Notícies i actualitat

Arrenquen els jocs més compromesos amb el medi ambient

Data : 08/07/2019

Gibraltar dóna la benvinguda a més de 2000 persones amb una cerimònia plena de color. Pedro Portella, abanderat, i David Guillen, portador de l'aigua

Els jocs de Gibraltar ja són tota una realitat. Aquest dissabte es va viure l'emotiva cerimònia d'obertura per la qual van desfilar els més de 2.500 esportistes, tècnics i delegats implicats en els jocs. L'acte es va celebrar a l'Estadi Europa, un bell camp de futbol que es va omplir de color, sentiments, nervis i passió per donar la benvinguda als jocs.

La cerimònia es va obrir amb la desfilada de cadascuna de les 22 expedicions que prenen part en aquests jocs i que van donar una volta al camp. La menorquina va estar liderada pel tirador de precisió, Pedro Portella, abanderat de l'expedició com a esportista de més edat. Després de l'afectuós rebuda a l'equip local, Gibraltar, al que va acompanyar la banda de música, va ser el torn de la cerimònia de l'aigua, on el nedador, David Guillen, l'esportista més jove, va ser l'encarregat de compartir l'aigua menorquina al costat dels altres aigües.

Després de l'emotiu moment que simbolitza la barreja de cultures que es viuran d'aquest diumenge al proper divendres en el marc dels jocs, va ser el moment dels parlaments en el qual van parlar Linda Álvarez, presidenta dels jocs de Gibraltar, el representant de Natwest, principal patrocinador dels jocs; Jörgen Pettersson, president d'Island Games Association, i va tancar l'acte Fabian Picard, ministre principal de Gibraltar, encarregat de pronunciar la ja famosa frase: "Declaro els jocs oficialment inaugurats".

Aquesta edició dels jocs s'ha enfocat a la importància de minimitzar l'impacte dels residus com plàstics i reciclar correctament. Per això turó l'acte una performance en la qual un grup va utilitzar materials reciclats per fer música, per a delit dels assistents.

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa