Notícies i actualitat

El Consell Insular alerta a les plataformes de comercialització d’estades turístiques

Data : 07/08/2019

El Consell Insular va anunciar l’any passat la nova zonificació turística, a través de la qual s’ordenava les zones aptes per a la comercialització d’habitatges residencials per a estades turístiques. L’entrada en vigor d’aquesta nova normativa obliga a tots els establiments a presentar una Declaració Responsable d’Inici de l’Activitat Turística (DRIAT) conforme que el seu habitatge compleix amb els paràmetres establerts a la normativa turística, dins de la zonificació establerta, i a fer públic el número de registre d’aquesta declaració a tots els portals on es publiciten.

Ara, un any després, el departament d’Ordenació Turística ha analitzat les plataformes de comercialització d’estades turístiques en ordre d’identificar quants d’habitatges s’estan publicitant sense anunciar el número de registre corresponent. Aquesta investigació sorgeix després del període de la campanya informativa on s’informava als llogaters els passos que s’havien de seguir per ajustar-se a la normativa en vigor i de la nova zonificació turística.

Tot i la campanya informativa emesa, i l’anunci de penalitzacions econòmiques en cas d’incomplir la normativa, el departament d’Ordenació Turística ha comprovat que encara hi ha molts anuncis que no compleixen amb els requisits legals establerts. Per aquest motiu, el departament ha enviat una carta a les plataformes de comercialització d’estades turístiques informant de la seva obligació de complir amb la normativa i la correcció urgent d’aquestes irregularitats, donant un termini de 15 dies, des de la recepció de la carta, per resoldre les deficiències. En cas que se segueixi incomplint amb la normativa, el departament d’Ordenació Turística començarà a penalitzar les plataformes de comercialització i aquells habitatges que es publicitin incorrectament o sense haver presentat la declaració responsable.


Maó, 7 d’agost del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Economia i Territori
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS