Notícies i actualitat

El PP demana al Consell que negociï amb el Govern la liquidació dels 8,5 milions pendents de les bestretes

Data : 12/05/2017

El Grup Popular en el Consell Insular de Menorca ha presentat una proposta d'acord, que defensarà la consellera Pilar Pons en el ple de dia 15 de maig, en la qual insta al Govern balear a liquidar el deute amb els Consells, en concepte de bestretes a compte.

Abans que s'aprovés el nou model de finançament de Consells Insulars, el Govern balear va atorgar una sèrie de bestretes a compte, com a partides extrapressupostaries, durant els anys 2008, 2009, 2010, 2012 i 2013. Segons l'últim informe d'intervenció, en l'actualitat resta pendent de cobrament per aquest concepte la quantitat de 8,5 milions d'euros.

Aquest sistema de funcionament va donar problemes d'interpretació, fins i tot entre els Consells, i per tant diferents criteris de comptabilitat.

En el passat mandat es va aprovar un nou sistema de finançament, que estableix una fórmula per poder regular la liquidació de les bestretes atorgades en anys anteriors, concretament en la disposició addicional segona de la Llei 3/2014.

Segons va informar la consellera de Serveis Generals del Consell Insular de Menorca durant l'últim debat de pressupostos, no s'ha dut a terme cap acció durant aquest mandat per liquidar les bestretes, i ni tan sols s’han complert les previsions de cobrament de 500.000 euros que condicionaven inversions del mateix any.

Al pressupost del 2017 tampoc es preveu cap ingrés en concepte de bestretes ja concedides pel Govern de les Illes Balears.

Donada la importància quantitativa de l'import que queda per cobrar, i l'antiguitat del deute, el Grup Popular considera necessari que s'iniciïn les negociacions en el termini d'un mes per definir la resolució i la liquidació de les bestretes.

El PP proposa establir un calendari de pagament de les bestretes atorgades abans de finalitzar 2017 i que, en qualsevol cas, es prevegi una partida al pressupost del Govern del 2018.

Maó, 12 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS