Notícies i actualitat

Pedro Portella i Albert Torres donen les primeres medalles a Menorca

Data : 08/07/2019

El tirador aconsegueix la plata en 50 metres pistola lliure i el ciclista es penja el bronze en el critérium.

Les primeres medalles de l'expedició menorquina a Gibraltar 2019 no s'han fet de pregar i han arribat en la primera jornada dels jocs gràcies a la punteria de Pedro Portella i a les cames d'Albert Torres. El primer ha acabat segon en la prova de 50 metres pistola lliure i el segon ha aconseguit el bronze en l'sprint que ha decidit el Criterium.

Triatló:
Exigent carrera la que han viscut Albert Sabater, Joan Anglada, Gemma Marquès i Belén Vivó. Un esforç encomiable amb el qual han acabat especialment satisfets. Albert va ser 18è amb un temps de 2.19:29, mentre que Joan Gomila va ser 28è amb 2.25:40.
En dones, Marquès va acabar en la posició 19 amb un temps de 3.03:28 mentre que Belen Vivo va ser 23a amb 3.14:03.
La carrera dels homes va obrir el programa. Els 1.500 metres que Sabater i Anglada havien de recórrer -també en dones- es van dividir en dues voltes que incloïa sortida de l'aigua, la qual cosa complicava l'esforç. Albert va sortir de l'aigua en el grup que anava darrere dels primers classificats -25:03-, Joan ho va fer poc després -28:04-. En dones, Gemma va ser la cinquena nedadora a sortir de l'aigua -29:39- mentre que Vivó ho va fer en el quart grup -35:57-.

D'aquí, a les bicicletes, on els esperaven 40 quilòmetres repartits en 4 voltes amb diferents puja i baixa que van obligar a donar el millor als esportistes. Gomila va acabar amb 1.14:34 pels 1.14:46 de Sabater. En dones, Marquès va acabar amb 1.33:24 i Vivó amb 1.38:40.
Ja en carrera, els triatletes havien de recórrer 10 quilòmetres repartides en 4 voltes. Albert va ser el més ràpid de l'expedició en cobrir-los en 37:16 pels 40:45 de Joan, abans d'entrar en meta el 14è i el 28è respectivament. Gemma Marqués va acusar molèsties en el genoll el que van fer que completés el recorregut en 56:49, pels 54:52 de Belen Vivo.

Voleibol de platja:
En voleibol de platja femení, Menorca s'imposa amb claredat a Saareema 2 per 2-0 (21-8, 21-16). Ruiz i Kralikova estan en plena forma.
En masculí, la parella Serra - Rotger cau en el seu debut per 2-0 (21-12, 21-13) davant Gotland 1, una de les favorites. Un bon partit dels menorquins en el qual la major altura i experiència dels suecs es va fer notar.
L'altra parella, D'Olivar i Bagur es van estrenar a Gibraltar amb una derrota davant un intractable Aland 1 per 2-0 (21-14, 21-13).

Basquet Fem:
Plàcid debut per a l'equip femení amb un engruixat marcador que mostra la diferència de qualitat i la gran intensitat que li va imprimir l'equip que dirigeix Migue Fernández. El tècnic vol compensar la joventut del grup amb joc ràpid i elèctric, al contraatac i les seves pupil·les el van posar en pràctica davant Jersey. El 66-6 que lluïa al descans es va convertir en 114-12 al final.
L'equip masculí debuta aquest dilluns.

Tennis:
Doble victòria per a Menorca que li classifica per a semifinals en la modalitat per equips masculí. Óscar Mesquida es va imposar per 6-2, 6-1, mentre que Maikel Albertí va fer el propi per un doble 6-0. Aquest dilluns jugaran la semifinal.
En noies, doble derrota per equips davant Jersey. Gemma Pons va caure per 6-3, 6-4, mentre que Clara Catchot va perdre 6-7, 6-3 i 8-10.

Tir al plat:
Primera jornada de la competició en la qual Joan Bagur i Sebastià Bosch han aconseguit destrossar 23 i 21, i 22 i 17 plats sobre 50, respectivament. Per davant es troben Jersey i Wight amb 24. Per equips, Menorca marxa en setè lloc, a quatre plats dels tercers i aquest dilluns dispararan a 50 plats més. A la tarda arrenca la competició individual.

Tir de precisió:
Pedro Portella ha guanyat la medalla de plata en 50 metres pistola lliure. El ciutadellenc ha aconseguit 481 punts al final de la jornada mentre que el guanyador ha fet 491. PRIMERA MEDALLA PER A MENORCA!

Badminton:
Competicion per equips en fase de grups. 16 equips. Menorca ha guanyat a Aland (4-1) i Bermudes (5-0). En el duel definitiu per entrar en quarts, Menorca va caure davant Guernsey per 4-1. Aquest dilluns lluitarà per la cinquena posició.

Tennis Mesa:
L'equip de Menorca va tancar la seva primera jornada de competició per equips guanyant un partit i perdent un altre, aconseguint el passi a la següent ronda. Aquest dilluns disputaran quarts de final. Al matí van caure davant Guernsey, medalla d'Or en Gotland, per 7-0 i a la tarda van guanyar 4-3 a Illa de Man.

Atletisme:
El corredor Xavi Cubas es va classificar per a la final de 800 metres llisos després d'aconseguir el millor temps de la seva sèrie (1.56,73). La final serà el dimecres.
En salt de longitud, la ferreriense Judit Bagur no va poder passar el tall per a la final amb els tres salts de què va disposar, aconseguint 5.01 metres.

Vela:
La primera jornada de vela va tenir unes condicions molt bones per a la navegació, la qual cosa va propiciar una navegació fluida, amb la disputa de dues regates i on Toni Vidal va acabar el dia en cinquena posició, després d'acabar 6è i 4t. Jack Vinnie, per part seva, va ser 17è després d'acabar 18è i 16è. Aquest dilluns es disputaran dues regates més.

Ciclisme:
Albert Torres es penja la medalla de BRONZE en el criterium. El ciclista de Ciutadella va oferir un recital des de principi a fi, col·locant-se líder al costat dels representants de Guernsey i de Saarema. Després de 45 minuts de donar voltes per un circuit urbà, en sonar la campana els ciclistes havien de donar les últimes 5 voltes per a definir la classificació. No va ser fins a l'última quan els tres ciclistes, molt separats de la resta, van començar a atacar. Mancant 200 metres Torres es va posar al capdavant però en l'sprint es va veure superat, penjant-se el bronze. Així es va rescabalar de la caida a Bermudes en la qual es va veure obligat a abandonar per lesió.
Xavi Mascaró va aconseguir aguantar la carrera en el segon escamot i va entrar en la posició 25 mentre que Damià Portella i Maties Gornés van ser 40 i 39 respectivament.

Per la seva part Núria Bosch s'ha vist condicionada per haver competit sola encara que va fer una gran carrera entrant en l'escamot escapat que es va jugar la victòria a l'esprint, entrant 11a a 2 segons de la guanyadora.

Judo:
Comença la competició aquest dilluns.

Natació:
Comença la competició aquest dilluns.

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa