionades amb l’execució i l’aplicació del projecte. Tots els ajuntaments, des de l’inici, han mostrat la seva disposició, col·laboració i implicació amb el Consell Insular.

El pressupost amb què compta el Consell Insular de Menorca per dur a terme aquest projecte és de 65.000 euros.

Un any més el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca aposta per ampliar i donar valor als aprenentatges dels adolescents a través de la participació en entorns d'aprenentatge no formal. Aquests entorns d’aprenentatge tenen una clara relació a l’hora de millorar el rendiment educatiu de l’alumnat d’ESO, configurar itineraris vitals personalitzats, augmentar la relació entre els objectius dels centres educatius i la pràctica d’un temps lliure més educatiu i cultural, i obrir un ventall d’experiències educatives, culturals i socials que facilitin la integració dels adolescents en les xarxes associatives locals.

Maó, 7 d’abril del 2020

 
Imatges relacionades
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa