Notícies i actualitat

La primera edició de les Jornades de Cohousing reuneix a prop de 50 persones

Data : 16/04/2019

Les primeres Jornades de Cohousing celebrades pel Consell el passat cap de setmana van aconseguir reunir al voltant de 50 persones. La majoria dels assistents va acudir a les dues sessions, tant la del divendres 12 al capvespre com la del dissabte matí. Aquesta xifra, afegida a l’interès mostrat pels participants, suposa un balanç positiu per aquesta primera edició.

La proposta comunicativa d’aquestes jornades es va desviar del format clàssic amb ponències individuals, introduint a canvi un diàleg entre els especialistes participants, en el qual més endavant el públic va poder participar plantejant dubtes i preguntes. Aquest diàleg es va dividir en tres blocs temàtics: un bloc jurídic i administratiu, seguit del bloc disseny i construcció i, acabant el dissabte, amb el bloc dedicat a la gestió i participació de la comunitat en els projectes.

El primer va comptar amb Lluc Pol Bonnin, advocat i un dels redactors de les bases del programa COHABITA del IBAVI; Cristina Gómez, consellera de Serveis Generals, Participació i Habitatge; David Guàrdia, coordinador de model, xarxa i relacions de la cooperativa Sostre Cívic; i Miguel Ángel Guardia, arquitecte i president de l’associació Jubilares. Els següents en intervenir foren Rogelio Ruiz, arquitecte de la iniciativa eCOHOUSING; Toni Vidal, arquitecte de la cooperativa La Xarxaire; i Elena Castillo, arquitecte directora de projectes a Entrepatios. Van tancar les jornades Nerea Ramírez, ambientòloga i experta en processos de participació representant a Grup Cooperatiu Tangente; Montxo Goa, coordinador general de la cooperativa Arterra; Alegria Zorrilla, arquitecta en Cooperativa Arganda; i Lis Figueras, arquitecta i presidenta de la Cooperativa Xarxaire. El fil conductor el va posar Nacho García, de Grup Cooperatiu Tangente, que es va encarregar de presentar l’acte i encaminar el diàleg.

Abans de les conclusions es va dividir al públic en tres grups de treball, cada un centrat en un dels tres blocs temàtics establerts, amb l’objectiu de que els assistents pogueren exposar els seus dubtes i opinions. Al final de l’esdeveniment, es van recollir uns fulls de valoració omplerts pels participants, sent la valoració de les jornades majoritàriament molt positiva, valorant la preparació dels ponents i la possibilitat d’establir una comunitat de persones interessades en aquest tipus d’iniciatives. Així mateix, els participants varen proposar noves temàtiques per a possibles properes jornades.


Maó 16 d’abril del 2019.

Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS