Notícies i actualitat

Govern, Consell i Ajuntament de Maó signen un conveni de 7,9 milions d’euros per al nou Conservatori de Menorca

Data : 04/03/2019

El Govern aporta 4,9 milions d’euros i el conveni regula la participació de les institucions en el projecte i l’ús posterior de les instal·lacions

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit avui la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Universitat, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó per a la construcció del Conservatori Professional de Música de Menorca. Aquest projecte recupera un espai històric i millora l’oferta educativa musical de Menorca. Han signat el document el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola.

A més, també han assistit a l’acte el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el conseller d’Educació i Cultura de Menorca, Miquel Àngel Maria, juntament amb altres representants municipals i insulars i de la comunitat educativa del centre.

La presidenta ha manifestat que amb la firma d’aquest conveni a tres bandes “estam més a prop de fer realitat un projecte clau per a Maó i Menorca, com és el nou Conservatori de Música”. “Quan aquest projecte estigui finalitzat, Maó comptarà amb un espai educatiu i cultural de referència, però també multiusos, que ampliarà l’oferta formativa i d’oci de Menorca i en el qual es podran celebrar tot tipus d’esdeveniments”.

Armengol ha agraït a l’Ajuntament de Maó, el Consell de Menorca i les conselleries d’Educació i Territori la seva implicació, treball conjunt i empenta, “per donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes del municipi, ampliar l’oferta educativa de l’illa i construir patrimoni cultural”.

“El nou conservatori serà clau per alimentar les vocacions artístiques entre el jovent, acostar l’art a la ciutadania i posar música a l’oferta cultural i educativa de l’illa. Cada dia estam un poc més a prop de fer-ho realitat i entre tots, recuperarem un espai històric del municipi i farem de Maó una ciutat encara més creativa”, ha afegit la titular de l’executiu.


El conveni

Després de la signatura, l’arquitecte del projecte Josep Llinàs, ha exposat alguns dels aspectes més destacats del document definitiu.

El conveni formalitza la intervenció de les tres administracions signants i determina que l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), dependent de la Conselleria d’Educació i Universitat, serà l’encarregat de licitar l’obra de construcció del nou Conservatori. A més, reparteix les despeses del contracte entre aquestes administracions i estableix dues fases d’execució que seran objecte de licitació pública de manera separada i correlativa en el temps: la primera, de reforma i ampliació de l’edifici de la Sala Augusta, en què participen el Govern i l’Ajuntament de Maó amb una inversió de 6.431.113 € (4.931.113 € de l’IBISEC i 1.500.000 € de l’Ajuntament), i la segona, d’execució i condicionament de les instal·lacions de l’auditori de la Sala Augusta, en què participen el Govern i el Consell Insular de Menorca, amb una inversió de 1.467.955 € del Consell.

En total, la reforma i rehabilitació de la Sala Augusta tindrà un cost total de 7.899.068,96 €. La Conselleria d’Educació i Universitat avança l'import de licitació i després les altres entitats fan efectiva la seva aportació en distints terminis.

El conveni, a més de regular el finançament de les obres de construcció del nou Conservatori, també preveu que les tres administracions puguin fer un ús compartit de l’auditori d’aquest edifici, de manera que aquestes instal·lacions —que romandran de titularitat municipal— esdevinguin un equipament cultural de la ciutat de Maó i del conjunt de l’illa de Menorca, i es pugui destinar la sala de l’auditori com a sala multifuncional apta per dur a terme conferències, cursos i jornades.

El projecte d’ubicació del nou conservatori a la Sala Augusta inclou la rehabilitació integral de l’edifici i la nova construcció a espais disponibles dins el solar i un solar adjacent. El nou edifici tindrà tres plantes (planta baixa, semisoterrani i soterrani). En total, amb la inclusió del nou auditori per a 400 persones, la superfície útil construïda serà de gairebé 3.000 m2 (2.955 m2).

El Conservatori serà un edifici modern i accessible en què es combinarà de manera integrada l’edifici existent amb la modernitat de les noves estructures que l’acompanyaran.

Maó, 4 de març de 2019.

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS