Rutes saludables

El programa “Rutes Saludables” neix de la col·laboració entre les administracions públiques, de la Conselleria de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca i la Conselleria de Salut del Govern Balear, a través del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular i la Direcció General de Salut Pública del Govern Balear.

Aquest projecte té com a objectiu principal la promoció de l’activitat física entre la població i està especialment dirigit a les persones sedentàries amb factors de risc per la seva salut. Es tracta de rutes urbanes saludables dissenyades per caminar per tots els pobles de Menorca.

Les rutes han estat dissenyades i pensades per facilitar la incorporació de l’hàbit de l’activitat física entre la població. El seu disseny s’ha realitzat tenint en compte les recomanacions per les rutes urbanes d’aquestes característiques com són el seu recorregut dintre la ciutat, les distàncies a caminar, un desnivell acumulat adequat, voreres transitables, presència d’arbres i bancs per descansar, així com el fet de passar pel Centre de Salut de cada barri o població.

Alhora s’ha posat en marxa el “Programa de Promoció de l'Activitat Física per a la Salut”, on des del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular es fa una prescripció d’exercici físic per aquelles persones sedentàries i amb factors de risc per la seva salut, per que comencin a fer activitat física. Se’ls hi fa un programa individualitzat d’exercici físic assessorat per professionals de la medicina de l’esport i de l’activitat física, on la prescripció de caminar per les Rutes saludables es l’element fonamental.

En aquesta pàgina hi trobareu les rutes corresponents a cada municipi, perquè pogueu
començar a caminar.Menorca  Mahón
Notícies i activitats
- Presentació del programa "Rutes Saludables"
- Adhesió del Consell Insular al programa Agita Mundo. (Diari Menorca)
- European Food Information CouncilEnllaços relacionats

- Programa "Alimentació saludable i vida activa" (ALVAC) del Govern Balear
- Programa "Promoció de l'activitat física i esportiva per a la salud" (PAFES) de la Generalitat de Catalunya

 Beneficis de l'activitat física per a la salut

L’exercici físic regular ens aporta gran quantitat de beneficis. Realitza com a mínim 30 minuts d’activitat física d’intensitat lleugera o moderada, sent possible la seva acumulació, durant 5 o més dies a la setmana, per aconseguir els beneficis següents:

- Les persones físicament actives viuen més anys que les sedentàries i amb millor qualitat de vida.
- Es redueix la possibilitat de patir un infart de miocardi o cerebral, osteoporosi, diabetis tipus 2, hipertensió arterial, augment del colesterol sanguini, excés de pes o càncer de còlon.
- Fer exercici pot ajudar a abandonar el consum de tabac, de drogues o d’alcohol.
- Millora l’humor i ajuda a veure la vida amb més optimisme.
- Alhora ajuda a dormir millor, fer més bones digestions i mantenir un hàbit intestinal adequat.
- L’exercici físic regular manté entrenats els músculs per a totes les activitats diàries, evitant dolors musculars, articulars i ossis.
- Una forma física saludable ens capacita per fer més feina, rendir més en la nostra activitat professional, en els nostres estudis i fins i tot en les nostres diversions.
- Els beneficis depenen del tipus d’activitat que es practica. Alguns d’ells són immediats i d’altres s’obtenen només amb la constància, però cal mantenir-se sempre actiu per tal que no es perdin aquests efectes positius.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS