Notícies i actualitat

Consell i FFTM apel·len a la unitat i coordinació del agents socials i econòmics davant la fallida de Thomas Cook

Data : 24/09/2019

La presidenta del Consell de Menorca i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Susana Mora, ha comparegut avui capvespre per valorar el cessament de l’activitat de Thomas Cook, anunciat aquesta matinada, i informar de les gestions realitzades en coordinació amb els diferents agents socials i econòmics.

“Estem fent un seguiment continu, en coordinació amb el Govern balear i l’Associació Hotelera de Menorca, de la situació generada per la fallida de Thomas Cook”, ha informat Mora, al temps que ha valorat la “feina ingent” que al llarg del cap de setmana ha dut a terme l’executiu autonòmic per mirar de trobar una solució a la delicada situació del touroperador.

La presidenta ha indicat que la preocupació “més imminent” era el retorn dels turistes britànics al Regne Unit – a Menorca s’estima que hi ha 2.680-, una operació que ha assumit el Govern britànic i per a la qual compta amb la col•laboració de les diferents administracions.

Més enllà, la presidenta ha reconegut que la liquidació del touroperador britànic és una “mala notícia” per a Menorca, tant per l’impacte directe que tindrà sobre les empreses que presten serveis al majorista, com pel perjudici que suposarà sobre el volum de negoci global. Tot això, ha afegit, sense comptar els efectes sobre els treballadors que directa o indirectament hi fan feina i sobre els turistes que han contractat les seves vacances a través del touroperador.

Mora ha subratllat la complexitat de la situació generada –“una situació que transcendeix Menorca”- i ha insistit en la necessitat de fer feina de forma conjunta i coordinada per mirar d’atenuar, en la mesura que sigui possible, l’impacte que sobre l’activitat turística pot tenir la caiguda del quart majorista britànic per a Menorca –l’any 2018 Thomas Cook va transportar el 16,8% dels turistes arribats des de Regne Unit-.

Ha advertit, així mateix, de la inestabilitat que en els darrers temps presenta aquest mercat –Brexit, devaluació de la lliura, caiguda de Monarch, desviació de turistes a altres destinacions mediterrànies i ara fallida de Thomas Cook- i ha apuntat la idoneïtat de plantejar noves estratègies i nous escenaris en aquest mercat, així com mantenir el rumb marcat per diversificar mercats.

Maó, 23 de setembre del 2019

 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS