Notícies i actualitat

El Govern signa la compra dels Quarters des Castell per a destinar-los a usos públics

Data : 10/04/2019

Culmina el procés d’adquisició i ara el Govern, Consell Insular i Ajuntament n’hauran de definir les finalitats que se li atribuiran

El Govern de les Illes Balears ha signat aquest dilluns la compra efectiva dels quarters des Castell, a Menorca, per destinar-los a ús públic. La presidenta, Francina Armengol, ha recordat que es tracta d’una “demanda històrica i justa que pretén que dos dels edificis més emblemàtics des Castell siguin del municipi”.
La signatura és el resultat d’anys de negociació entre la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat i la SAREB per poder adquirir els immobles a un preu adequat i destinar-los a una finalitat pública. Va ser el passat octubre quan la SAREB va acceptar l’oferta del Govern de 2.420.000 d’euros. Tot i que la formalització de la compra és per part de l’Executiu, els doblers provindran de tres administracions: el Govern i el Consell insular aportaran un milió d’euros cada un i l’Ajuntament des Castell els 420.000 euros restants.
L’adquisició dona resposta a una reivindicació història de la ciutadania de Menorca, la societat civil, les entitats i les administracions menorquines, a més del Govern, atès el valor històric, patrimonial, cultural, arquitectònic i paisatgístics dels immobles.
A la signatura hi ha assistit també el Conseller de Territori, energia i Mobilitat, Marc Pons; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; el batle des Castell, Lluís Camps; el director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Jose Luis Gil, i el president de la SAREB, Jaime Echegoyen.

Finalitat pública
Després de la signatura definitiva les tres institucions determinaran els usos que se l’hi ha de donar als quarters. Aquest procés s’articularà a través de la Comissió de Coordinació, que es crearà a tal efecte, i que presentarà durant aquest 2019 les propostes i fórmules de col·laboració.
La Comissió de Coordinació estarà integrada per tres representants de cada institució –un de caràcter públic i altres dos de caràcter tècnic- per tal d’anar analitzant i concretant les distintes propostes. “El més important és que els usos finals seran els que s’acordin entre les tres institucions i seran aquells que es consideri que responen millor a les necessitats de la ciutadania”, ha subratllat Armengol, i ha afegit: “Obrirem un debat ample per avançar en la millora de qualitat de vida al municipi”.

Es Castell, 8 d'abril de 2019.


 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS