L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca engega el projecte “L’Arxiu del confinament”

Data : 02/04/2020

Aquests dies de confinament estan suposant una experiència nova que està cridada a ser un record històric que ens acompanyarà per molts anys. Els canvis que ha suposat a les nostres vides i la facilitat que tenim de tenir a mà un dispositiu que ens permeti gravar o fer fotos estan fent que aquesta situació sigui documentada per tothom des de les cases, a través de les finestres o els balcons. Seguint el seu objectiu de ser testimonis i conservar les imatges i sons de Menorca, la seva història i la seva gent, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca engega el projecte “L’Arxiu del confinament”.

Aquest projecte consisteix a recollir les imatges del confinament: els aplaudiments de les vuit, les mostres d’agraïment, els moments compartits amb música o jocs des de les finestres o els que s'han enregistrat a les cases (cantant, sonant, recitant un poema, ballant, etc...), les fotos que ens mostren els nostres carrers buits, el silenci...
D’aquesta manera, l’Arxiu d’Imatge i So fa una crida a la col·laboració de tots els menorquins i menorquines que vulguin compartir el que estan recollint i vivint aquests dies.

Per participar en aquest gran projecte col·lectiu, les persones han de fer arribar els seus documents a través d’un dels següents canals:
- Per correu electrònic a l'adreça de l'Arxiu: arxiuimatgeiso@cime.es, tot fent-hi constar el seu nom, la data, el lloc i explicant el que mostren les imatges.
- O bé, quan es comparteixin les fotos i vídeos a les xarxes socials, afegint-hi l'etiqueta #arxiudeconfinamentMenorca
L’objectiu és que entre tota la societat menorquina puguem anar construint aquest “Arxiu del confinament”, que de ben segur farà història.

Podeu trobar més informació a les xarxes socials de l’Arxiu d’Imatge i So (Facebook, Instagram, Youtube i Vimeo), així com a la seva pàgina web (http://www.aism.cat/).

Maó, 2 d'abril de 2020

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa