Notícies i actualitat

De gira por España, exposició itinerant del Museo Nacional del Prado arriba al Museu de Menorca

Data : 01/07/2019

El Real Museo de Pintura y Escultura, que el 1868 va passar a denominar-se Museo Nacional de Pintura y Escultura i posteriorment Museo Nacional del Prado, va obrir al públic el 19 de novembre de 1819 amb 311 pintures de la Col·lecció Real, totes d'autors espanyols, penjades en els seus murs. Enguany doncs, se celebra el bicentenari d'aquest museu i per aquest motiu s'ha preparat una sèrie d'activitats que s'han aixoplugat sota el programa "1819-2019 Bicentenario del Museo del Prado".

El programa s'estendrà des del 19 de novembre de 2018 fins al 19 de novembre de 2019 i un dels projectes principals és l'exposició De gira per Espanya. Aquesta mostra consisteix en el préstec d'una pintura d'especial rellevància per un període d'un mes, a diferents museus escollits entre els millors del país, un per cada comunitat i ciutat autònoma (a excepció de Madrid).

El Museu de Menorca ha estat l'escollit entre tots els de les Illes Balears per acollir aquesta exposició, en concret l'obra de La Tour "Ciego tocando la zanfonía". Cal destacar que aquesta peça forma part de l'exposició permanent del Museu del Prado.

L'exposició es podrà veure del 9 de juliol al 4 d'agost dins l'horari habitual del Museu.

La inauguració tindrà lloc el dilluns dia 8 de juliol amb la presència del director del Museo del Pardo, Sr. Miguel Falomir, que oferirà una xerrada sobre el bicentenari del Museo del Prado.

Maó, 1 de juliol de 2019

 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa