Notícies i actualitat

L’aeroport de Menorca ja compta amb una nova unitat canina per a la seguretat d’enviament de mercaderies

Data : 16/07/2019

Aquest matí s’ha fet una demostració del servei de la nova unitat canina que s’ha implementat a l’aeroport de Menorca per al control i seguretat en l’enviament de mercaderies. La posada en marxa d’aquest servei ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre el Consell Insular i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Menorca.

L’objectiu d’aquest conveni és aportar una millora del servei d’enviament de mercaderies del transport aeri a Menorca, tant en àmbit estatal com internacional, així com també millorar la comercialització del producte illenc i del posicionament de les empreses, els artesans i les associacions de Menorca en el mercat exterior.

La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha manifestat que «el Consell vol posar facilitats a l’economia local per fer-la més competitiva. Sabem que tenim una indústria de qualitat però que pateix els efectes de la doble insularitat. És part de la nostra responsabilitat oferir polítiques d’acompanyament que els hi posin facilitats i contribueixin en la millora de la seva productivitat».

El Consell és conscient que tot i els esforços de les empreses menorquines per posicionar-se en el mercat exterior amb la qualitat dels seus productes com a carta de presentació, es troben amb la dificultat afegida relacionada amb el transport de la mercaderia que va en detriment de la seva imatge i el valor dels productes fabricats a l’illa.

La mercaderia enviada per via aèria, pel fet que es tracta de material opac, no pot ser identificada de manera correcta mitjançant escànners ordinaris amb els quals compta l’aeroport de Menorca, amb la qual cosa es fa necessària una inspecció ocular i manual del material que obliga a desempaquetar i manipular aquesta mercaderia per part dels serveis de seguretat de l’aeroport, cosa que implica que, un cop inspeccionada, no se segueixin els procediments adequats per tal d’empaquetar-la de nou i, per tant, no arriba al destinatari en les condicions idònies.

La solució, per tal que la mercaderia arribi en condicions idònies als compradors, és que l’aeroport de Menorca compti amb un vigilant de seguretat, sense arma, amb gos detector d’explosius. L’aeroport de Menorca no està obligat a oferir aquest servei atenent al volum d’enviament de mercaderia que actualment s’hi produeix.

Per açò, el Consell, amb la voluntat de donar suport al comerç i la indústria, ha signat un conveni amb la Cambra Oficial de Comerç a través del qual s’aportaran 45.000€, la totalitat del cost del servei. L’aportació prové del departament de Projecció Econòmica del Consell.

Maó, 16 de juliol del 2019.

Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa