Avaluació dels residus biodegradables a l’illa de Menorca, potencials generadors de biogàs i fertilitzants orgànics

Aquest estudi aborda les característiques, la quantitat, la disponibilitat i la distribució geogràfica d'aquells materials considerats residus biodegradables que puguin ser valoritzats mitjançant la producció de biogàs i fertilitzants orgànics.

Així mateix, s’estudia la gestió actual d’aquests materials biodegradables, actualment tractats com a residus, i s’avaluarà el recurs a fertilitzants químics importats per al seu ús en l’explotació agrícola.

Es descriu la metodologia per a la identificació, quantificació i ubicació geogràfica de les diferents categories de residus biodegradables classificades, segons la seva procedència, bàsicament en ramaderes, animals, vegetals (fins i tot indústries agroalimentàries), llots de depuradores i fracció orgànica d’RDC (residus domèstics i comercials).

Els objectius operatius per a la realització del present estudi comprenen la identificació, l'inventari, la tipificació,la localització de fonts generadores, la quantificació, l’estimació del seu potencial generador de biogàs i de nitrogen i altres nutrients per a l’agricultura.

Més informació Consulta l’estudi
Departaments relacionats Medi Ambient i Reserva de Biosfera
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ