Menorca Regió Gastronòmica Europea

Sostenibilitat, diversitat i identitat: aquestes són les fortaleses de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea. La gastronomia és una de les manifestacions culturals que defineixen un poble. És ADN pur. La nostra gastronomia parla d’una història mil·lenària, de la influència d’altres cultures, d’una terra oberta a la mar i d’una vida rural activa. Parla del respecte per les tradicions i també de l’empenta de la creativitat; d’autenticitat mediterrània, d’una manera de fer i d’un estil vida. Parla, en resum, de la nostra identitat. Es tracta d’un projecte col·lectiu, que rep el suport i l'impuls de més de dotze entitats, amb el qual es vol aconseguir fer de la gastronomia menorquina un actiu diferencial i únic, amb una influència evident en l’economia local, però també en l’entorn, en el benestar i en la salut. Menorca ja ha assolit el primer pas, i el mes de gener de 2020 va obtenir la declaració de Regió Gastronòmica Europea. Ara, durant els pròxims dos anys, haurà d’impulsar projectes i iniciatives gastronòmiques que facin de Menorca un referent gastronòmic europeu.

Departaments relacionats Presidència
Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa