Notícies i actualitat

El Consell Insular presenta els projectes subvencionats a través de les inversions financerament sostenibles

Data : 25/01/2018

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez i el director insular de Serveis Generals i Participació Ciutadana i Habitatge, Gabriel Pons, han presentat avui els projectes subvencionats a través de les inversions financerament sostenibles a càrrec del superàvit pressupostari de l’exercici del 2016.

Com es va explicar el passat mes d’octubre, l’equip de Govern del Consell va decidir dedicar 9.616.181€ del superàvit en projectes que donin respostes reals a necessitats del conjunt dels municipis de Menorca. Cal destacar que gran part d’aquests recursos es destinaran en projectes de millora d’eficiència energètica, en especial èmfasi a la millora dels recursos hídrics de l’illa.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha afirmat que «és una obligació com a institució insular vetllar pel benestar dels menorquins. El benestar també passa per millorar els recursos hídrics de l’illa, no podem donar l’esquena al problema de l’aigua i hem de posar mesures eficients que permetin millorar l’ecosistema dels recursos hídrics».

Procediment i treball amb els ajuntaments

L'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 va permetre que el període d'execució dels projectes s'ampliés a l'exercici següent. Així, els Ajuntaments podran i hauran d'haver executat els projectes dins l'exercici 2018, de forma que pugui justificar-se al Consell Insular el reconeixement de la totalitat de les obligacions econòmiques corresponents abans del proper 30 de novembre. Cal destacar, segons ha explicat el director insular de Serveis Generals, Biel Pons, que «el criteri de repartiment entre municipis ha estat el mateix que s'utilitza pel PIC i que la xifra inicialment aportada pel Consell Insular ha estat millorada pels diferents Consistoris, de manera que l'import en conjunt de tots els projectes arribarà als 11.129.512€».
La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez ha explicat que «com a novetat, i seguint el criteri que la Conselleria de Serveis Generals ha pres per a valorar l'impacte del clausulat social i mediambiental en la contractació pública d'aquest darrer any, els projectes finalment executats, que esperem siguin tots els anunciats, se sotmetran a avaluació de l'impacte produït, el que sol anomenar-se creació de valor o retorn de la inversió, no només econòmic, sinó també en relació a aquells valors anomenats extrafinancers, com serien el social, el socioeconòmic i, òbviament, el mediambiental».Inversions assignades als ajuntaments

Les tres línies de subvencions destinades a les corporacions locals es divideixen en projectes de matèria d’aigua amb un import de 7.000.000€, eficiència energètica amb un import de 750.000€ i esports amb un import de 900.000€.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ