Notícies i actualitat

La darrera Comissió de Camins del Consell comprova que les feines del catàleg de camins públics de Menorca s'han executat en un 80%

Data : 05/04/2019

Ciutadella ha completat tota la documentació; as Castell i as Mercadal només els manca un informe; i la resta de municipis tenen una pròrroga d'un mes per acabar la feina


El Consell Insular de Menorca ha acollit avui la darrera convocatòria de la Comissió de Camins, la trobada ha comptat amb la presència del geògraf Xavier Campillo, la persona que s'encarrega d'impulsar i supervisar la feina dels equips municipals pel que fa a l'elaboració del Catàleg de Camins públics insular.

Cal recordar que els vuit ajuntaments de l’illa i el departament de Cooperació Local van signar un conveni de col·laboració per a l’elaboració del catàleg de camins públics. Aquest conveni té per objecte l'elaboració del catàleg de camins, que és un treball d'investigació de cada consistori per tal de definir quins camins del seu terme municipal compleixen les condicions per incloure’s a l'Inventari de Béns Municipals.

En aquest sentit, cal destacar que Ciutadella ha completat tota la documentació; as Castell i as Mercadal només els manca un informe; i la resta de municipis tenen una pròrroga d'un mes per acabar la feina.

Així, es pot dir que, a dia d'avui, el Catàleg es troba completat en un 80%, la qual cosa representa una dada molt positiva.

La valoració general és que els catàlegs són complets o molt complets atès que recullen de manera raonada pràcticament tots els camins de titularitat cadastral pública, però completant la xarxa amb camins prèviament no cadastrats que doten la xarxa territorial d’una major complexitat i coherència territorial.

Campillo ha dit que “és excepcional que en un any els equips municipals hagin pogut enllestir pràcticament els vuit catàlegs. Menorca ha fet una feina extraordinària en aquest sentit. Al darrera hi ha un esforç molt gran de documentació: cartografia, documentació administrativa molt rica, etc”.

“Aquest catàleg es basa en un aplicatiu que ha dissenyat el Consell i que contempla moltíssimes dades sobre els camins. Hi ha camins dubtosos que requereixen més investigació per determinar la titularitat del camí en qüestió”, ha subratllat el geògraf.

El departament de Cooperació Local ha decidit allargar la feina de Xavier Campillo per poder continuar fent el seguiment i ajudant als municipis que encara han de completar la informació. L'objectiu és que, durant el 2019, Menorca compti amb el Catàleg insular i que els vuit municipis de Menorca tenguin el Catàleg per després poder aprovar l'Inventari.


Maó, 5 d'abril de 2019.

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ