Notícies i actualitat

Inici de les obres de millora de la carretera entre els accessos des Grau i Favàritx i del paviment del Camí del Far de Cavalleria

Data : 17/02/2019

El Consell Insular ha iniciat, amb la signatura de les corresponents actes de replanteig, l’execució de les obres per a la millora del paviment de la carretera Me-7 entre els accessos a Es Grau i Favàrtix, i del paviment del Camí del Far de Cavalleria, entre l’accés a Santa Teresa i el far de Cavalleria. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres i Camins del Consell Insular de Menorca.

Les obres per a la millora del paviment de la carretera Me-7 entre els accessos a Es Grau i Favàrtix seran executades per l’empresa Juan Mora S.A. per un import de 769.979,48 euros més IVA.

L’objectiu de les obres és la millora de la pavimentació de la carretera Me-7, competència del CIM, en un tram d’aproximadament 6 km entre els punts quilomètrics 2+190 i 8+230, de l’accés a Es Grau fins a l’accés a Favàrtix, reforçant-lo estructuralment i renovant les característiques superficials de la capa de trànsit, cosa que afecta a la seguretat de la circulació i a la durabilitat del paviment.

Aquesta serà la major actuació de millora, i l’única de caràcter integral, del ferm d’aquest tram entre l’accés a Es Grau i l’accés a Favàrtix que s’executarà des de l’any 2002 en què el Consell Insular va rebre les competències en matèria de carreteres.

Les obres per a la millora del paviment del Camí de Cavalleria (Cf-3), en un tram d’aproximadament 3 km des de l’entrada a la finca de Santa Teresa fins a les barreres del far de Cavalleria, seran executades per l’empresa M. Polo S.L. per un import de 155.972,33 euros més IVA.

L’objectiu de les obres és la millora del paviment del camí del far de Cavalleria (Cf-3), competència del CIM, renovant el paviment del camí, en una longitud de 2.978 metres, mitjançant un doble tractament asfàltic al llarg de tot el camí, des de l’entrada a la finca de Santa Teresa fins les barreres del far de Cavalleria, per tal de garantir la seguretat i la comoditat de la circulació.

La història del camí del far de cavalleria (Cf-3) se remunta a l’any 1929, en què es va redactar el projecte constructiu per a la seva obertura. Posteriorment, en la dècada dels anys 1970 es va redactar un altre projecte per a reposar el ferm existent. Des de llavors, aquesta actuació que ara es durà a terme serà la primera de millora integral del paviment del Camí del far de Cavalleria.

El termini d’execució de les dues obres és de 2 mesos, així conclouran a mitjans del mes d’abril de 2019, abans de la temporada turística.

D’aquesta manera, mitjançant l’execució del reforç integral del paviment d’aquest tram de 6 km de la carretera Me-7 de Maó a Fornells, entre els punt quilomètrics 2+190 i 8+230, i la millora integral del paviment del Camí del far de Cavalleria (Cf-3), el Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca segueix apostant per la conservació i manteniment de la xarxa viària de carreteres i camins.

Maó, 17 de febrer de 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS