Notícies i actualitat

Les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella entren en la fase d’execució d’asfalts

Data : 26/05/2018

Les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella, executades per l’empresa Acsa, Obras e Infraestructuras S.A.U., entren en la fase d’execució d’asfalts a partir de la darrera setmana del mes de maig.

El projecte de millora de la carretera general en el tram Ferreries-Ciutadella consisteix en l’eixamplament dels vorals de la carretera fins a 2,5 m d’amplada, i la millora dels nusos adequant-los també com a punts de canvi de sentit, per tal que tots els canvis de sentit es realitzin en interseccions canalitzades amb carrils centrals d’espera o enllaços. La revisió del projecte ha permès reduir l’ocupació del territori en 58.000 m2 respecte del projecte constructiu aprovat per l’anterior equip de govern, la qual cosa representa un 32% menys d’ocupació.

Des que en data 18 de maig de 2017 el Consell Insular de Menorca va començar l’execució de les obres de millora de la carretera general en el tram Ferreries-Ciutadella, adjudicades per un import de 7.587.065,46 €, els treballs executats en tot el llarg dels 13 km d’aquest tram, s’han centrat resumidament en l’execució de les ampliacions de l’explanada de la carretera i totes les tasques prèvies que això comporta: execució de 17.000 m de nova paret seca, esbrossada del terreny, elevació de terraplens, soterrament de serveis afectats, i estesa i compactació de la base granular prèvia a les noves capes d’asfalt.

Aquestes ampliacions de l’explanada són les que han de permetre assolir els objectius d’aquesta obra de millora:

- Eixamplament dels vorals per passar d’1 m d’amplada actual a 2,5 m, el que permetrà el trànsit de vehicles agrícoles, ciclomotors i bicicletes fora del carril per a la circulació de cotxes i camions.

- Millora de les interseccions i habilitació de punts per a canvi de sentit: camí dels Alocs, camí del Pilar, camí de s’Almudaina, camí de sa Gravera i Torrellafuda, Son Sivineta, sa Naveta des Tudons, camí des Caragolí, i arribada a Ciutadella, per tal que tots els canvis de sentit es realitzin en interseccions canalitzades amb carrils centrals d’espera o enllaços.

- Allargament, cap a Ferreries, del tercer carril per a vehicles lents de la Costa Nova, i creació d’un nou carril per a vehicles lents entre sa Naveta des Tudons i Son Sivineta.

A partir de dia 28 de maig i fins a finals del mes de juny, s’executaran tasques d’asfalt damunt la calçada actual. Com a conseqüència del desplaçament de l’eix per a l’augment de l’amplada de la calçada, en els trams en recta s’han d’executar una sèrie de falques d’asfalt amb l’objectiu de regularitzar el bombament de la nova carretera. L’execució d’aquestes falques d’asfalt damunt la calçada actual de la carretera en els trams en recta s’haurà d’executar donant pas alternatiu en moments puntuals. Des de la institució insular som conscients de les molèsties al trànsit que això pot provocar, però per altra banda l’execució de les capes asfàltiques en temps sec i calorós assegura una bona qualitat i durabilitat d’aquestes capes asfàltiques. A partir del mes de juliol les tasques d’execució d’asfalts es desplaçarà fora de la calçada actual, a les zones d’ampliació de la plataforma, fora de la zona de circulació dels vehicles.

Maó, 26 de maig de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS