Notícies i actualitat

El PP vol conèixer els objectius del Consell amb els lloguers turístics

Data : 17/07/2017

Salomé Cabrera i Pilar PonsEl Partit Popular demana la compareixença de la responsable de l'àrea d'Ordenació Territorial i Turística del Consell Insular de Menorca perquè expliqui com té previst dur a terme la declaració de les zones aptes per a la comercialització d'estades turístiques de Menorca, que estableix la modificació de la Llei Turística.

El lloguer turístic és un fenomen que està afectant l'oferta d'allotjament de les destinacions turístiques, de manera diferent en cadascuna de les illes, i requereix d'una solució urgent.

L'esborrany d'Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, de Turisme de les Illes Balears, relativa a la comercialització d'estades turístiques en habitatges, dóna un termini de 8 mesos per declarar les zones aptes des de l'aprovació de la llei.

Els partits que governen i que han elaborat el document han presentat esmenes al text. PSOE i Més per Mallorca demanen la supressió del termini de 8 mesos, allargant la situació de provisionalitat i d'inseguretat jurídica, defensant que les zones aptes es podran aprovar de manera provisional per acord de ple, però donant un termini de 12 mesos, a partir del qual s'aplicaria la llei aprovada pel Partit Popular el passat mandat.

L'esborrany de la llei estableix que, qualsevol tipus d'habitatge, pisos, cases entre mitgeres, cases unifamiliars, etc. podran ser llogats turísticament, sempre que estiguin situats a les zones que els Consells hagin determinat prèviament com a aptes per al lloguer turístic.

Tal com ha denunciat el Partit Popular en reiterades ocasions, al moment en què s'aprovi l'avantprojecte i fins que el Consell no hagi definit i aprovat les zones aptes, es produirà una moratòria, ja que no es podrà donar d'alta cap tipologia d'habitatge, ni tan sols les que, avui dia, sí que es poden donar d'alta.

Entre les esmenes presentades pels diferents partits, crida l’atenció que Més per Menorca hagi defensat la penalització a qui comercialitzi més d'un habitatge o que es puguin llogar turísticament habitacions en habitatges. Podemos per la seva banda, considera que les cases susceptibles de ser llogades turísticament han d'haver estat adquirides amb una antiguitat mínima de 10 anys, en comptes de 5 anys com estableix el text i defensen la condonació de sancions als qui lliurin el pis per a lloguer social, a més de voler prohibir el lloguer en sòl rústic.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS