Notícies i actualitat

Óscar Lázaro dóna el primer or a Menorca i judo omple el sarró de les medalles

Data : 08/07/2019

Els acords de 'Un senyor damunt un ruc' ja han tronat als carrers de Gibraltar. El bon fer del jove judoka Óscar Lázaro, de 20 anys, va propiciar la primera medalla d'or per a Menorca en aquests jocs. Salvador, que portava més d'un any sense competir, va guanyar tots els seus combats, els de la fase de lligueta, la semifinal i, per descomptat, la final.

No va ser l'únic metall que va arribar per part de la delegació de judo ja que Damià Taltavull, Mónica Mansilla i Tania Teixidor també van pujar al podi, si escau per la medalla de plata, mentre que Pau Sosa va completar el botí amb un bronze.
A més, l'equip de tennis ha aconseguit la medalla de plata, després de perdre en el partit decisiu al super tie break 11-13, tenint dues boles de partit. Al matí van aconseguir el pas a semifinals ia la tarda van disputar la final davant Jersey.

Atletisme:
Menorca no va competir aquest dilluns. Aquest dimarts Xavi Cubas disputarà la final de 800 metres.

Bàdminton:
Menorca va tancar la competició per equips en setè lloc després de perdre en el primer partit contra Shetland 3-2 i van guanyar a Illa de Wight per 3-1.

Basquet Femení:
L'equip de Migue Fernández va aconseguir la segona victòria a costa d'un Illes Caiman que no li va posar les coses fàcils, que va plantejar un partit incansable i en què les menorquines no van estar còmodes per anotar fins al segon temps.

Amb tot, Menorca sempre va portar la iniciativa en el joc i en el marcador, acabant el primer quart 17-8 i arribant al descans 43-19. A partir d'aquí les menorquines es van deixar anar i van començar el seu particular festival anotador arribant al final del tercer temps 74-34 i acabant 104-47.

Basquet Masculí:
L'equip masculí de bàsquet no va tenir opcions davant un Gibraltar esperonat pel seu públic i que va saber imposar la seva experiència i el seu nivell per trencar el partit després del descans. El grup de Ruben Pascual va plantar cara al seu rival, un dels favorits del torneig, i mai es va deixar anar en el marcador. Al descans el marcador lluïa 44-33 que es va estirar fins al 80-57.

Ciclisme:
Competeixen aquest dimarts a la crono de 21 quilòmetres, a les 17.30 Núria Bosch i a les 19.00 hores Albert Torres, Maties Gornés, Damià Portella i Xavi Mascaró.

Judo:
PRIMERA MEDALLA D'OR. El judoka de 20 anys, Óscar Lázaro, va aconseguir la primera medalla d'or per a l'expedició menorquina a Gibraltar. Ho va fer, a més, d'una manera impecable, imposant-se en tots els combats que va disputar, tant en la lligueta com en semifinals i la final de 73kg.

No va ser l'únic metall per a l'expedició menorquina, que va sumar a més les plates de Tania Teixidor, Mónica Mansilla i Damià Taltavull en 63kg, 52kg i 60 kg, i el bronze de Pau Sosa.

La llàstima va ser que el sorteig, en 60kg, va oferir que l'encreuament en semifinals entre els dos menorquins que es va decidir en favor de Taltavull.

Natació:
Els nedadors menorquins van disputar la jornada aconseguint millors marques personals i classificant Iker Terol per a la final dels 1.500 metres crol. A la tarda va acabar en vuitè lloc amb un bon registre.

Tennis:
L'equip masculí format Oscar Mesquida, David Riera, Maikel Alberi i Alex Mesquida va vèncer a les Bermudes en semifinals per 2-0, classificant-se per la final davant Jersey i assegurant la plata. Oscar Mesquida va guanyar el seu duel 6-0 i 6-1, mentre que Alex Mesquida va fer el mateix per 6-1 i 6-4.

A la final, Oscar Mesquida va caure davant el número 1 de torneig, entre els 700 millors del rànquing ATP per 6-4 i 6-2. En el segon partit, Alex Mesquida es va imposar al seu rival, igualant la lluita per l'or amb 6-3 i 6-1.

El duel decisiu de dobles el van jugar els germans Mesquida i la igualtat va ser màxima decidint al super tie break després d'acabar els dos primers sets 6-7 i 7-5. Va tenir la parella menorquina dues pilotes de partit però finalment el triomf va caure del costat de Jersei (13-11).

En fèmines van començar els partits de prèvies en què Gemma Pons va guanyar 6-0 i 6-1. Clara Catchot, per la seva banda va guanyar un disputadíssim partit per 4-6, 7-6 (7-2 al tie break) i 10-4 al super tie break.

Tennis taula:
L'equip format per Marti Barber, Joan Bibiloni, Toni Tudurí, Montse Morlà i Marga Barber no van poder accedir a semifinals després de perdre 4-0 contra Jersei. En la lluita pel cinquè lloc van guanyar davant Gibraltar per 4-2. A la tarda van perdre 1-4 contra Illa de Wight, acabant el torneig en sisena posició.

Aquest dimarts no jugaran.

Tir al plat:
Quart de lloc en equips en la modalitat ABT per a Joan Bagur i Sebastià Bosch, després de començar la jornada al novè lloc. Els dos tiradors s'han mostrat molt encertats, especialment Bagur, que ha polvoritzat els 25 plats de 25 en la seva última sèrie.

A la tarda va arrencar la competició Olympic trap per equips, tirant 50 plats, mentre és

A la tarda va arrencar la competició Olympic trap per equips, tirant 50 plats, mentre aquest dimarts tiraran 50 més. Després dels primers 50 Joan Bagur i Sebastià Moll marxaven entre els tres primers classificats.

Tir de precisió: No van competir aquest dilluns.

vela:
La segona jornada va despertar amb poc vent, el que va condicionar la disputa de les dues regates previstes. A la primera, gran actuació dels menorquins amb un tercer lloc de Jack Vinnie i una cambra de Toni Vidal. A la segona, el vent va pujar considerablement i va condicionar l'actuació menorquina, acabant Jack en 14è lloc i sent Toni desqualificat. Malgrat tot, el de Ciutadella manté virtualment el cinquè lloc, a quatre punts de la medalla.

Vòlei Platja:
La parella debutant, David i Joan van aconseguir la seva primera victòria a Island Games a costa de la parella de Jersey en un partit molt igualat que van ser capaços de dur-se en el tie break (18-21, 21-15 i 15-13).
A la tarda, de nou gran partit dels menorquins que es van emportar el primer 19-21 setembre davant Bermudes i van tancar la seva particular gran dilluns vencent també el segon per 21-11.

També van guanyar fàcil les actuals medalla de plata, Vanesa Ruiz i Magda Kralikova davant Bermuda per 21-6 i 21-11.

L'altra parella menorquina, formada per Pepe d'Olivar i Francesc Bagur, van plantar cara a l'equip de Saarema 2 en el primer set, tenint opcions amb el 22-24 però el duel es va acabar decantant en favor dels nòrdics, 11-21.

Triatló: Competició acabada.

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa