Notícies i actualitat

Les obres de millora del nus d'accés a Alaior des de la carretera general inicien la segona fase

Data : 21/10/2017

El proper dilluns 23 d'octubre de 2017 s'iniciarà la segona fase de les obres de millora de la carretera Me-1 en el Nus d'accés a Alaior, que suposarà el tancament de l'accés est des de la variant d'Alaior al seu nucli urbà, i el desviament del trànsit de la carretera general per els ramals de baixada i pujada de la futura rotonda. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Departament de Mobilitat de la institució insular i es finança amb el conveni de col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell Insular de Menorca en matèria de carreteres.

El tancament d'aquest accés, previst en el projecte constructiu de Millora de nus enllaç d'accés a Alaior a la carretera Me-1, aprovat definitivament en data 19 de desembre de 2016, i coordinat amb la policia local d'Alaior, té una durada prevista de tres mesos durant els quals es podrà accedir a Alaior des de la variant de la carretera general per els accessos de la carretera de Son Bou i l'accés del camí de Torralba, quedant l'accés des del camí de Torralba limitat a vehicles de 3.500 tones a partir de la zona dels semàfors amb l'antiga carretera.

D'aquesta manera es dóna compliment al calendari d'obres que preveu que les afeccions més importants al trànsit se produeixin a partir de la segona quinzena d’octubre.

La revisió del nus s’ha basat en les directrius tècniques establertes arrel de la voluntat de l’actual equip de govern de reconduir els projectes de millora de la carretera general tenint en compte criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica així com de seguretat viària:

1.- Ampliar vorals fins a 2,5 m d’amplada.

2.- Prohibició de girs a l’esquerra no canalitzats, el que implica concentrar els girs a l’esquerra en una sèrie de punts habilitats per al canvi de sentit.

3.- Canvis de sentit en nusos adequats per a l’efecte (màx. 2,5-3 km):

3.1.- En tram interurbà: canvis de sentit en interseccions canalitzades a nivell. Excepcionalment, en cas de camí amb continuïtat a banda i banda de la carretera i justificat per un trànsit transversal suficient o altra dificultat tècnica es podrà valorar una solució a diferent nivell mitjançant un calaix.

3.2.- En tram urbà - Variant: canvis de sentit en enllaços a diferent nivell. Camins transversals a diferent nivell, amb accés des de la carretera o no.

3.3.- En tram urbà - Travessera: canvis de sentit en interseccions regulades mitjançant rotondes a nivell.

Seguint aquests criteris, en trobar-se aquest nus en un tram urbà de variant i tenint en compte que el trànsit que s’incorpora a la carretera general en aquesta intersecció és important com a conseqüència de ser l’accés al polígon industrial d’Alaior, la solució adoptada per a la millora d’aquest nus és d’una rotonda a nivell inferior.

Així, el disseny del nus s’ha basat en dues premisses: mantenir la mateixa tipologia amb rotonda inferior, reduint les seves dimensions respecte del projecte constructiu de 2013; i resoldre les seves mancances, quant a serveis afectats (com les línies elèctriques) i sobrevingudes durant l’execució de les obres abans de rescindir el contracte el febrer del 2016.


Maó, 21 d'octubre de 2017

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS