Llei de la Reserva de Biosfera

La Llei de la Reserva de Biosfera de Menorca ha d’esdevenir un instrument legislatiu dotat d’una certa complexitat normativa, competencial, institucional i política, però que esdevé fonamental per tal que Menorca es consolidi com a reserva i s’assoleixin noves fites, en un moment clau de l’illa en els àmbits econòmic, social i ambiental.

Junt amb aspectes de la reserva ja consolidats, com la protecció dels espais naturals, del paisatge i de la biodiversitat, la conservació del litoral i de les platges o la preservació del patrimoni històric, s’han d’afrontar altres reptes, com encarar l’emergència climàtica, apostar per l’eficiència energètica i la descarbonització i per un turisme i una mobilitat sostenibles, millorar la gestió dels recursos hídrics, augmentar la recollida selectiva de residus, reduir la contaminació atmosfèrica o gestionar el medi marí.

A través d’aquesta llei s’ha de dotar el Consell Insular, dintre del marc constitucional i estatutari, de les competències necessàries per gestionar i ordenar aquestes i altres matèries, en correspondència amb els interessos propis i la realitat de l’illa de Menorca,. A més, ha d’atorgar a la institució insular la potestat reglamentària corresponen, ha de permetre ampliar la capacitat de finançament per portar a terme les actuacions pertinents i ha de tenir en compte la revisió del PTI i la futura nova llei de consells insulars.

Actualment la Llei de la Reserva de Biosfera de Menorca es troba en fase de redacció de l’avantprojecte. Es preveu que la primera versió del text pugui estar enllestida als voltants del mes de maig del 2020.

Departaments relacionats Medi Ambient i Reserva de Biosfera
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ