Notícies i actualitat

Es posa la primera pedra de les obres de dues promocions per construir 58 habitatges públics a Maó

Data : 07/02/2019

S’invertiran 5,6 milions d’euros en dos projectes ubicats al carrer de Borja Moll

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; la presidenta del Consell de Mallorca, Susana Mora, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, han posat aquest matí la primera pedra de dues promocions d’habitatges públics al municipi de Maó. Les dues promocions sumen 58 habitatges i es construiran al carrer Borja Moll, amb una inversió global de 5,6 milions d’euros.

Armengol ha destacat que les polítiques d’habitatge “són una absoluta prioritat per a aquest Govern. Les hem hagut de posar en marxa pràcticament de zero perquè veníem d’un autèntic desert”. En aquesta línia, també ha insistit que l’acció d’habitatge que ha iniciat el Govern “ha de tenir continuïtat per garantir aquest dret bàsic”.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha explicat que “la construcció d’HPO –paralitzada en l’anterior legislatura– és una de les vies d’incrementar el parc d’habitatge públic. Però també feim feina amb altres línies per afavorir l’accés a l’habitatge, com els pisos buits dels grans tenidors, l’increment dels ajuts al lloguer o el programa Cohabita”.

Característiques de les promocions

La primera de les promocions (carrer Borja Moll/carrer Sant Ciril) constarà de 40 habitatges de 45 metres quadrats (tres dels pisos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda), i dos pisos de 60 metres quadrats. La construcció comptarà amb espais destinats a serveis, situats a les plantes baixes: menjador, servei de fisioteràpia, sala multiusos, sala de conferències, etc.

L’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) preveu que una part d’aquests habitatges es puguin adjudicar a joves que estiguin cursant estudis relacionats amb la tercera edat o que tinguin voluntat de tenir cura de veïns majors. Armengol ha destacat la funció “social i comunitària” de la promoció, ja que es presenta l’oportunitat de posar a l’abast de les persones majors –i també de persones amb discapacitat- habitatges amb serveis i de crear espais de convivència generacional, facilitant també l’accés dels joves a l’habitatge. El projecte compta amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, i el termini d’execució és de 21 mesos.

La segona de les promocions (carrer Borja Moll/carrer Roca Vinent) constarà de 18 habitatges. El termini d’execució de les obres és de 16 mesos. La construcció s’executarà en un solar de l’IBAVI de 441 m2 i, en aquest cas, es tracta de 14 pisos de dues habitacions i 4 d’una habitació. El pressupost d’aquesta promoció és d’1,8 milions d’euros.

Aquesta promoció està destinada a la ciutadania en general i, una vegada llestos els habitatges, s’adjudicaran a les persones inscrites en la llista de l’Ibavi.

Pla d’Habitatge

El Pla d’Habitatge de les Illes Balears preveu tres noves promocions d’habitatge públic a Menorca, que impliquen 62 nous pisos que suposaran un increment del 29 per cent d’HPO a l’illa. Dels 213 habitatges actuals es passarà a 275, amb una inversió global de 6,1 milions d’euros.

SANT LLUÍS: 4 HPO:

Pressupost: 488.916 euros.
Terminis: les obres estan en marxa i es preveu que estiguin finalitzades aquest estiu.

MAÓ, c/DE BORJA MOLL AMB c/ROCA VINENT: 18 HPO:

Pressupost: 1,8 milions d’euros.
Terminis: les obres comencen avui 7 de febrer i duraran 15 mesos.

MAÓ, c/DE BORJA MOLL AMB c/ SANT CIRIL: 40 HPO:

Pressupost: 3,7 milions d’euros.
Terminis: comencen avui i duraran 21 mesos.

Aquests projectes s’emmarquen en el Pla d’Habitatge 2017-2020 que desenvolupa el Govern de les Illes Balears i que preveu la construcció de 511 habitatges protegits destinats al lloguer fins a l’any 2020. Armengol ha recordat que tant amb el Pla com amb la Llei d’habitatge s’incorporen “garanties d’accés a l’habitatge i instruments que permetran incrementar la borsa d’HPO, per exemple amb els pisos buits de grans tenidors”. De fet, ja són 859 els que s’han vist obligats a cedir pisos buits. “No ens aturam aquí, hem d’arribar a tenir un parc de 5.000 habitatges d’aquí a deu anys”, ha sentenciat Armengol.

Maó, 7 de febrer de 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS