Notícies i actualitat

Presentació de l’avantprojecte de la planta de generació d’energia fotovoltaica des Castell

Data : 02/08/2018

Presentació de l’avantprojecte de la planta de generació d’energia fotovoltaica des CastellLa directora insular de Reserva Biosfera, Irene Estaún, l’enginyer tècnic del Consorci de Residus i Energia, Rafa Muñoz, el batle des Castell, Lluís Camps, i el primer tinent de batle, Florencio Conde, han presentat aquest matí l’avantprojecte per a la construcció d’una planta d’energia fotovoltaica al costat del dipòsit regulador i l’estació de tractament d’aigua potable de Trepuconet.

Actualment, la parcel·la que llinda la planta actual del dipòsit d’aigua, que ocupa 2.219m2, té una superfície aproximada de 21.346m2. Donades les necessitats futures del servei municipal d’abastiment d’aigua potable es reserven 3.000m2 per a una possible ampliació de les instal·lacions, pel que així restarien disponibles uns 18.000m2 que es poden fer servir per a la implementació d’una planta de generació d’energia fotovoltaica.

Aquesta nova planta fotovoltaica permetria, atenent els nivells de radicació disponibles a l’emplaçament, la generació d’uns 2.507.184 kWH/any. Aquesta quantitat equivaldria al 44% de la producció mitjana del parc eòlic de Milà i equivalent a la demanda elèctrica anual de 716 famílies. També permetria reduir l’emissió de CO2 en 2.301,6 tones/anys, l’emissió de Nox en 17,7 tones/any, l’emissió de SO2 en 32 tones/anys i l’emissió de partícules i escòries en 185,3 tones/any.

Dit d’una altra manera, implicaria que l’11,7% de l’energia elèctrica consumida per al municipi quedaria cobert per la generació de la planta, compensaria tota la demanda d’energia elèctrica de les diferents infraestructures municipals (fins a 3,6 cops), i contribuiria a una reducció de les emissions contaminants de la Central Tèrmica del Port de Maó que afecten directament al municipi.

Es preveu que el cost d’implantació de la planta suposaria un cost aproximat de 1.660.000€ i s’amortitzaria a 20 anys vista. Es poden esperar uns ingressos anuals per venda d’energia superiors als 127.000€ per any i els costos anuals d’operació i manteniment d’aquest tipus d’instal·lació representen entre el 10% i el 15% dels ingressos, entre 12.700 i 19.000€ per any.

D’aquesta manera, el Consell Insular i el Consorci de Residus i Energia de Menorca segueixen avançant amb l’aposta de la generació d’energies netes i segueixen fent passes cap a la transició energètica cap a un model basat en les energies renovables.

Maó, 1 d’agost del 2018

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ