Notícies i actualitat

El PP demana al Consell que prioritzi la selecció dels millors professionals en la contractació de personal

Data : 21/04/2017

El Grup Popular ha presentat una moció per demanar al Consell Insular de Menorca que prioritzi la selecció dels millors professionals en la contractació de personal, després de les deficiències detectades en la convocatòria de 3 places de caporal de bombers.

El 26 d'octubre del 2016 es va publicar la convocatòria que, per un error de forma, el Consell Insular de Menorca va haver d'anul·lar i tornar a convocar. A més, el contingut de les bases del procés de selecció del personal va provocar les queixes dels treballadors, els quals van manifestar que el resultat d'aquest procediment podia perjudicar el servei.

Concretament, s'ha qüestionat la baixa valoració de la formació dels aspirants, ni tan sols es demanava que tinguessin superat el curs de caporal. En canvi, l'antiguitat dels aspirants es valorava amb 3 punts, fet que podia provocar que es conegués el resultat del concurs abans d'iniciar-se. Tampoc es comprovava que la persona fos apta des del punt de vista mèdic, malgrat tractar-se d'un lloc de feina que requereix d'aptituds físiques.

Tot i les qüestions anteriorment esmentades, el Consell Insular de Menorca va tenir opció de corregir les bases, després de detectar els errors de forma i tornar a convocar el concurs, però no ho va fer. Per aquest motiu, el Grup Popular es va interessar durant el passat ple per aquest tema, durant una interpel·lació a la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, que ha derivat en una moció, que defensarà el conseller Adolfo Vilafranca en el ple de dilluns 24 d'abril.

Tenint en compte que no s'han resolt els dubtes sobre si el procediment seguit ha estat el millor pel servei, el Grup Popular insta la conselleria de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge a prioritzar la millora i la qualitat del servei a l'hora de dur a terme convocatòries de processos de selecció de personal, redactant les bases que garanteixin la selecció dels millors professionals.

Reducció jornada laboral de 37,5 a 35 hores setmanals

Durant la interpel·lació, Vilafranca també es va interessar pels canvis promoguts per la conselleria de Serveis Generals que redueix de 37,5 a 35 hores setmanals la jornada laboral dels treballadors del Consell Insular de Menorca, i que estableix el següent:

g) Mensualment es farà una comprovació del compliment de l'horari per part del personal que presta els seus serveis al Consell Insular de Menorca i es notificarà el corresponent informe d'incidències d'incompliments d'horari o faltes d'assistència no justificades degudament als diferents empleats o empleades afectats i als respectius responsables de les unitats administratives dels quals depenguin.

Per dur a terme la comprovació del compliment de l'horari s'han de tenir en compte les següents circumstàncies:

g.1.) Al total de còmput d'hores corresponents al mes en curs se li han de restar trenta minuts per dia hàbil treballat.
g.2.) Els minuts acumulats en còmput mensual d'acord amb la lletra anterior, formaran una borsa d'hores de lliure disposició que s'usarà per part del personal i/o per part dels responsables dels qui depenguin per a les següents accions:
- Accions formatives fos de l'horari habitual.
- Assistència a reunions, seminaris i altres tasques relacionades amb el lloc de feina que s'ocupa fora de l'horari habitual.
- Necessitats puntuals del servei degudament justificades.

El Grup Popular ja va manifestar que no queda acreditat que es realitzi el seguiment sobre el compliment de la jornada laboral, a part d'haver-hi marge de millora en la gestió del personal en alguns àmbits.

Per aquest motiu, insta a la conselleria de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge a constituir la comissió paritària de seguiment, interpretació, vigilància i seguiment de l'acord de la jornada laboral del personal del Consell de Menorca, tal com estableix l'acord de ple aprovat al maig del 2016, en el termini d'un mes. Així com donar compliment de la jornada laboral del 2016, mitjançant l'elaboració d'un informe de compliment de la jornada, que es traslladarà tant a la pròpia comissió de seguiment abans esmentada, com també a l'oposició.

Maó, 21 d'abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS