Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca celebra l’acord signat avui per al finançament de les despeses derivades de sentències judicials

Data : 20/05/2019

Aquest matí, la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, acompanyades per la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la vicepresidenta segona, Cristina Gómez, han signat el Conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca per al finançament de les despeses derivades del compliment de les sentències judicials per responsabilitat patrimonial en l’àmbit del Pla Territorial Insular de Menorca aprovat l’any 2003.

La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha manifestat que “aquest conveni demostra la feina feta de reivindicació que s’ha realitzat des de Menorca durant aquests últims 4 anys per a reclamar el que ens correspon. També demostra la capacitat d’acord, diàleg, coordinació i d’escolta per part del Govern Balear, així com el seu compromís amb l’illa de Menorca. Aquesta setmana ho hem vist no només amb aquest conveni sinó també amb el Verge del Toro i amb el Pati de Sa Lluna. Des de Menorca celebram les decisions preses i materialitzades per l’administració balear, demostrant així que s’ha escoltat, una vegada més, la veu de Menorca”.

El conveni suposa un acord global entre administracions pel qual el Govern de les Illes Balears aporta finançament al Consell de Menorca per al pagament d’indemnitzacions derivades de sentències, una aportació de prop de 8,5 milions d’euros, i també respecte de la liquidació de les bestretes a compte del sistema de finançament dels consells. En aquest cas, s’estableix que el Consell destinarà igualment al pagament d’aquestes indemnitzacions la liquidació negativa de 8 milions d’euros, condonada pel Govern, que va resultar de la resolució d’aprovació de la liquidació de bestretes. D’aquesta manera, l’acord permetrà que el Consell de Menorca destini aquesta suma de prop de 16,5 milions d’euros al pagament d’indemnitzacions derivades de sentències.

Maó, 18 de maig del 2019.

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ