Notícies i actualitat

Menorca tanca els jocs de Gibraltar regnant en bàsquet femení, tir i bàdminton

Data : 12/07/2019

Cinquè títol per a l'equip que entrena Migue Fernández en una jornada en què Éric Navarro es va coronar com el millor jugador del torneig individual i per dobles al costat del seu germà Albert i Joan Bagur assoleix la seva medalla número 20

Menorca ha tancat aquest divendres la seva participació als Island Games de Gibraltar amb quatre ors i una plata que eleven fins als 31 els metalls aconseguits, igualant la millor marca aconseguida fins al moment - en Rhodas 2007-. Ha estat un dia pràcticament d'or en el qual han caigut les medalles d'or de Joan Bagur, en tir al plat, qui va aconseguir la seva medalla número 20 als Island Games, bàsquet femení, que s'ha imposat amb solvència a Goltland a la final , l'or individual d'Eric Navarro, a qui va sumar l'or en dobles masculí al costat del seu germà Albert. Va completar la jornada la plata d'Óscar Mesquida en tennis individual.
A la nit hi va haver la cloenda dels jocs amb una cerimònia en la qual Eric Navarro va ser l'abanderat de Menorca. El jugador de bàdminton va encapçalar la delegació a la festa amb la que Gibraltar va cedir el testimoni a Guernsey que acollirà els jocs en 2021.

Atletisme
Bona actuació la del alaiorenc Joan Florit en la mitja marató a l'acabar amb un temps d'1:15:20 que li va valer per entrar en la 12a posició. El campió de Balears de mitja marató i de marató va haver de donar 3 voltes a un circuit molt exigent i va acabar lluny del guanyador que va entrar en meta amb un temps de 1:06:54. En total van ser 25 els participants i l'últim a entrar a meta ho va fer amb un temps de 1:27:16.

Bàdminton
El bàdminton menorquí va viure aquest divendres una jornada històrica en què va aconseguir un doblet que erigeix ??als germans Albert i Eric Navarro, especialment a Eric com a guanyador també en individual, en els millors jugadors del torneig i permet a Menorca imposar-se al medaller específic de bàdminton.

A la final masculina, Eric Navarro va signar un partit impecable, que va controlar, tot i perdre el segon set, i que va significar la primera medalla d'or individual per a Menorca en bàdminton. El primer set el va guanyar 21-16, mentre que el segon va caure del costat del seu rival per un ajustat 19-21.

En el tercer i definitiu, Eric va imprimir una marxa més al seu joc i va estirar aviat el marcador amb punts llargs buscant asfixiar al seu rival. Ho va aconseguir i després de l'11-5 el duel va acabar 21-5.

En dobles, Eric es va trobar al seu rival a la final ja que Menorca es mesurava a Jersey. Al costat del seu germà Albert, l'or individual del torneig va mantenir la seva línia de joc per emportar-se el primer joc 20-22.

La mateixa tònica es va repetir en el segon joc sense donar marge a la parella de Jersey i portant sempre la iniciativa i imposant-se per 17-21.

Basquet femení
Cinquè or per a la selecció femenina de bàsquet que mai va trobar oposició davant Gotland. Des del xiulet inicial l'equip de Migue Fernández i Sue Kelly va sortir a imposar el seu ritme amb un equip més jove que el de les sueques que poc podien fer.

Al descans, el marcador reflectia un 20-41 que ja feia presagiar que la cinquena medalla d'or no s'anava a escapar. La seguna part va ser una còpia de la primera on les menorquines van tenir la pilota, el ritme, la iniciativa i, per descomptat, els punts.

El 43-99 final que lluïa al marcador va fer justícia al gran torneig que han signat les pupil·les de Fernández i que els col·loca com les autèntiques reines dels jocs.

Tennis
El duel més esperat del torneig de tennis, la final masculina, va complir amb les expectatives. Les instal·lacions del Club Sandpits es van omplir per seguir el duel entre Oscar Mesquida i Stuart Parker, guanyador de l'or clar en els últims tres jocs. Ho va intentar Mesquida però no va ser suficient davant un jugador que ha arribat a les rondes prèvies de Wimbledon. El primer joc es va decidir per 6-1 mentre que en el segon el de Ciutadella va donar més guerra però va acabar perdent 6-3. Primera participació d'Óscar Mesquida a IGA i aconsegueix una plata en individual, a més de la plata per equips i el bronze de dobles com a carta de presentació.

Tir al plat
Joan Bagur va aconseguir el seu objectiu d'arribar a les 20 medalles IGA amb un brillant or que va incloure una fantàstica remuntada en l'última tirada de les 5 que va fer per classificar-se per a la final. Tot i les condicions meteorològiques, Bagur va signar una final en què es va imposar amb 41 plats, pels 38 del segon classificat i els 30 del tercer classificat. Sebastià Bosch va ser quart amb 26 plats, una llàstima per al tirador.

Tir de precisió
Pedro Portella va acabar en quart lloc en ISSF Prone Man, en una competició en la qual va tenir molt a prop aconseguir la seva segona medalla. El de Ciutadella, que va ser l'abanderat en la cerimònia d'obertura, acumula quatre bronzes en totes les seves participacions als Island Games.

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa