Notícies i actualitat

El Consell llença la nova revista Àmbit

Data : 04/10/2019

La publicació digital del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports incorpora novetats en el disseny, la maquetació i els continguts amb l’objectiu de fer-la més actual, plural i accessible.

Avui, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha llençat la nova revista ÀMBIT, publicació digital de periodicitat trimestral on s’informa de projectes, iniciatives i activitats relacionades amb el món del patrimoni, la cultura i les arts a Menorca.

Parlem de “nova revista” perquè el número 57, corresponent al darrer trimestre del 2019, incorpora moltes novetats, tant pel que fa al disseny i maquetació, com als continguts. Aquesta revisió integral té un objectiu clau: apropar la cultura pròpia a tots els menorquins a partir d’un plantejament editorial -gràfic, visual i textualactual, plural i accessible.

En la nova definició dels continguts ha prevalgut la idea d’obrir la publicació a tots els àmbits de la cultura menorquina i optar per un llenguatge clar i senzill per, d’aquesta manera, arribar a un públic més ampli i heterogeni. Això requeria adoptar una perspectiva més multidisciplinar i menys especialitzada, i una redacció més periodística i menys científica. En la confecció dels continguts també s’ha prioritzat l’actualitat amb l’objectiu de donar un millor servei als lectors.

S’ha decidit també fer una revisió profunda del disseny i la maquetació, si bé s’han mantingut elements, com ara la gama cromàtica o el logotip, que fan identificable la publicació. Entre els canvis introduïts per aconseguir facilitar la lectura destaca l’ús de noves tipografies i d’una nova relació entre serifes i no serifes, el tractament diferenciat de les imatges, un nou concepte en la disposició de les columnes, la redefinició d’elements com els destacats i els peus de fotos o la incorporació d’icones, entre d’altres.

Un altra de les novetats és la millor adaptació de la revista a diferents dispositius electrònics, així com l’increments dels elements interactius per facilitar la seva consulta.

Island Mood ha estat l’empresa encarregada de pensar i aplicar el nou concepte editorial a la publicació ÀMBIT. També assumirà a partir d’ara la coordinació i l’edició de cada número.

Maó, 4 d'octubre de 2019.

 
Més informació Revista Àmbit
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa