Notícies i actualitat

La FFTM comptarà amb un pressupost de 3,67 milions per al 2019

Data : 23/10/2018

Els comptes de la Fundació Foment del Turisme de Menorca per al proper exercici superaran en prop d’un 60% els disposats fins a dia d’avui.

Maite Salord: “El 2019 serà el primer any en què decidirem autònomament què fem en matèria de promoció turística (...) També serà el primer any que gestionem un pressupost a l’alçada dels reptes que tenim”.La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) comptarà l’any 2019 amb un pressupost de 3,67 milions d’euros, prop d’un 60% més dels ingressos de què disposava abans de fer-se efectiu el traspàs de la competència en promoció turística el passat 1 d’abril. Serà el primer pressupost en matèria turística que es gestionarà íntegrament i autònomament des de Menorca.

Per arribar a aquesta xifra, el Consell Insular de Menorca afegirà a l’import de la transferència, xifrat en 1,47 milions d’euros per a l’any que ve, una partida de 2,1 milions, que és el resultat de la suma de la subvenció ordinària anual més els 250.000 euros que es deriven de la llei de finançament de consells. La resta prové dels ingressos per vendes de productes de marxandatge, material promocional i entrades a recintes culturals.

A totes aquests partides s’hauria d’afegir el cost de l’assistència a les grans fires turístiques, assumit íntegrament per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears. És a dir, la FFTM s’estalvia, gràcies a aquest acord complementari al traspàs, una despesa anual pròxima als 300.000 euros per assistir a FITUR, la World Travel Market de Londres i la ITB de Berlín.

“El 2019 serà el primer any en què decidirem autònomament què fem en matèria de promoció turística. Qualsevol acció serà pensada, dissenyada, aprovada i executada des de Menorca. També serà el primer any que gestionarem un pressupost a l’alçada dels reptes que tenim, que no en són pocs, i això gràcies al compromís d’aquest equip de govern que ha tingut sempre clara la importància del turisme per al bon funcionament de la nostra economia”.
Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística


Assumptes de patronat
Aquesta informació va ser facilitada ahir als membres del patronat de la FFTM amb l’ànim de garantir la màxima transparència ja que el document definitiu no es preveu que sigui aprovat fins a final d’any. Amb aquesta finalitat també se’ls van lliurar les “Pautes per a la promoció turística 2019-2020”, un document que conté les línies a seguir per part de la FFTM per al desplegament i l’exercici òptim de la competència i que van des de la reorganització interna per professionalitzar la FFTM i convertir-la en una fundació de serveis fins a l’enumeració d’aquelles línies a seguir per millorar la visibilitat i competitivitat de Menorca.

El document, un primer esborrany del qual ja va ser lliurat als patrons la primavera passada, organitza aquestes pautes a partir de la definició de vuit objectius:
1. La consecució d’una promoció turística diferenciada i eficaç a partir de la marca “Menorca Reserva de Biosfera”;
2. La creació d’una oferta turística de qualitat, que asseguri la competitivitat i prioritzi els productes innovadors i diferenciadors;
3. L’impuls a la promoció i la comunicació en entorns digitals;
4. L’estímul del coneixement i la informació estratègica com a pilars fonamentals per a una adequada gestió turística;
5. L’aposta decidida i ferma per la innovació;
6. La cooperació i la coordinació de tots els agents turístics en la gestió de la destinació;
7. La millora de la connectivitat.
8. Fer de Menorca una destinació turística accessible.

Els patrons també van rebre ahir de mà de la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, un esborrany del pla d’actuació de l’any 2019, document que fins ara es votava directament a la darrera sessió de l’any per enviar-lo al protectorat de fundacions de la Comunitat Autònoma i que, per primera vegada, s’ha decidit compartir amb els patrons amb dos mesos d’antelació.

El pla d’actuació és un document ordinari que ha de reflectir els objectius i les activitats que la FFTM preveu desenvolupar durant l’exercici següent en els quatre àmbits en els quals és competent: informació, qualitat, producte i promoció. No inclou accions, mesures o partides específiques però apunta, entre d’altres, les següents línies de feina: centrar la promoció en Menorca Reserva de Biosfera, donar un espai destacat al projectes Menorca Esportiva, Menorca Inclusiva i Menorca Cosmopolita, incrementar l’assistència a fires especialitzades, reforçar la col·laboració amb Turespaña per potenciar les accions experiencials i fer feina amb els segments estratègics de turisme per desenvolupar productes innovadors i diferenciadors. És, per tant, una primera passa a l’hora d’abordar l’any entrant. Aquest document s’ha de completar amb el pla d’accions que desglossarà totes les mesures que es duran a terme al llarg del proper any.


Maó, 23 d’octubre del 2018

Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS