Pressuposts participatius

El Consell Insular de Menorca va promoure, el 2018, els primers pressuposts participatius d’àmbit insular. Els pressuposts participatius són un procés democràtic i de participació ciutadana en el qual la societat menorquina decideix a què es destina una part del pressupost insular amb l’objectiu principal d’implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics.

D’aquesta manera es pretén fomentar la participació ciutadana mitjançant un procés inclusiu i promoure el diàleg i la solidaritat entre la ciutadania dels diferents municipis a partir del coneixement de les necessitats i mancances col·lectives a escala municipal i d’illa. Així mateix, se cerca treballar per una major transparència i eficiència en la gestió de l’Administració local, planificant la despesa del Consell Insular i les prioritats dels ciutadans.

La participació ciutadana es divideix en dues fases. En la primera fase la ciutadania de Menorca presenta un seguit de projectes que, una vegada validats, passen a la segona fase de votació, en què cada resident pot decidir quins han de ser els projectes guanyadors.

Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS