Notícies i actualitat

El conseller Miquel Maria proposa a la comunitat educativa la renovació del Consell Escolar de Menorca a través d’un procés participatiu

Data : 23/09/2019

S’ha constituït el Grup Promotor per a la renovació del CEME, amb la participació de diverses entitats del sector educatiu


El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, i el director insular d’Educació, Joventut i Esports, Josep Juaneda, es van reunir el passat divendres amb diverses entitats de la comunitat educativa per proposar-los que la presidència i vicepresidència del Consell Escolar de Menorca (CEME) siguin elegides a través d’un procés participatiu, com ja es va fer l’any 2016.

La normativa preveu que la presidència i la vicepresidència han de ser proposades pel conseller insular d’educació al Conseller d’Educació del Govern de les Illes Balears, que és qui nomena. Però l’any 2015 el Moviment Menorca Edu 21 va demanar al conseller Miquel Àngel Maria que no fes servir aquesta prerrogativa, sinó que obrís un procés democràtic en el qual hi pogués participar tota la comunitat educativa, per elegir els càrrecs directius del CEME entre els candidats que es presentassin.

El conseller ho va acceptar, i diverses entitats de la comunitat educativa menorquina es van encarregar d’organitzar i dur a terme aquest procés participatiu. Finalment només hi va haver una candidatura, formada per Guida Allès i Mar Lluch, però les votacions del procés participatiu es van dur a terme igualment, amb un total de 389 votants.

Ara, quan s’ha de renovar el Consell Escolar de Menorca, el conseller Miquel Àngel Maria i el director insular Josep Juaneda han volgut proposar a les entitats que van organitzar aquell procés de repetir el mateix sistema per tornar a votar les persones que ocuparan la presidència i la vicepresidència del CEME en aquesta nova etapa.

A la reunió de divendres, celebrada as Mercadal, hi van assistir representants del Moviment Menorca Edu 21, els sindicats amb representació a l’àmbit d’Eduació (STEI-i, CCOO i UGT), el Col·lectiu 0-3, l’Associació d’Educació de Persones Adultes de Menorca, i del Fòrum ETS Menorca, que van acceptar la proposta del Consell Insular i van agrair la iniciativa de tornar a donar la paraula a la comunitat educativa per a la renovació del Consell Escolar de Menorca.

A la reunió es van prendre els següents acords:

1. Constituir-se com a Grup Promotor per a la renovació del Consell Escolar de Menorca.

2. Establir un període per a la presentació de candidatures a la presidència i vicepresidència del CEME, que restarà obert fins el proper 31 d’octubre.

3. Fet una crida a tota la comunitat educativa de Menorca perquè presenti candidatures a la presidència i vicepresidència del CEME, i en especial a les entitats i col·lectius més implicats en el debat educatiu.

4. Acceptar la presentació de candidatures tant de persones a títol individual, com d’equips de dues persones.

5. Si només es presenta una candidatura, no realitzar les votacions, sinó demanar al conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca que designi directament aquestes persones.

6. En el cas que el 31 d’octubre no s’hagin presentat candidatures, demanar al conseller insular que faci ús de les atribucions que li confereix la normativa i nomeni directament dues persones per ocupar la presidència i la vicepresidència del Consell Escolar de Menorca.

Durant la reunió, també es va fer una valoració del treball realitzat per l’equip que ha liderat el CEME durant la darrera etapa, i en especial de la gran capacitat d’iniciativa i de treball de qui ha estat la seva presidenta, Guida Allès. Es valora sobretot que el CEME hagi passat de ser un simple òrgan consultiu i de debat sobre la normativa educativa, a ser un agent dinamitzador, amb una atenció especial a l’adolescència i a l’educació no formal.

Es van destacar l’èxit de propostes innovadores com el Banc d’oportunitats, que enguany ha arribat la tercera edició, i el nou projecte Un estiu per créixer, d’aprenentatge-servei per adolescents de 14 a 17 anys, que en la seva primera edició ha implicat 246 joves de quatre municipis de Menorca.


Maó, 23 de setembre del 2019

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa