Notícies i actualitat

El PP insta el Consell a renovar els aerogeneradors de la ronda sud de Ciutadella, espatllats des de fa 2 anys

Data : 12/05/2017

El PP demana al Consell Insular de Menorca la renovació dels aerogeneradors situats en la ronda sud de Ciutadella espatllats des de fa 2 anys. Ha presentat una proposta d'acord, que defensarà el conseller Adolfo Vilanfranca, en el ple de dia 15 de maig.

Tots dos equips es van instal·lar a principis del 2015 a l’alçada de la rotonda que condueix a la ITV de Ciutadella, en la confluència entre les dues rondes, per produir part de l'electricitat que consumeixen els 17 fanals de l'esmentada rotonda, en tractar-se d'un punt amb unes adequades condicions de potència eòlica.

L'actuació es va emmarcar dins del projecte de reforma de la carretera de Torralba del Consell Insular de Menorca, com una de les millores presentades per l'empresa adjudicatària de l'obra. No obstant això, es van instal·lar en la ronda sud perquè les condicions de vent d'aquesta zona són més favorables.

Els aerogeneradors van ser adquirits a una empresa menorquina. La instal·lació d'aquests aparells va ser experimental i es contemplava com la primera d'una sèrie de mesures a adoptar en el conjunt de les carreteres de Menorca per reduir el cost de l'enllumenat públic.

A causa de problemes tècnics, ambdós generadors van haver de ser desmuntats a finals de maig del 2015, però no han estat reparats i substituïts.

El Grup Popular es va interessar en sessió plenària del mes de març per les accions que havia dut a terme el Consell Insular de Menorca per reparar i renovar els dispositius elèctrics. Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Transports es va limitar a contestar que l'empresa havia cessat l'activitat i que aquesta qüestió no era una urgència pel seu departament, donant a entendre que el Consell Insular de Menorca no havia dut a terme cap acció per solucionar el problema.

El conseller del Grup Popular, Adolfo Vilafranca, va explicar que la responsabilitat final de la substitució dels aerogeneradors és de l'empresa adjudicatària del projecte, qui va proposar la inversió en el marc d'una contractació amb el Consell, i és també responsabilitat de la conselleria de Mobilitat i Transports vetllar pel compliment d'aquest contracte i defensar els interessos de Menorca.

Renunciar a l'exigència de la reposició d'aquests equips genera un perjudici econòmic al Consell Insular de Menorca, propietari de tots dos aerogeneradors, tant per la pèrdua dels propis aparells com pel consum elèctric que aquest fet representa, en detriment de les millores ambientals que permetia la infraestructura.

El cost d'il·luminar les carreteres de Menorca suposa al voltant de 180.000 euros anuals al Consell Insular de Menorca, dels quals 80.000 euros es destinen al túnel de la variant de Ferreries. La normativa de carreteres obliga a complir amb uns mínims requeriments d'il·luminació, els quals l'administració insular està obligada a satisfer.

Maó, 12 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS