Notícies i actualitat

El Consell aprova la concessió de les beques per a la realització d’estudis fora de Menorca del curs 2018-2019

Data : 16/09/2019

El Consell Executiu del Consell Insular ha aprovat avui la concessió de les beques per a la realització d’estudis fora de Menorca del curs 2018-2019. El Consell ha rebut enguany 413 sol·licituds de beca, de les quals n’ha concedit 300. En proporció a l’anterior convocatòria, hi ha hagut un lleu augment de beques concedides, ja que el curs 2017-2018 van ser un total de 294. La partida econòmica destinada a aquestes ajudes és de 300.000€, la mateixa xifra que a l’anterior convocatòria.

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, es mostra satisfet pel resultat d’aquesta convocatòria, que compleix una funció social important. Així i tot, el conseller apunta que “continua sense resoldre’s la incompatibilitat amb les beques per mobilitat que treu el Govern de les Illes Balears”.

En aquest sentit, el conseller va plantejar en el seu dia diverses alternatives a la Conselleria d’Educació del Govern. De fet, un dels acords d’investidura aprovats pels partits per al present mandant és el de “garantir la compatibilitat al 100% de les beques de la CAIB i els consells insulars per als estudiants que estudien fora de l’illa. I en el cas que no sigui possible, delegar la competència o encarregar la gestió, amb la dotació corresponent, als Consells Insulars”.

Així, segons Maria, “la solució idònia seria que el Govern traspassi una part de la seva partida per a beques al Consell Insular de Menorca, i nosaltres ho afegiríem a la convocatòria que treim cada any. El Govern simplement hauria de treure la seva convocatòria per estudiants de les altres illes”.


Maó, 16 de setembre de 2019

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa