Notícies i actualitat

‘El camí de la creació artística’, un taller de vivència personal de l’artista Zulema Bagur

Data : 25/07/2019

FotoEn el marc de l’exposició «Petra, aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica», s’ha desenvolupat el taller «El camí de la creació artística», a càrrec de l’artista Zulema Bagur, dins de les activitats programades. Aquesta exposició ha estat organitzada pel Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb el Museu Menorca i l’Ajuntament de Maó.

Aquest taller ha permès experimentar als participants durant dues jornades l’art de primera mà. Durant dos dissabtes, en els mesos de juny i juliol, els participants van poder prendre contacte amb el camí que recorre l'artista Zulema Bagur, autora de la idea de la mostra, per elaborar el seu treball, i experimentant de primera mà, a partir d'un treball propi, el procés creatiu. Des del paper en blanc fins als primers esbossos, de l'origen d'una idea fins a la proposta artística.

A través d'un recorregut pel Museu de Menorca, han treballat la inspiració, la recerca, la investigació i han dibuixat del natural a partir de les obres de la col·lecció arqueològica permanent. Un recorregut entre vitrines i espais arquitectònics, entre dibuixos que ens conten com era la vida i com són els treballs dels investigadors, amb peces de ceràmica, pedra, bronze, pasta de vidre... En definitiva, objectes de la vida trobats als jaciments que atreuen el visitant per ser observades i dibuixades.

Durant les jornades han treballat també l'arquitectura de l'espai del Museu i han visitat l'exposició «Petra» per treballar l'obra dels artistes contemporanis i les seves mirades i reflexions sobre el món talaiòtic i la pedra.

Els tallers han inclòs una visita al monument prehistòric de Binisafullet, per prendre contacte directe amb el nostre passat talaiòtic, un encontre a l’estudi de l’artista on han experimentat amb els materials i les tècniques, i una trobada de cloenda reflexiva al Museu de Ca n'Oliver, on han posat en comú les experiències i l'evolució viscudes.

 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa