Notícies i actualitat

Les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella entren en una segona fase

Data : 20/09/2017

Les obres de millora de la carretera Me-1 entre Ferreries i Ciutadella entren en una segona fase, que comença avui dimecres 20 de setembre amb l'execució de la pintura groga de senyalització d'obres des del camí d'Almudaina fins a la rotonda a les rondes de Ciutadella.

El projecte de millora de la carretera general en el tram Ferreries-Ciutadella consisteix en l’eixamplament dels vorals de la carretera fins a 2,5 m d’amplada, i la millora dels nusos adequant-los també com a punts de canvi de sentit, per tal que tots els canvis de sentit es realitzin en interseccions canalitzades amb carrils centrals d’espera o enllaços. La revisió del projecte ha permès reduir l’ocupació del territori en 58.000 m2 respecte del projecte constructiu aprovat per l’anterior equip de govern, la qual cosa representa un 32% menys d’ocupació.

Fins a dia d'avui els treballs s'han centrat en un tram de 4 km en la zona del Pla Verd, on s'han executat els moviments de terres, les obres de drenatge d'aigües pluvials, la nova paret seca de delimitació de la carretera, i els terraplens fins a cota de l'explanació, amb l'objectiu d'arribar a la temporada de pluges amb els terraplens elevats per sobre del terreny natural i evitar les dificultats d’execució que suposaria treballar en un terreny anegat. El Pla Verd pateix embassaments d’aigua de pluja any rere any.

La segona fase, que s'executarà en els propers mesos, se centrarà en un tram de 3 km entre el camí de s'Almudaina i Son Sivineta. Les actuacions de millora que s’hi portaran a terme consisteixen en:

- Millora de les interseccions del camí de s'Almudaina, de sa Gravera i de Torrellafuda, i habilitació de punts per a canvi de sentit davant la pedrera de Son Sintes i Son Sivineta.

- Eixamplament dels vorals per passar d’1 m d’amplada actual a 2,5 m, el que permetrà el trànsit de vehicles agrícoles, ciclomotors i bicicletes fora del carril per a la circulació de cotxes i camions.

- Soterrament de serveis, com la línia telefònica que discorre paral·lela a la carretera i com la línia de fibra òptica del Consell Insular.

En les properes setmanes els treballs d'aquesta segona fase se centraran en el desbrossament del terreny, i l'execució de paret seca i les obres de pas i drenatge. En tot moment, com s’ha anat fent fins ara, es mantindran els dos sentits de circulació a fi de no alterar el trànsit.


Maó, 20 de setembre de 2017

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa