El Consell Insular presenta la nova marca de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 12/12/2019

La nova marca de sostenibilitat ja es pot sol·licitar i és un distintiu de qualitat per reconèixer bones pràctiques de productors i empreses de Menorca


Aquesta tarda ha tingut lloc al Consell Insular a Maó la presentació pública de la marca Menorca Reserva de Biosfera, la nova marca de sostenibilitat que distingirà aquells productes i empreses que desenvolupin la seva activitat econòmica a l'illa amb iniciatives per a protegir el medi ambient i la cultura de l'illa.

La marca ha estat presentada per la presidenta del Consell Insular i de l'Agència de la Reserva, Susana Mora; la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord; el conseller d'Economia i Territori, Miquel Company i la directora Insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún.

L'acte ha estat una trobada entre les autoritats involucrades i totes aquelles empreses i productors de l’illa interessats en conèixer el funcionament de la marca Menorca Reserva de Biosfera, el seu potencial de promoció, i la seva contextualització en iniciatives com el producte d'ecoturisme i la marca espanyola de Reserves de Biosfera. S'han donat a conèixer els objectius i els principis de la marca, el compromís que suposa la seva adhesió, els beneficis d'aquesta certificació i com els interessats poden sol·licitar-la.

El passat mes de maig, es publicà al BOIB l’aprovació definitiva del reglament de la marca i ara es posa a disposició de tota la societat a través d'un portal digital que ha estat presentat durant l'acte de llançament. A la pàgina web hi ha informació sobre què és la marca i tots els passos a seguir per sol·licitar-la. Juntament amb la pàgina web s'ha estrenat un vídeo promocional que formarà part d'una campanya de comunicació i promoció lligada a aquesta marca.

De forma inicial, la marca reconeixerà productes naturals del sector agroalimentari, productes d’artesania, activitats econòmiques tradicionals o serveis turístics que compleixin amb les normes i requisits obligatoris estipulats a cada branca. Més endavant, la marca es podrà obrir a noves categories. Aquest distintiu vol ser una aposta institucional per a la dinamització i projecció econòmica, en consonància amb els valors de la Reserva de Biosfera de Menorca. Així, la marca suposa una aposta responsable i de futur pel desenvolupament sostenible de l'illa que permetrà compartir objectius entre l'administració, el sector productor i empresarial i tota la societat menorquina en conjunt.

Maó, 12 de desembre del 2019

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS